Medikal sektöründe Türkiye’nin öncüsü

Güncelleme Tarihi:

Medikal sektöründe Türkiye’nin öncüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 17:09

KÖSEMED, yeni yatırımlarıyla istihdam sayısını 2 bine çıkaracak. Medikal sektöründe yüksek teknoloji gerektirenyatırımları hayata geçirerek 20’den fazla ülkeyemilyonlarca dolar değerinde ihracat yapan KÖSEMEDkısa sürede dikkat çekici bir yükselişe imza attı.

Haberin Devamı

SALİHLİ Organize Sanayi Bölgesi’nde, yeni bir yatırım kararı alan ve çalışan sayısını 2 bine yükseltmeyi hedefleyen KÖSEMED, medikal sektöründe Türkiye’nin yeni yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yurtdışında, aynı alanda uzun yıllar görev yaptıktan sonra elde ettiği deneyimi Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde KÖSEMED adıyla Türkiye’ye kazandıran Fehmi İlyas Köse, AR-GE çalışmalarına verdiği önem sayesinde yüzlerce çeşit medikal ürünün yerli kaynaklarla üretilmesini sağladı. Silikon sağlık ürünleri dışında iç piyasada yoğun talep gören bir çok ürünün de üretimine devam ettiklerini ifade eden KÖSEMED Ortopedi sahibi Fehmi İlyas Köse, “Medikal sektörüne silikon tabanlık üreterek giriş yaptık ve şimdi gün ve gün yeni ürün üreterek yüzlerce farklı ürün ile hizmet veriyoruz. Başarımızın altındaki en değerli sır kalitedir” ifadelerini kullandı.

 

Haberin Devamı

Medikal sektöründe Türkiye’nin öncüsü

AR-GE’YE BÜYÜK YATIRIM

“Silikon sağlık ürünleri haricinde; örgü bandaj, korse ve varis çorapları da üretiyoruz” diyen Köse, “Yurt dışında elde ettiğimiz tecrübemizin yanı sıra özellikle AR-GE departmanına verdiğimiz önem ve yatırımlar sayesinde ortopedik ürünler alanında yurt içi ve yurt dışı piyasada bir çok ürünün üretilmesine öncülük yaptık. Bugün ürettiğimiz ürünler dünya pazarında rekabet etmektedir. KÖSEMED Ortopedi ileri teknoloji ekipmanları ve 10 bin metrekarelik modern çalışma alanında uzman çalışanları ile en son gelişmeleri takip etmektedir ve başta Avrupalılar olmak üzere sayısız ülkeye ihracat yapmaktadır. Kalitede garanti, performans ve dürüstlük prensipleriyle çalışan Kösemed Ortopedi olarak yeni yatırımlarımızla medikal sektöründe yeni hedeflere koşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Medikal sektöründe Türkiye’nin öncüsü

Medikal sektöründe Türkiye’nin öncüsü

Haberin Devamı

ONLARCA ÜLKEYE İHRACAT

Şu anda 20’den fazla ülkeye medikal ürün ihracatı yaptıklarını kaydeden Köse konuşmasına şöyle devam etti: “Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet geçtiğimiz dönemde 50 olan ürün çeşidimiz, yeni yatırımlarımız ve AR-GE çalışmalarımız sayesinde bugün itibariyle 160’ın üzerine çıktı. Milyonlarca dolarlık bir ihracat rakamına ulaşan ve bu kalemde sürekli yükseliş trendinde olan firmamız, bugün itibariyle başta Avrupa ülkeleri Almanya, İspanya, Portekiz, Macaristan, Güney Afrika, İsveç, Şili, Hollanda, Ukrayna, Rusya, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Kırgızistan, Yunanistan, Polonya olmak üzere, Güney Kore’den Suudi Arabistan’a kadar ihracat yapmaktadır.”

Haberin Devamı

2 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFİ

KÖSEMED Ortopedi sahibi Fehmi İlyas Köse, Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirecekleri yeni yatırım için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek şunları söyledi: “Şu an itibariyle tesislerimizde çalışan sayısı 250’ye ulaşmış durumda. KÖSEMED’in diğer bir özelliği ise kadın istihdamına verdiği önem. Çalışanlarımız yüzde 70’i kadın. Kısa bir süre içerisinde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz yeni yatırımımızla birlikte kısa ve orta vade de çalışan sayımızı 2’bine ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!