Meme estetiği ile hayalini kurduğunuz güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Meme estetiği ile hayalini kurduğunuz güzel bir görünüme kavuşabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 03:58

Prof. Dr. Yiğit Tiftikcioğlu, küçük, büyük ya da sarkık memelereuygulanan operasyonlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yiğit Tiftikcioğlu, meme estetiğinin kadınların özgüvenlerini artırdığını, hastanın isteğine ve vücut özelliklerine göre, kişiye özel olarak planlanan meme büyütme, küçültme ve dikleştirme ameliyatlarının uygulanabildiğini söyledi. Memenin kadının beden imgesinin önemli bir parçası olduğu için, kadınların beden algısı ve özgüveni üzerinde oldukça etkili olduğunu vurgulayan Tiftikcioğlu, “Genel sağlık durumu ameliyat olmaya müsait olan, gerçekçi beklentileri bulunan kadınlara uygulanan meme estetiği ameliyatları yüz güldüren başarılı sonuçlar vermektedir” dedi. Meme boyutları vücutlarının oranına göre küçük ya da büyük olan veya çeşitli sebeplerden dolayı sarkık memeye sahip olan kadınların aday hasta grubunu oluşturduğunu ifade eden Tiftikcioğlu, “Plastik cerrahi uzmanları tarafından doğru meme estetiği uygulanan kadınlar, ameliyat sonrası vücutlarına uygun meme yapısına sahip olabiliyor. Bu ameliyat sonrası kadınlar, daha mutlu ve doğal görünümlü meme ile hayata daha pozitif bakıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

1

Meme boyutları vücuduna oranla küçük olan kadınların vücutlarına uygun daha dolgun memeye sahip olmalarını sağlamak için yapılan estetik operasyonlara ‘meme büyütme ameliyatı’ adı verildiğini kaydeden Tiftikcioğlu, “Kişiye özel planlanması gereken meme büyütme ameliyatı, uzman plastik cerrahlar ve güncel cerrahi tekniklerle gerçekleştirildikleri takdirde yüz güldüren sonuçlar vermektedir. Küçük memeli olmak fiziksel sağlığı olumsuz yönde etkilemese de kadınların psikolojik sağlığını tehdit edebilir. Giydiklerini kendilerine yakıştıramayan, bedeni ile barışık hissetmeyen kadınlar, uygun silikon protezlerin takıldığı operasyonla beklentilerini karşılayan sonuçlar elde edebilir” dedi.

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATLARI

Bazı kadınların vücutlarına oranla büyük memelere sahip olabildiğini kaydeden Tiftikcioğlu, “Bu hastalarımız omuz, boyun, sırt ve bel ağrıları nedeniyle rahatsızlık duyabilir. Büyük memeler zaman içerisinde sırtta kamburlaşmaya, aşırı terlemeye bağlı olarak pişik oluşumuna ve kadınları rahatsız eden bir görünümün odağı haline gelebilir. Memedeki fazla yağın, bez dokusunun ve derinin alınması ve aynı anda dikleştirme işlemiyle vücutla orantılı daha küçük memelere kavuşulmasını sağlayan meme küçültme ameliyatları, kadınların çektikleri ağrıları azaltmakta ve vücut oranlarını iyileştirerek özgüvenlerini artırmaktadır. Küçük memeler kadar büyük memelerin de kadınlar için rahatsızlık verici olabileceği unutulmamalı; büyük memelerin günlük hayatlarındaki kısıtlayıcı etkisi gözardı edilmemelidir. Memelerinin büyüklüğünden dolayı rahatsızlık duyan kadınlar meme küçültme operasyonu ile daha sağlıklı hale gelirken daha çekici vücut hatlarına sahip olabilirler. Bu ameliyat sonrası kişilerin günlük aktivitelere ve spor etkinliklerine katılımı kolaylaşmaktadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

MEME DİKLEŞTİRME AMELİYATLARI

Memenin özellikle hızlı kilo değişimleri, yaşın ilerlemesi, genetik faktörler ve doğum sonrası süreç gibi nedenlerle sarkabildiğini kaydeden Tiftikcioğlu, şöyle devam etti: “Meme dikleştirme ameliyatı, memenin görünümünü gençleştirir ve şeklini düzenler. Hamilelik, emzirme, yaşlanma, yerçekimi gibi farklı nedenlerle şekil bozukluğu oluşan ve aşağı yönde yer değiştiren meme dokusunu topar. Meme küçültme, meme büyütme ve meme asimetrisi düzeltme gibi operasyonlarla eş zamanlı gerçekleştirilebilen meme dikleştirme ameliyatı; fiziksel olarak sağlıklı, memelerinde sarkma olan, memeleri arasında asimetri problemi bulunan ve estetik olarak memelerinden memnun olmayan kadınlara uygulanabilir.”

Haberin Devamı

OPERASYON SONRASI EMZİRME

Kadınların en çok merak ettiği konunun meme estetiği sonrası emzirmenin etkilenip etkilenmeyeceği olduğunu ifade eden Tiftikcioğlu, “Meme büyütme ameliyatında protez yerleştirilirken meme dokusuna ve süt kanallarına zarar verilmediği için emzirmeyle ilgili sorun yaşanmaz. Hastanın doğum yapmayı düşünüp düşünmediği bilgisi, uygulanacak tekniklerin belirlenmesi aşamasında önemli yol gösterici. Uygun teknikle emzirme ihtimali büyük oranda korunabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!