Küçükköy’de özgün menüsü ile özel bir mekan: E’la Restoran

Güncelleme Tarihi:

Küçükköy’de özgün menüsü ile özel bir mekan: E’la Restoran
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 06:44

Konsepti ve lezzetleriyle çok iddialı E’la Restoran. Şef restoran olarak Küçükköy’de bir ilk. Tarihi bir dokuya sahip eski bina Aykan çifti ile tekrar hayat kazanmış ve Küçükköy’e de hayat katmış. En çok da sloganı çekti bizi: Çağdaş Kuzey Ege Mutfağı... Sahipleri Zeynep Seda Aykan ve Ersin Aykan konuğumuz oldu;

Haberin Devamı

 

Küçükköy’de özgün menüsü ile özel bir mekan: E’la Restoran

 

* Mutfağınıza profesyonel bir el değiyor. Hikayeyi dinleyebilir miyiz?

 

Bolu Mengen Anadolu Aşçılık Meslek lisesi mezunuyum. Çıraklık safhasından bu yana ülkenin çeşitli otel ve restoranların mutfağında görev aldıktan sonra 2016 yılında başaşçı görevine yükseldim.

 

* Küçükköy ile ilişkiniz ne zaman, nasıl başladı?

 

2015 yılında 2019’a kadar görev aldığım otelin Küçükköy’de olması itibariyle yöre ile ilişkimiz başladı. Bu süre içinde Balıkesir’in ot ve et çeşitleri hakkında bilgim arttı. Deniz mahsulleri ile daha iç içe oldum .

 

Haberin Devamı

* Öncesinde yemekle ilişkiniz?

 

Eşimle birlikte kendimize ait bir mekan açma planımız vardı, fakat bir lokasyon ve ne şekilde olacağı konusunda net bir fikrimiz yoktu. Arkadaşlarımızın tavsiyesi ile bu mekanla tanıştık. Güzel bahçeli, avlulu bir Rum evi. Misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir yer olsun, özgün bir mutfağımız olsun, bir de atölyemiz olsun derken burası ile tanıştık. Küçükköy’ün artık bir sanat köyü olmak üzere olduğu ve yeme içme mekanları ihtiyacı konusunda  tavsiyeler aldık.

 

* Bu mekanı açma fikri nasıl doğdu?

 

Burası aynı zamanda bizim evimiz. Alt katı ortak kullanım alanımız. Köye adapte olmamız çok zaman almadı. Mekan da aslında köyde bir boşluğu doldurmuş oldu. Kuzey Ege’deki belki ilk şef restoranı açmış olduk. İnsanların hafta sonları da geldiği bir mekan oluştu. 14 yaş altı çocuklara uygun olmayan, sadece rezervasyonla çalışan bir mekanız. İmza bir menüye sahibiz.

Haberin Devamı

Küçükköy’de özgün menüsü ile özel bir mekan: E’la Restoran

 

* Nasıl bir konsept oluşturmayı hedeflediniz?

 

Tatilciler haricinde de talep gördük. Kuzey Ege’nin uğrak yeri olduk. Kuzey Ege’nin birçok pazarını gezerek yöresel zenginlikleri, mevsimsel ürünleri mutfağa yansıtmayı amaçladık. Bölgemizin yağlarını, deniz mahsullerini kullanıyoruz. Mevsimlik ürünlerden oluşan bir ürün seçimimiz var. Aykan sabah erkenden malzeme seçimi için pazara gidiyor. Karı koca elbirliğiyle işlettiğimiz bir mekan yarattık.

Küçükköy’de özgün menüsü ile özel bir mekan: E’la Restoran

 

* İlgi nasıl?

 

İlk yıl büyüme değil, keyifli bir dönem olmasını amaçladık. Ama nisan ayından bu yana bayağı ilgi görüyoruz. Kuzey Ege’nin gastronomi ağırlıklı bir bölge olması ihtiyacı büyük oranda hissettirdi.

 

Haberin Devamı

* Küçükköy değişim yaşıyor. Bu konuda düşünceleriniz?

 

Ayvalık’a gelmemle bu değişime şahit olmuştum. Küçükköy daha çok Alaçatı’dan buraya göçen bir trafiğe sahip. Cunda gibi otel konaklamalı ve yeme içme ihtiyacını karşılama üzere gelişen bir köy. Sadece otelleri ile bile 12 ay boyunca hizmet vermeye hazır bir bölge. Kuzey Ege’nin parlak bir noktası yolunda hızla ilerliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!