Manisalı firmalardan fuar çıkarması

Güncelleme Tarihi:

Manisalı firmalardan fuar çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 05:04

Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’na katılan Manisalı firmalar, hemyeni sezon ürünlerini tanıttı hem de önemli iş bağlantılarına imza attı.

Haberin Devamı

BU yıl 8-11 Eylül tarihlerinde İzmir’de gerçekleşen ve sektörün öncü firmalarının katıldığı Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Manisalı firmalar da fuarın gözdesi oldu. Yeni sezon ürünleri ve tasarımlarıyla fark yaratan Manisalı ayakkabıcılar, önemli iş bağlantılarıyla fuardan mutlu ayrıldılar. Bu yıl Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık tarafından, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve İzmir Ayakkabıcılar Odası işbirliğiyle düzenlenen Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 47’nci kez kapılarını açmıştı.

EL YAPIMI ÜRÜNLER

MANİSA Ayakkabıcılar Sitesi’nde aylık 4 bin çift el yapımı sandalet, terlik ve ayakkabı üretimi gerçekleştirdiklerini belirten SBA Ayakkabı’nın ortaklarından Cengiz Karadeniz, fuarın çok yapıcı geçtiğini ve organizasyonu iyi değerlendirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Manisalı firmalardan fuar çıkarması

Karadeniz, özenle hazırlanmış el yapımı modellerinin bekledikleri ilgiyi gördüğünü aktardı. Firma ortaklarından Kemal Yeşil de “Ürünlerimiz ağırlıklı olarak yurtiçi zincir mağazalarda yer alıyor. Bunun yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, İngiltere ve Türk devletlere ihracat yapıyoruz. Bu fuara özellikle ihracat rakamımızı arttırmak için katıldık ve amacımıza ulaştık” ifadelerini kullandı.

AVRUPA’YAİHRACAT

MANİSA’yı ve markalarını tanıtmak adına sektörle ilgili tüm fuarlara katılıklarını ve bu fuarda da önemli bağlantılar gerçekleştirdiklerini belirten Nehir Ayakkabı’nın sahibi Zafer Mercan, “Tamamen deri üretim olan ayakkabılarımızı Nehir Ayakkabı ve Bio flex markalarımızla yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunuyoruz.

Manisalı firmalardan fuar çıkarması


Sektörümüzdeki bütün yenilikleri yakından takip ederek en yeni en trend ürünleri üretmeyi sürdürüyoruz. Ürünlerimiz Türkiye’de önemli zincir mağazalarda yer alırken yıllık 100 bin çift ayakkabıyı başta Romanya, İsrail, Rusya, Litvanya ve Balkan ülkeleri olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediyoruz. Önümüzdeki yıl üretim kapasitemizi artırarak ihracat yaptığımız ülkelerin arasına yeni ülkeler eklemeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SEKTÖRÜN LİDERLERİNDEN

MANİSA’da 1996 yılından bu yana ayakkabı sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve ürünlerinin tamamını ihraç ettiklerini belirten Vestigio Ayakkabı’nın sahibi Ali İner, sektörde iyi bir ihracat rakamına sahip olduklarını ve bu kategoride Manisa’nın öncü firmaları arasında yer aldıklarını söyledi.

Manisalı firmalardan fuar çıkarması

Günlük 500 çift deri bayan ayakkabısı üretimi gerçekleştirdiklerini ve ürünlerini Vestigio markasıyla direk olarak Romanya, Litvanya, Bulgaristan ve Azerbaycan’a dolaylı olarak da Rusya’ya ihraç ettiklerini belirten İner, ürünlerinin kalitesi yüksek sağlıklı ürünler olduğunu vurguladı. İner, fuarda gerçekleştirdikleri yeni bağlantılarla da ihracat rakamında artış sağlayacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDA GÜÇLENECEĞİZ

MANİSA Ayakkabıcılar Sitesi’nde 2000’den bu yana erkek ayakkabısı ve sandalet üretimi yaptıklarını, sektörde önemli bir konumda olduklarını belirten Akınsan Ayakkabı’nın sahibi Mehmet Akın, günlük 200 çift ayakkabı üretimi yaptıklarını söyledi.

Manisalı firmalardan fuar çıkarması

Akınsan markasıyla başarılı işlere imza attıklarını vurgulayan Akın, “Belarus, Türk devletleri, Arap ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok yerine ihracat yapıyoruz. Önemli pazar payına sahip markamız, fuarda gerçekleştirdiğimiz yeni iş bağlantılarıyla özellikle yurtdışında daha güçlü hale gelecek” dedi

SON DERECE VERİMLİ

Haberin Devamı

ESİMOD markasıyla Manisa’daki tesislerinde terlik ve sandalet üretimi gerçekleştirdiklerini, yeni ürün ile modellerinin fuarda yoğun ilgi gördüğünü belirten Esimod Sandalet Terlik’in sahibi Adem Esim, fuarın son derece verimli geçtiğini söyledi.

Manisalı firmalardan fuar çıkarması

Günlük bin çift üretim kapasitesine sahip olduklarını, hem yurt içi hem yurt dışı satış gerçekleştirdiklerini ifade eden Esim, şu bilgileri verdi: “Romanya ve İtalya başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesine ihracat yapıyoruz. Yurtiçinde de hem zincir mağazalarda yer alıyoruz hem de önemli markaların tedarikçisi durumundayız.”

YÜZDE 100 DERİ ÜRETİM

Haberin Devamı

MANİSA’da ayakkabı sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve tamamen deri ayakkabı üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Flash Ayakkabı’nın sahibi Hakan Avcılar, fuarda bekledikleri ilgiyi gördüklerini ve önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Manisalı firmalardan fuar çıkarması

Günde 200 çift ayakkabı üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Avcılar, şöyle devam etti: “Ürünlerimizin yüzde 80’ni ihraç ederken yüzde 20’sini iç pazarda satışa sunuyoruz. Romanya, Polonya, Ukrayna ve Rusya direk olarak ihracat yaptığımız başlıca ülkeler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra İstanbul’daki toptancı müşterilerimiz ile Avrupa’nın birçok yerine ürünlerimiz gidiyor bilgilerini verdi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!