Manisaspor efsanesi küllerinden yeniden doğacak

Güncelleme Tarihi:

Manisaspor efsanesi küllerinden yeniden doğacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2021 19:26

Zor günler geçiren Manisaspor için elinitaşın altına koyan Başkan Murat Yörük,Altyapı Futbol Direktörlüğü’ne AlperDirik’i getirdi. Yörük, efsaneyi tekrar eskigünlerine kavuşturmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Özkan ÇELİK

TARZANLAR lakaplı ve 1965 yılında kurulan Manisa’nın siyah beyazlı kulübü Manisaspor, altyapısından yetiştirdiği sporcularla Türk futboluna damga vurmayı başardı. Yıllarca oynadığı üst liglerde Ersun Yanal, Mustafa Denizli, Levent Eriş gibi Türk futbolunun efsane hocaları takımı çalıştırırken, Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan, Caner Erkin, Hakan Balta, Ufuk Ceylan, Uğur İnceman, Sezer Öztürk, Vedat İncefe gibi sayısız önemli yıldızı da bünyesinde barındırdı. Son yıllarda yaşadığı ekonomik sıkıntılar maalesef, bir spor şehri olan Manisa’nın en büyük değerlerinden Manisaspor’un dibe vurmasına ve bölgesel amatör kümeye kadar düşmesine yol açtı. 

16 KİŞİLİK EKİP İŞBAŞINDA

Bu zor günlerde elini taşın altına koyan Manisaspor Başkanı Murat Yörük, altyapı futbol direktörlüğüne Alper Dirik’i getirerek efsaneyi tekrar eski günlerine kavuşturmak için harekete geçti. 16 kişilik kadrodan oluşan altyapı ekibi Tarzanları küllerinden tekrar yaratmak için çalışmalarına başladı. Altyapı Futbol Direktörü Alper Dirik, Altyapı Yöneticisi Yaşar Polat ve İdari Direktör Ali Berber ile Manisaspor’un son durumu ve altyapı çalışmaları ile ilgili konuştuk.

Haberin Devamı

Manisaspor efsanesi küllerinden yeniden doğacak

İKİ KULÜP GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI

Manisaspor’un tarihin her dönemimde altyapısından çıkardığı oyuncuları Türk futboluna armağan ettiğini ifade eden Alper Dirik, kadrosunda barındırdığı önemli yıldızlarla da Türk futbolunda her daim bir marka olduğunu hatırlattı. Alper Dirik, Manisaspor efsanesini tekrar ayağa kaldırmak için 4 ay önce görevi kabul ettiğini ve ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin futbol altyapısı en iyi kulüplerinden biri olan Murat Germen Spor Kulübün’ün futbol direktörü olarak görev yaptığını ve bu dönemde Manisaspor Başkanı Murat Yörük’ün teklifiyle birlikte Manisaspor ve Murat Germen Spor kulüpleri arasında bir güç birliği yapmaya karar verdiklerini anlatan Dirik, sözlerine şöyle devam etti: 

Haberin Devamı

İLK ADIM AKADEMİDE OLDU

“Özellikle 2005-2015 döneminde Manisaspor altyapısının en parlak dönemlerinden birisi idi. Altyapıda birçok oyuncu yetiştirildi ve profesyonel liglere oyuncu verildi. Burada emeği geçen bütün yönetici ve antrenörlere teşekkür borçluyuz. Fakat 2015 yılından sonra yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte çok hızlı bir gerileme dönemine girildi ve en son kulübün bünyesinde hiçbir alt yapı oyuncusu dahi kalmadı. Başkan Yörük’ün ‘gelin Manisaspor’a sahip çıkın’ mesajından sonra imzaladığımız protokolle birlikte Murat Germen Spor Kulübü altyapısında yer alan tüm sporcularımızı buraya taşıyarak Manisaspor Akademiyi kurduk. Amacımız Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’de önemli bir altyapı markası olan ve geçmişte özellikle Altınordu Spor Kulübü’ne sayısız sporcu gönderen Murat Germen Spor Kulübü’nün başarılı sporcularını akademimiz bünyesine taşıyarak hem onların akademi liginde oynamalarını sağlamak hem de bu şehrin bir markası ve değeri olan Manisaspor’u tekrar layık olduğu yerlere getirmek.”

Haberin Devamı

ÇOK SIKI ÇALIŞIYORUZ

SPORCULARIN haftanın 5 günü çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Alper Dirik, özellikle Yunusemre Belediyesi başta olmak üzere Şehzadeler Belediyesi’nin önemli desteği olduğunu kaydetti. Manisaspor tesislerinin yanı sıra Yunusemre Belediyesi’nin Muradiye’deki Evrenos altyapı tesislerini de kullandıklarını dile getiren Dirik, “Haftanın bir günü mutlaka hazırlık maçlarımız oluyor. İl içinde ya da il dışındaki önemli turnuvalarda yer alıyoruz” dedi. “Akademiye katılmak isteyen çocuklarımızı öncelikle belirli bir ücret karşılığı spor okullarına alıyoruz” diyen Dirik, işleyişi şöyle aktardı:

Manisaspor efsanesi küllerinden yeniden doğacak

Haberin Devamı

YETENEKLİLER AKADEMİYE

“Bu okullarda haftanın 3 günü salı, çarşamba ve perşembe günleri eğitimlerimiz oluyor. Bu okullarda ön plana çıkan yetenekli sporcuları akademi takımlarımıza dahil ediyoruz. Akademi takımlarımızdaki eğitim ve antrenmanlara katılan ve başarılı olacağına inandığımız sporcuları akademi takımlarımızda devam ettiriyoruz. Bunun yanı sıra oyuncu izleme ekibimiz, il içi ve il dışı oyuncu taramaları yapıyor. Altınordu Spor Kulübü, pas oyunlarının yer aldığı bir sistemi hediye etti. Altınordu Kulübü Başkanı, Manisa’nın potansiyelini biliyor ve bize büyük destek veriyor

GÜÇLÜ ALT YAPIYLA GÜZEL GÜNLER YAKIN

AKADEMİ bünyelerinde 16 eğitmen hocanın görev yaptığını ve bu hocaların çoğunun UEFA BA lisansına sahip olduğunu vurgulayan Manisaspor Altyapı Yöneticisi Yaşar Polat, “Şu anki mevcut zor koşullarda dahi Manisa’daki kulüpler içerisinde, en güçlü altyapı ekiplerden biriyiz. Mevcut kadromuz yıllardan beri altyapı konusunda çalışmış çok deneyimli ve eğitimli bir ekip. Kendi öz kaynaklarımız ile dahi çok iyi sporcular yetiştirebilecek potansiyele sahibiz. Sürekli büyüyen akademimiz çatısı altında hem eğitimci kadromuzu güçlendireceğiz hem de donanımlı eğitimli sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz. Altyapıcılık emek ve sabır isteyen bir iş. Altyapısı güçlü olan kulüpler bir şekilde başarılı olacak. Bu işe gönül vermiş insanlar olarak akademimizde yer alan çocukların her türlü gelişim ve eğitimi için aile ortamında çalışıyoruz. Bu doğrultuda Manisaspor’da yetişmiş ve bu kulüpten yolu geçmiş sporcularında bize destek vermesi için gerekli girişimleri yapıyoruz. İçinde olduğumuz durumu onlara anlatmak istiyoruz. Bizleri en iyi anlayacak kişiler onlar. Manisaspor’a gönül vermiş herkes sabırlı olsun ve bu çocuklara inansın” diyerek, güzel günlerin yakın olduğunu paylaştı.

 

Haberin Devamı

BU ÇOCUKLARI ÜÇ YIL SONRA A TAKIMDA GÖRECEKSİNİZ

İLK başlarda pandemi sürecinde olmalarının etkisiyle birlikte çalışmalarda zorlandıklarını, normalleşme süreciyle birlikte de çok ciddi bir potansiyele ulaştıklarını vurgulayan Dirik, “Akademimizde 300 öğrencimiz bulunuyor ve bunun 150’si spor okullarında yer alıyor. Bu sayı yakın bir zamanda efsane günlerdeki gibi 750- bin arası rakamlara ulaşacak. Akademimizde U7 ile U15 arasında değişen yaş gruplarında yarışmacı takımlarımız bulunuyor. Geçmişinde çok önemli yıldızların bu kulüpten yetişmiş olması, genç sporcularımızı daha bir motive ediyor. 2-3 yıl sonunda mevcut bünyemizde yer alan sporculardan en az 7-8 futbolcumuz A takımda oynayabilecek seviyeye gelecek. İnanıyorum ki 4-5 yıl içerisinde Manisaspor Akademi bünyesindeki sporcularımız sayesinde Manisaspor tekrar yükselişe geçecek ve eski günlerine dönüş sinyali verecek. Yeter ki bu çocuklara güvenilsin ve gereken şanslar tanınsın” ifadelerini kullandı.

BU KÜLUP MANİSALILARIN HER KES BUNA SAHİP ÇIKMALI

TÜRKİYE’de bazı kentlerin futbolda birer marka olduğuna dikkat çeken Alper Dirik, Manisa’nın da bu iller arasında yer aldığını dile getirdi. “Ekonomik sıkıntıların önüne geçemeyen kulüpler maalesef kapılarına kilit vuruyor ve kayyuma devir oluyor. Manisaspor yönetimi bu zor günlerde kulübün kapanmaması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Bizlerde akademi bünyesinde genç ve başarılı sporcuları yetiştirerek katkı vermek için çalışıyoruz” diyen Alper Dirik, şu değerlendirmeyi yaptı:

ALTYAPI TESİSLERİ CANLANMALI

“Fakat Manisaspor, bu şehrin yani Manisalıların takımı. Herkesin bu zor süreçte taşın altına elini koyması ve destek olması gerekiyor. Manisasporun şehrin önde gelenlerinin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu konuda yerel, siyaset ve iş dünyasına gereken desteği vermesi için çağrıda bulunuyorum. Biz biliyoruz ki çok zor günlerde bu göreve geldik. Ama buradaki potansiyele güveniyoruz ve ışığı yakmak için buradayız. Manisaspor sevdamız her zorluğu yenebilecek güce sahip. Manisa’da yer alan diğer spor kulüpleriyle olan rekabet sadece saha içinde olmalı. Bütün kulüplere gereken maddi ve manevi destek imkanlar ölçüsünde verilmeli. Yönetimimiz de gerekli sponsorluk anlaşmalarını yaparak bizim önümüzü daha da açacak. Türkiye’de çok modern futbol sahaları yapıldı fakat bunun yanında altyapı tesislerinin de canlandırılması gerekiyor. Manisa’nın Veziroğlu Köyü’nde modern alt yapı tesislerinin yapılması konusunda Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yunus Öztürk, Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’na projemizi sundu ve gerekeli görüşmeleri yaptı. Bu projenin hayata geçirilmesi Manisa’nın ve Manisaspor’un geleceği için çok büyük önem taşıyor. Altyapı tesislerinin yapılması Türk futbolunun ve futbolcunun kalitesini ve değerini artıracak.”

ZOR GÜNLERİ SEVDAMIZLA AŞACAĞIZ

MANİSASPOR İdari Direktörü Ali Berber, 4 ay önce göreve geldiklerinde tesislerde oturacak bir sandalyenin dahi olmadığına dikkat çekti. Akademi bünyesindeki hocalarla özverili bir şekilde çalışarak tesisin eksiklerini tamamladıklarını ve hem saha hem lojmanlarda bakım ve onarım çalışmalarını yaptıklarını belirten Ali Berber, “Lojmanımızın her biri tepeden tırnağa yenilenen 8 odasında 30 yatak kapasitemiz var. Her türlü ihtiyacın giderildiği, sporcuların rahatlıkla kalabileceği konfora sahipler. Antrenmanlarının yanı sıra çocukların sosyal ve zihinsel gelişimleri için de çeşitli aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Manisaspor’a olan sevgimiz ve bağlılığımızla tüm zorlukları aşacağız. İnanıyorum ki Manisalılar Manisaspor’a sahip çıkacak ve eski günlere tekrar döneceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!