Konak’ta Tiyatro Okula Girdi

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta Tiyatro Okula Girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 11:17

KONAK’TA MİNİK ÖĞRENCİLERİ TİYATRO SANATIYLA BULUŞTURMAK ADINA HAYATA GEÇİRİLEN “OKULDA OYUN VAR” PROJESİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR.

Konak’ta minik öğrencileri tiyatro sanatıyla buluşturmak adına hayata geçirilen “Okulda Oyun Var” projesi tüm hızıyla devam ediyor.
İzmir’İn Konak ilçesinde, eğitim yılı boyunca kentin farklı semtlerindeki ilkokullarda gerçekleşmeye devam edecek “Okulda Oyun Var” etkinliği kapsamında son olarak İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Ali Fuat Cebesoy İlkokulu ile Kadifekale semtinde bulunan Zübeyde Hanım İlkokulu’nda tiyatro gösterileri sahnelendi.
Zübeyde Hanım İlkokulu’nda Mavi Sanat Merkezi oyuncuları “Düş Zamanı Masalları” isimli oyunu da seyirciyle buluştu. Gitar ve flütün çalındığı oyunda pandomim sanatı ve kuklalar da büyük ilgi gördü. Üç masalın derlemesi olan oyunu, minikler meraklı bakışlarla izledi. Oyun sonunda öğrencilere süt ve kek ikram edildi.
Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’ndaki gösteri ise salon darlığı nedeniyle Konak Belediyesi İsmetpaşa Semt Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygın Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen, “Masal Gezegeni” isimli müzikli oyuna öğrencilerin ilgisi yoğundu. Masal kitapları okumayan yalnız bir çocuğun, sihirli gezegenden gelen masal kahramanıyla tanışmasıyla masallara bakışının nasıl değiştiğini konu alan oyun, minikler tarafından ilgiyle izlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!