Mali Müşavirler Tarık Akan'ı andı

Güncelleme Tarihi:

Mali Müşavirler Tarık Akanı andı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 12:31

Mali Müşavirler Tarık Akan'ı andı

Haberin Devamı

İZMİR Mali Müşavirler Odası, ünlü sanatçı- merhum Tarık Akan'ı anma etkinliği düzenledi.

İzmir SMMMO Konferans Salonu'nda Oda Başkanı Vedat Adak ve yönetim kurulu ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, oda üyesi çok sayıda Mali Müşavir ile davetliyi bir araya getirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Vedat Adak, ülke olarak çok zor günlerden geçtiğimizi, ülkenin aydınlarının, gazetecilerinin, yazarlarının, seçilmiş belediye başkanlarının, milletvekillerinin zorla gözaltına alındığını, tutuklandığını söyledi. Adak, “Her gün şehit haberleri alıyor, çocuklarımızın geleceği için kaygılanıyoruz. Cumhuriyet, demokrasi, özgürlükler, kültürümüz, sanatımız tehdit altında. Bu tarihsel süreçte hepimizin toplumsal sorumlulukları var. 'Bir millet sanattan ve sanatçıdan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz.' diyor Mustafa Kemal Atatürk. Bu nedenle hayatta kalma mücadelemizin parçası olarak hem daha çok birada olmaya, dayanışmaya, hem de nefes alacağımız kültürel ve sanatsal ortamları çoğaltmaya ihtiyacımız var. Çünkü ruh ve akıl sağlığımızı zorlayacak şeyler oluyor memleketimizde. 'Hayat ile sanat arasındaki fark, sanatın daha katlanabilir olması' diyor Charles Bukowski. Sanata katlanmak kolay, hayata katlanmak için daha çok sanat diyoruz biz deö dedi.

İzmir Mali Müşavirler Odası olarak mesleki çalışmaların yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla hem meslektaşlar olarak farklı ortamlarda buluşuyor, hem de toplumsal konularda birlikte olunan Oda dostları, akademisyen, aydın ve sanatçılarla bir araya geldiklerini belirten Adak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün ise hem sanatçı kimliği hem de politik duruşuyla, sinemamızın en büyük ustalarından birini, oyuncu, yazar, yapımcı, toplumcu kimliği ile tanıdığımız değerli Sanatçımız Tarık Akan'ı anmak için buradayız. Anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu nedenle, bugün burada bu anmada sizlerle birlikte olmaktan çok daha büyük mutluluk ve onur duyuyorum. 'Bizim barışmamız ölümümden sonra olacak. Ülkeme dönmek için ölmek zorundayım' demiş büyük şair Nazım Hikmet. Barışmalarımız ölümlerden sonra olmasın, barış ölümlerden sonraya kalmasın, ülkemizdeki savaş ve terör ortamı artık son bulsun diyoruz."

Başkan Vedat adak'ın konuşmasının ardından panel konuşmacıları Nazım Hikmet Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Tolga Binbay, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Türkiye Temsilcisi Ümit Yaşar Işıkhan ve duayen gazeteci yazar Yaşar Aksoy Tarık Akan ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdi. Panelin ardından senayosu Yılmaz Güney tarafından yazılan, Şerif Gören tarafından yönetilen, Tarık Akan'ın Şerif Sezer, Halil Ergün ile başrollerini paylaştığı, Zülfü Livaneli'nin müziklerine yaptığı 1982 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan Yol filmi izlendi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!