Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda

Güncelleme Tarihi:

Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 06:21

Bir Alaçatı klasiği haline gelen Limon Köyiçi’nin kurucu ortağı, 10 parmağında 10 marifet olan başarılı işletmeci Yasin Becek’ten yepyeni sürpriz bir mekân daha geliyor.

Haberin Devamı

 

 

EGE sahillerinin havasını şık ambiyansına yansıtan Limon Köyiçi, şehrin dokusunu Fransız lüksü içinde Boğaziçi’nin ruhuyla buluşturan Salt Kuruçeşme’den sonra, baharatları, kokusu, kebapları, rengarenk sunumları ile Lübnan mutfağının Alaçatı’daki adresi El-Yar çok yakında kapılarını açarak, bu sezona ‘Merhaba’ diyecek.
Lübnan mutfağını Alaçatı’ya getirmeyi planlayan Yasin Becek, ekibiyle birlikte geçtiğimiz aylarda Beyrut’a tadım turuna katıldıklarını söyledi. Damak çatlatan lezzetlerle ve Lübnan müzikleriyle fark yaratacak El-Yar’ın çok yakında Alaçatı Köyiçi’nde açılacağının müjdesini veren Becek, “Ortadoğu, özellikle de Lübnan mutfağı dünyanın en zengin ve en lezzetli mutfaklarından biri. Biz de ekibimizle birlikte Beyrut’a giderek, menülerimizi, konseptimizi oluşturmak için yerinde incelemeler yaptık. El-Yar, Alaçatı’da eğlencenin yeni adresi olacak. Lübnan lezzetleriyle birlikte eğlenceyi harmanlayacağız” dedi.
Baharatları, kokusu ve rayihası bol otları, rengarenk sunumlarıyla oryantalist ama bir yandan da modern bir yemek kültürüne sahip El-Yar damaklarda eşsiz lezzetler bırakacak. Karma bir Akdeniz mutfağına sahip Lübnan lezzetlerini Alaçatı’da bulacağınız El-Yar, konseptiyle vazgeçilmez mekanlar listesinde yer alacak. Falafel, humus, kibbe lebeniye gibi zengin mutfağıyla baş döndüren lezzetlere sahip Lübnan mutfağı şef Eyüp Gül’le artık Alaçatı El-Yar’da...

Haberin Devamı

 
Limon Köyiçi
sezona hazır

ALAÇATI klasiği haline gelen, kaliteli müzik ve yemeği bir arada sunan Limon Köyiçi, sezonu açtı. Ramazan Bayramı ve Alaçatı Ot Festivali kapsamında birbirinden değerli isimler ve festivale özel menülerle Limon Köyiçi yine vazgeçilmez olacak. Pop müziğin sevilen isimlerinden Murat Dalkılıç, bayramın üçüncü gününde saat 16.00’da Happy Hour’da coşkuyu zirveye taşıyacak. 12’nci Alaçatı Ot Festivali kapsamında ise 30 Nisan Pazar saat 16.00’da Berkay, konuklarına unutulmaz anlar yaşatacak. Bayram tatilini Alaçatı’da geçiren misafirler, şef Eyüp Gül’ün leziz yemekleriyle damak ziyafeti yaşarken, DJ Murat Tokuz’un performansıyla doyasıya eğlenecek.

Haberin Devamı

Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda

OT FESTİVALİ’NE ÖZEL MENÜ
Limon Köyiçi’nin, Alaçatı Ot Festivali’ne özel menüsü ise şöyle: Başlangıçlarda enginarlı turp otu salatası, ılık Ege otları kavurması, cibesli Çeşme ahtapotu, şevketibostanlı ayva ve avakado, portakallı Çeşme enginar dolması, börülceli humus, hardal otlu Girit ezme; ara sıcaklarda Ege otlu keçi peynirli börek, fesleğen pestolu yaprak ciğer, 4 peynirli patlıcan kumpir, Ege otlu ılık mücver; ana yemeklerde arapsaçı kavurması ile kuzu tandır, kağıtta şevketibostanlı deniz levreği, zencefilli Ege otları, şişte tavuk satay; tatlılarda ise damla sakızlı lor tatlısı ve süt reçeli.

Haberin Devamı

BÜYÜK HEYECANLA BEKLİYORUZ
Limon Köyiçi’nin kurucu ortaklarından Yasin Becek, “Bayram ve Alaçatı Ot Festivali kapsamında dolu dolu bir programla sezon açılışımızı yapacağız. Bu sene de Limon’u tercih edenler bayramda Murat Dalkılıç ile festivalde Berkay’la unutulmaz anlar yaşayacaklar. Alaçatı Ot Festivali’nin ruhunu yansıtmak amacıyla misafirlerimiz için Ege otlarıyla ayrıca özel bir menü oluşturduk. Konuklarımız, mevcut menümüz dışında Alaçatı Ot Festivali tadım menümüzü de tercih edebilirler. Harika lezzetler ve büyük bir heyecanla bayram tatiline hazırız” dedi.

 
Alaçatı’dan Kuruçeşme’ye

KENTİN dokusunu Fransız lüksü içinde Boğaziçi’nin ruhuyla buluşturan, dünya mutfağından lezzetler sunan Salt, kısa sürede İstanbul’un en popüler yeme-içme adreslerinden biri haline geldi. ‘Kaliteli yemek ve kaliteli müzik’ mottosuyla yola çıkan, misafirlerine Boğaz manzarasında unutulmaz akşamlar yaşatan mekan, göz alıcı dekoru, sıcak ve samimi ortamıyla tam not aldı. Şık ambiyansıyla fark yaratırken konuklarını kendilerine hayran bırakmayı başaran Salt, ünlü isimlerin de ilgi odağı oldu.

Haberin Devamı

Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda

 

10 parmağında 10 marifet

LİMON Köyiçi ve Salt Kuruçeşme’nin ortaklarından Yasin Becek, 10 parmağında 10 marifet olan başarılı bir işletmeci. Becek, “Ben destanımı kendim yazdım” sözüyle 20 yıl önce çıktığı yolda fark yaratan işlere imza atıyor. Ceyda Becek’le mutlu bir evliliği olan, iki kız çocuğu babası Yasin Becek, “Köyüm” dediği Çeşme’ye de yürekten bağlı. Becek’in en büyük aşkı ise Galatasaray. İş insanı Becek, başarısını şu cümlelerle özetliyor: “İşini iyi yapmak önemli. İşini iyi yaptıktan sonra örnek de alınırsınız, taklit de edilirsiniz... Her şey olur. Ama bizim derdimiz bu değil! Bizim derdimiz her yıl üzerine koyarak bunu geliştirmek. İnsanlar da başarılı olsunlar. Bizden feyz alınmasından mutluluk duyuyoruz. Bizi farklı kılan tek şey birbirimize bağlılığımız. Eğlenerek çalışmak en büyük özelliğimiz. Alaçatı’ya değer katan bir markayız. Markamızı İstanbul’a taşıdık ve Salt Kuruçeşme de kısa sürede misafirlerimizin vazgeçilmezi haline geldi. İlmek ilmek, tırnaklarımızla kazıya kazıya geldik bugünlere. Hedefimiz, her yıl yenilediğimiz menümüzle hizmetimizi daha üst seviyelere taşımak.”

Haberin Devamı

Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda

 

Dünyadan ve füzyon mutfağından benzersiz lezzetler

LİMON Köyiçi ve Salt Kuruçeşme’nin mutfağı şef Eyüp Gül ve ekibine emanet. Dünyadan ve füzyon mutfağından lezzetlerin bulunduğu işletmeler misafirlerine benzersiz bir menü sunarken, hem göze, hem de damağa hitap ediyor. Konuklarına eğlenceli ve samimi bir ortam sunan mekânlar, birbirinden özel tatların yer aldığı menüleriyle dikkat çekiyor. Limon’da Alaçatı’nın ruhunu yansıtan bir menü ortaya çıkardıklarını söyleyen şef Gül, “Tarladan sofraya bir anlayışa öncelik verdik. Anadolu’nun bereketli topraklarının eşsiz Ege Denizi ile öpüştüğü bu coğrafyada iyi bir ot yemeği yapılacaksa otun en iyisi burada, deniz mahsullü bir yemek yapılacaksa da balığın en iyisi yine burada mevcut. Bunca zenginlik içinde iyi bir menü oluşturmak bizim için hiç de zor olmadı” diyor.

Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda

 

Farklı müzik tarzlarının buluşma noktası

ÇOK farklı müzik zevklerine hitap eden işletmelerde her türden müziği dinleyebilirsiniz. DJ Yiğit Özdemir’in farklı zevklere hitap eden müzik seçkileriyle misafirlerine eğlenceli saatler yaşattığı Limon Köyiçi ve Salt Kuruçeşme, müziğe doyuruyor. DJ Özdemir, “Konuklarımız RNB dinlerken bir anda ‘Batsın Bu Dünya’ya geçiş yapabiliyor. 7’den 70’e herkes müzikal anlamda mutlu ve müziğe doymuş olarak ayrılıyor. Olmayan tarzımızı koruyarak bu kültüre yön vermeye devam etmek istiyoruz” diye konuşuyor.

Limon ve Salt’tan sonra El-Yar yolda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!