Kent Koleji Tüyap Kitap Fuarı’nda

Güncelleme Tarihi:

Kent Koleji Tüyap Kitap Fuarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 05:31

25’inci kez düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı ilk kez bir okul ağırladı. 11-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda Kent Koleji, Ben de Yazarım projesiyle yer aldı.

Haberin Devamı

 

87 kitap 15 bin öğrenci ile “Ben de Yazarım” projesiyle Kent Koleji, TÜYAP Kitap Fuarı’na katıldı. Türkiye’de ilk defa Kent Koleji ile uygulaması başlayan ve 10 yıldır gelenekselleşen, her yıl tüm öğrencilerine yazar olma deneyimi yaşatan Yazar Yetiştirme Ve Okuma Bilinci Oluşturma Projesi “Ben de Yazarım” sloganı ile 25’inci TÜYAP Kitap Fuarı’na taşındı.
İlkleri barındıran projede uzun yıllardır Kent Koleji bünyesinde başarılı bir şekilde yürütülüyor. Okuma ve yazma atölye çalışmaları gibi öğrencilere birçok destekleyici eğitim çalışmaları ile her öğrencinin yazma becerisi geliştiriliyor. Dijital çağda okumanın bu kadar azaldığı bir dönemde her öğrencinin yazma deneyimini yaşatıldığı projede öğrencilerin düşünme, araştırma, ifade kabiliyetlerini geliştiriyor.

Haberin Devamı

YAZAR ÇOCUKLARLA SOHBET

Kent Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ‘Ben de Yazarım’ projesinin yaratıcısı duayen yazar önceki dönem Kültür Bakanlarından Prof. Dr. Suat Çağlayan, TÜYAP Kitap Fuarı’nda çocuk yazarlarla söyleşi gerçekleştirerek deneyimlerini aktardı. Çağlayan, projeden duyduğu memnuniyeti ve Türkiye’de ilk kez bu kapsamda projenin Kent Koleji tarafından yapıldığını vurguladı.

HER BİRİ EŞSİZ KAYNAK

Prof. Dr. Suat Çağlayan, “Özellikle korona virüs hastalığı döneminde öğrencilerimizin anılarını yazdıkları kitaplar dünya akademik platformu için ciddi bir kaynaktır. Üniversitelerin bu kitapları inceleyerek tez konusu yapacağına eminim” vurgusu yaptı.

 
ERKEN KAYIT AJANTAJI

Kent Koleji öğrencileri fuar boyunca kitapları hakkında deneyimlerini paylaşarak ünlü yazarlar ile bir araya geldiler. Mart ayı avantajlı kayıt dönemine devam eden Kent Koleji fuardaki kayıt noktalarında yoğun ilgi gösteren velilere bilgiler verdi. Yeni kayıtlarda bireysel kabul sınavı ile öğrencilerin kayıt ve başarı durumları değerlendirilecek ve avantajlı kayıt döneminden veliler yararlanabilecekler.

 
Yurtdışı Üniversitelerine AP İle Giriş

Kent Koleji mezunları, yapılan kurumsal anlaşmalarla Dünya sıralamasında ilk 400’e giren saygın üniversitelere sınavsız kabul ediliyor. Öğrencilerine yurt dışı kapılarını açan Kent Koleji yönetimi, on dönemde yaygınlaşan ve YKS sınavı hazırlık süreciyle eş zamanlı yürütülebilen AP programına hazırlığı da devreye alarak öğrencilerini sevindirdi. Kent Koleji, İzmir’de birkaç özel lisede uygulanan AP Hazırlık Programı’nı 2023-2024 eğitim öğretim yılında başlatıyor. İddialı yabancı dil programına yenilikler katarak 2023-2024 yılında başlayacak yabancı dil eğitim programlarında ilkokulda vermekte olduğu İngilizce Matematik ve İngilizce Fen Bilgisi eğitimini ortaokula da taşıyor. Bu değişikliklerle birlikte, Kent Koleji liselerinde AP ye hazırlık için yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi başlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!