Kurtlar Vadisi’nin Mithat’ı Sav, obezite ameliyatı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kurtlar Vadisi’nin Mithat’ı Sav, obezite ameliyatı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 23:22

Kurtlar Vadisi adlı dizide canlandırdığı ‘Mithat’ karakteriyle tanınan dizive sinema oyuncusu Tayfun Sav, Obezite ve Metabolik Cerrahi UzmanıOp. Dr. Türker Karabuğa ve ekibi tarafından yapılan başarılı ameliyatlasağlığına kavuştu. Sav, “Bu ameliyat benim için yeniden doğuş” dedi.

Haberin Devamı

64 yaşında 127 kilo ve vücut kitle indeksi 41 ile ameliyata giren Tayfun Sav’ın operasyon süreci hakkında bilgiler veren Op. Dr. Türker Karabuğa, “Tayfun Bey eski bir hastam olan Tevfik İnceoğlu vasıtasıyla bana ulaştı. Hastamızda yüksek tansiyon, şeker, uyku apnesi gibi yandaş hastalıklar da mevcuttu. Kendisine cerrahi planlama sonrası hastanede misafir ettik. Ameliyat öncesi gerekli tetkikleri yaptık. Ameliyata hazırlık için kendisine özel bir diyet programı hazırladık ve tüp mide ameliyatı uyguladık. Oldukça başarılı geçen bir ameliyat oldu. Kendisi ameliyatın ertesi günü sanki hiç ameliyat olmamış gibi hastanede gezip yürüyebiliyor. Hastamız ideal kiloya ulaşıncaya kadar kilo verme süreci devam edecek” dedi.

YENİDEN DOĞUŞ

Obezite ameliyatını adeta yeniden doğuş olarak adlandıran Tayfun Sav ise şunları söyledi: “Bir çok sinema filmi ve dizide rol aldım. 2006 yılında sahnede talihsiz bir kaza geçirdim. Bu kaza sonucu düştüm ve 3 kemiğimi kırdım. 1.5 yıl süren bir tedavi sürecim oluştu. Bu süreçte şeker ve tansiyon hastalıkları ile karşılaştım. Fazla kilolar ve hastalıklar sanat hayatımı, bedenimi, yaşamımı son derece olumsuz etkiledi. Ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat çok başarılı geçti. Buna ben yeniden doğuş diyorum. Yeni bir hayatım olacağı için heyecanlıyım. Dr. Türker Bey ve ekibi tarafından sevgiyle ağırlandım. Tüm ekibe teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

TAYFUN SAV KİMDİR

Kafkas kökenli bir aileden gelen Tayfun Sav, 1959 yılında Ankara’da doğdu. Sanat hayatına Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde bale sanatçısı olarak başladı. Ayrıca Büyük Kabare Ajda Pekkan gösterisinde dans etti. Beyaz perdeyle Elveda Dostum adlı sinema filminde ‘Doktor’ karakteriyle tanıştı. Sav, 1982 yılından bu yana bir çok sinema filmi ve dizide rol aldı. Kurtlar Vadisi, Kavak Yelleri, Hanım’ın Çiftliği gibi dizilerde rol alan Tayfun Sav, evli ve iki çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!