Karın germeyle arzu edilen vücuda kavuşabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

Karın germeyle arzu edilen vücuda kavuşabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 03:48

Güzel ve estetik bir vücudun önemli bileşenlerinden birisinin ince bir bel ile birlikte gergin bir görünüme sahip düz bir karın bölgesi olduğunu belirten Ekol Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Arif Aydın, karın germe ameliyatıyla karın sarkması ve kimi hastalarda kat kat olan göbek bölgesi derisinin düzleştirilebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Karın gerdirme işleminin hastaların karın bölgesi deformitelerin farklılıklarına göre farklı tekniklerle yapılabildiğini dile getiren Aydın, “Hastanın göbek deliğinin üzerindeki bölgede de karın sarkması veya bolluk varsa ve göbek altı derisi avuçlanacak ve iki kat sarkacak şekilde bollaşmışsa, klasik karın germe işlemi uygulanmalıdır” diye konuştu. Karın germeyle birlikte ameliyat bölgesindeki çeşitli alanlara uygulanacak liposuction ile estetik sonuçların başarısının arttığını belirten Aydın, “Erkek hastaların karın sarkmalarında da uygulanabilen karın estetiği ameliyatları, genel anestezi altında yapılmaktadır ve ortalama ameliyat süresi 2-4 saattir” dedi.

OPERASYON SONRASINA DİKKAT

Karın gerdirme operasyonundan sonra 1-2 gün içerisinde taburcu olunabildiğini belirten Aydın, şu bilgileri verdi: “7 gün hafif öne eğilerek yürünür. 4 hafta kadar karın korsesi kullanılır. Genellikle 7 gün istirahat yeterli olmakta ve hastalar korseleriyle günlük hayatlarına dönmektedirler. 3-4 hafta sonra karın bölgesini zorlayacak mekik çekme gibi egzersizler dışında spor yapabilirler, ancak ağır egzersizler 6 hafta yasaktır. Karın germe ameliyatının etkileri kalıcı olsa da hastalar sağlıklı beslenerek ve spor yaparak formda kalmalıdırlar. Çünkü ameliyat sonrasında aşırı fazla miktarlarda kilo alma ve/veya gebelik gelişmesi (mümkündür ve bebek ya da anne için zararsızdır) estetik sonuçları olumsuz etkileyebilme olasılığı taşır. Bu prosedürler gebeliği engellemez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!