Meme kanseri kadınlar için müjdeli haber

Güncelleme Tarihi:

Meme kanseri kadınlar için müjdeli haber
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2023 20:29

Meme kanseri kadınlar için müjdeli haber İzmir Tınaztepe Üniversitesi Özel Buca Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. A. Serhat Gür, meme kanseri cerrahisi ile birlikte uygun hastalarda aynı anda yapılan onkoplastik meme cerrahisi ile kadınların memelerini kaybetmeden kanserden kurtularak mutlu bir şekilde yaşamlarına devam etmelerinin mümkün olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu kaydeden Prof. dr. A. Serhat Gür, “Her yaşta, her kadında görülebilen meme kanserinin tedavisinde cerrahi tedaviler önemli yere sahip. Önceleri meme kanseri saptanan hastalarda memenin tamamının alındığı ve koltuk altının tamamının temizlendiği ameliyatlar uygulanırken, son 20 yılda artık meme koruyucu koltuk altından örnekleme yapılan ameliyat yöntemleri uygulanmaktadır. Ancak bazı hastalarda hastalığın özelliğine ve yerleşim yerlerine göre memenin tamamının alındığı ameliyatlar da halen uygulanmaktadır” dedi.

AYNI ANDA ESTETİK

“Son yıllarda memenin tamamının alındığı ya da memenin büyük bir kısmının alındığı hastalarda onkoplastik cerrahi yöntemler uygulanmaktadır” diyen Prof. Dr. A. Serhat Gür, şöyle devam etti: “Onkoplastik cerrahi yöntemlerde hem onkolojik tedavi cerrahi olarak uygulanmakta hem de estetik açıdan çok iyi sonuçlar elde edilmektedir. Bu yöntemde memenin tamamının alındığı hastalarda eş zamanlı protez koyulmaktadır. Böylece hastalarda meme kaybı duygusu oluşmamaktadır. Öte yandan memenin büyük bir kısmının alındığı hastalarda da kalan meme estetik olarak en uygun biçimde şekillendirilmektedir.”

Haberin Devamı

SONUÇLAR YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Meme kanseri hastalarının koltuk altından örnekleme işleminin hem boya hem de gama prob kullanılarak uygulandığını kaydeden Prof. Dr. A. Serhat Gür, “Sonuç olarak meme kanserinin tedavisinde cerrahi olarak onkoplastik cerrahi yöntemler ve koltuk altı örnekleme yöntemi ile hem onkolojik tedavi yapılmakta hem de estetik olarak hastalarımızın yüzü gülmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!