O sürücüye yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

O sürücüye yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 18:32

İZMİR’de yönetimindeki motosikletle kaza yaparak arkasında oturan 16 yaşındaki lise öğrencisi Melis Kadriye Uçak'ın ölümüne neden olan ve 3 bin lira kefaletle serbest bırakılan 22 yaşındaki Burak Haşlak hakkında, savcının itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin Devamı

Kaza, geçen 27 Eylül günü Konak İlçesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda meydana geldi. 2012 yılında da motosikletiyle ölümlü kaza yapıp mahkum olan ve denetimli serbestlikten yararlanan Burak Haşlak, yine yönetimindeki 48 M 6253 plakalı motosikletinin kontrolünü yitirerek bariyerlere çarptı. Kazadan sürücü Burak Haşlak yaralı kurtulurken arkasında oturan lise öğrencisi Melis Kadriye Uçak kaldırıldığı hastanede öldü.
Hastanedeki tedavisinin ardından ölümlü kazaya neden olmaktan gözaltına alınan Burak Haşlak'ın sevk edildiği adliyede 3 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına, ölen liseli Melis'in ailesi ve arkadaşları tepki gösterdi. Melis'in ailesi de karara itiraz etti.
Bu gelişmeler üzerine soruşturma savcısı kararın gözden geçirilmesini ve yeniden bilirkişi raporu alınması talebinde bulunarak, Burak Haşlak'ın serbest bırakılmasına itiraz etti. Bu gelişme üzerine Burak Haşlak hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Polis, adresinde bulunamayan Burak Haşlak'ı aramaya başladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!