LıposuctIon ve yağ dokusu ile doğal güzellik

Güncelleme Tarihi:

LıposuctIon ve yağ dokusu ile doğal güzellik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 21:56

Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, lipomatik (liposuction) ve yağ dokusunun estetik amaçlarla nasıl kullanıldığını anlattı, işlemlerin başarılı olması ve kişinin olumsuz sonuçlarla karşılaşmaması için konusunda uzman hekimler tarafından uygulanması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Haberin Devamı

GÜNÜMÜZDE estetik cerrahide sık uygulanan işlemlerden biri olan liposuctionın, tek başına vücut konturlarının düzeltilmesi veya başka işlemler için yağ dokusu elde edilmesi amacıyla kullanılabildiğini belirten estetik ve plastik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, standart liposuction uygulamasının klasik aspiratör, vaser, laser, lipomatik (euromi) gibi sistemlerle gerçekleştirildiğini söyledi. Her bir sistemin diğerine göre üstün özellikleri olabilmesine rağmen, hangisinin tercih edilmesi gerektiği konusunda doğru kararı doktorunuz vereceğini ifade eden Hoşnuter, bu işlemin kilo vermek amacıyla değil, vücut konturlarının düzeltilmesi amacıyla yapıldığını kaydetti.

NİHAİ SONUÇ 3 AYDA ALINIR

Çıkarılabilecek yağ miktarının önceden tam olarak tahmin edilemediğini kaydeden Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, çünkü yağ dokusu dağılımının kişiden kişiye değiştiği gibi, bir miktar yağın da düzgün kontur elde etmek için yerinde bırakıldığını bildirdi. Operasyona başlamadan önce liposuction yapılacak alana bir miktar sıvı enjekte edildiğini vurgulayan Hoşnuter, “Böylece yağ dokusu daha kolay parçalanabilir hale gelir ve daha kolay aspire edilir. Operasyondan sonra bir ay boyunca özel yapım korse kullanılır. Erken dönemde uygulanacak masaj ve lenf drenaj uygulamalarıyla ödem daha hızlı iner. Muhtemel dalgalanmalar ve doku sertlikleri engellenmiş olur. Nihai sonuca operasyondan 3 ay sonra ulaşılır” dedi. Elde edilen yağ özel amaçlarla kullanılacaksa bazı özel işlemlerden geçirildiğini kaydeden Prof. Dr. Hoşnuter, “Steril bir kapta toplanan yağın içindeki kan, serum ve sıvılar ayrılarak atılır. Elde edilen pür yağ dokusu serum fizyolojik ile yıkandıktan sonra santrifüjden geçirilerek hem inceltilir hem de kalan sıvı ve kan artıkları uzaklaştırılmış olur. Elde edilen inceltilmiş akışkan yağ dokusu alıcı bölgelere 1, 2 veya 3 milimlik ince kanüllerle aktarılır. En çok yağ aktarımı (lipofilling) yapılan bölgeler yüz, meme ve popo bölgeleridir” diye konuştu.

Haberin Devamı

YÜZ VE POPO BÖLGESİNDE

Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, yüz bölgesindeki çökmüş yanaklar, elmacık kemikleri, şakaklar, dudaklar ve gerekirse alnnın inceltilmiş yağ dokusuyla doldurulabildiğini söyledi. Yağla beraber gelen kök hücrelerin cildi parlattığını, gerginleştirdiğini ve ince kırışıklıkları sildiğini vurgulayan Hoşnuter, şöyle devam etti: “Böylece genç ve sağlıklı bir yüz görünümü elde edilir. Hacim kaybetmiş meme, yağ enjeksiyonuyla gençleştirilebilir. Verilen yağın yüzde 50-60 kadarı erime eğiliminde olduğundan, ikinci seans yağ aktarımı gerekebilir. Son yıllarda meşhur olan popo dikleştirme (BBL=Brasilian Buttock Lift) işlemi de yağ enjeksiyonu yoluyla gerçekleştirilir. İhtiyaca göre 500-1500 cc kadar yağ dokusu aktarılarak gerginleşme ve dikleşme sağlanır. Gerekirse ikinci seans lipofilling yapılabilir. Lipofilling işlemlerinde kullanılan yağ, kişinin kendisinden alınan (otolog) yağ dokusudur. Yani bir başka kişiden alınan yağ dokusu sizde kullanılamaz. Aktarılan ve yaşayan yağ dokusu, ömür boyu kalıcı, size ait yağ dokusudur. Kilo alıp vermelerinizden etkilenir. Bu işlemi kesinlikle uzmanından başka bir kişiye yaptırmayınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!