Kış aylarında gençleştiren kozmetik işlemler

Güncelleme Tarihi:

Kış aylarında gençleştiren kozmetik işlemler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 00:45

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, kış mevsimine girdiğimizbu aylarda daha genç görünmek isteyenlerin yaptırabilecekleri cerrahi dışıkozmetik işlemler olan botoks, PRP ve gençlik aşıları hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Botoksun uzun yıllardır kozmetik amaçlı kullanılan, oldukça etkili ve yüz güldüren sonuçları olan başarılı bir ilaç olduğunu ifade eden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, kırışıklıkların nedeninin cilt altında bulunan mimik kaslarının hareketleri olduğunu söyledi. Uygulama sonrası kas hareketlerindeki azalmanın kırışıklıkların kaybolmasına neden olduğunu kaydeden Evinç, “Botoks, alın bölgesindeki yatay çizgiler, iki kaş arasında yer alan çizgiler, her iki kaş yan taraflarının yukarı kaldırılması, her iki göz yan tarafında yer alan çizgiler ve kırışıklıklar (kaz ayağı çizgileri), alt göz kapağındaki çizgiler, burun köküne yakın yer alan yatay çizgiler, üst ve alt dudaktaki dikey çizgiler ile boyundaki yatay çizgilerin ve dikey bantların tedavisi, amacıyla uygulanabilmektedir. Ayrıca gummy smile (gülümsediğinde kişinin dişetlerinin görünmesi) sorunu olanlarda, aşırı terleme, bruksizm (geceleri diş gıcırdatma) hastalarına uygulanabildiği gibi, belirli bir grup migren hastalarına da uzman doktor tarafından gerekli alanlara yapılan botoks, hastaların ağrı yoğunluğunu ve ağrı sıklığını azaltmaktadır” dedi.

PRP TEDAVİSİ

Haberin Devamı

PRP tedavisinin kişiden bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir santrifüj işlemi ile plazmasının ayrıştırılarak, kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemi olduğunu söyleyen Op. Dr. Rahmi Evinç, şu bilgileri verdi: “PRP uygulaması sayesinde ciltteki yıpranmış ve mat görünüm düzelir. Devamında kırışıklarda azalma, cilt esnekliğinde artma gözlemlenir. PRP sadece yaşlanma belirtilerini hafifletmez. Aynı zamanda hücre yenilenmesini de sağladığı için ‘gençlik aşısı’ etkisi gösterir. Bu nedenle yaşlanma sürecini yavaşlatmak isteyen herkesin başvurabileceği bir yöntemdir. PRP uygulaması ile cilt gençleştirme; genellikle yüz, boyun, dekolte, eller, bacaklar, kollar gibi vücudun çeşitli bölümleri için yapılır. Teknik olarak uygulama alanına lokal anestezik kremler ve soğuk uygulama yapıldıktan sonra, insülin iğneleri ile çok sayıda enjeksiyon yapılmaktadır. Tedavi programı 2-3 hafta arayla 2-4 seans halinde uygulanmaktadır.”

GENÇLİK AŞISI

Haberin Devamı

Gençlik sırrı olarak bilinen hyalüronik asidin belli bir yaşa kadar vücudun dinç, sağlıklı ve parlak görünmesini sağladığını kaydeden Op. Dr. Rahmi Evinç, ancak yaş ilerledikçe yavaş yavaş azalmaya başladığını vurguladı. Bu durumun ‘yaşlanma’ adı verilen sürecin başlamasına yol açtığını dile getiren Evinç, “Gençlik aşısı yöntemi ile vücudun kaybettiği hyalüronik asidi tekrardan kazanması amaçlanır. Yüz, el, boyun ve dekolte gibi bölgelere gençlik aşısı, yaşlanmanın cilde yansıyan olumsuz etkilerini azaltmak için uygulanır ve önleyici ve tamamlayıcı anti-aging (yaşlanma karşıtı) bir tedavidir. Genellikle 3-4 hafta arayla uygulanır ve 2-3 seans şeklinde ilerlenir. Hyalüronik asit, genellikle estetik uygulamalarda kullanılır; özellikle de dolgu amaçlı uygulamalarda sıkça tercih edilir. Bu yöntem sayesinde, cildiniz çok daha parlak, dinç ve canlı bir görünüme kavuşur. Gençlik aşısının herhangi bir yan etkisi yoktur. Sadece iğne ile enjeksiyon yapılan bölgede çok hafif kızarıklık meydana gelebilir; bu kızarıklık da en geç 2-3 gün içinde kaybolacaktır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!