Karın bölgesindeki yağlardan estetik ameliyat ile kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Karın bölgesindeki yağlardan estetik ameliyat ile kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 17:03

ÖZEL İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde estetik ve plastik cerrahiye ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Ameliyat öncesi hekim ile hastanın mutlaka yüzyüze görüşmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Mustafa Öksüz, Türkiye’ye yurtdışında bir çok hastanın estetik ve plastik cerrahi operasyonları için geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Ameliyat öncesi hekim ve hasta görüşmesinde hastanın beklentileri ve cerrahın bu beklentilerin ne kadarını karşılayabileceğinin açıkça ortaya konulması gerektiğini ifade eden Öksüz, “Hastalar genellikle sosyal, kültürel, toplumsal etkilerle gelişmiş olan kendi güzellik algılarına göre hareket eder ve güzel bir vücuda sahip olmak için içgüdüsel görüşleri vardır. Cerrah ise hastanın, toplumun ve cerrahın bizzat kendisinin beğeneceği bir operasyonu gerçekleştirmek ister. Ayrıca günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte ameliyatlar daha konforlu yapılabilmektedir. Çoğu operasyon günübirlik işlem olarak gerçekleştirilmekte ve hastalar aynı gün taburcu olabilmektedir” dedi.

YURTDIŞINDAN TERCİH EDİLİYOR
Bir çok branşta olduğu gibi estetik ve plastik cerrahide de ülkemizin yurtdışında yaşayan hastalar tarafından tercih edildiğini belirten Öksüz, estetik ve plastik cerrahi ameliyatlarında dünyada ilk 5’te yer aldığımızı vurguladı. Öksüz, bunda gelişen teknoloji, güçlü sağlık altyapısı, eğitimli personel ve hekim kadrosu, başarı oranı yüksek ameliyat sonuçlarının etkili olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı

KARIN GERME VE LIPOSUCTION
Karın germe ameliyatının bir çeşit estetik cerrahi operasyonu olduğunu belirten Öksüz, özellikle hamilelik ve doğum sonrasında karın bölgesindeki kaslar ve derinin eski formuna kavuşamadığını hatırlattı. Bundan dolayı bölgede deformeler oluştuğunu ve sarkmalar meydana geldiğini kaydeden Öksüz, “Bu da estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye yol açar. Normalin üzerinde kilo alımıyla geçen hamilelik ve ikiden fazla doğum yapmış olan kadınlarda bu deformasyon daha fazla oluşur. Bu durumlarda hastalara karın germe ameliyatı önerilir ve estetik açıdan düzgün görünen bir karına kavuşması sağlanır” diye konuştu.
Karın germe ameliyatında hastaya özel cerrahi uygulandığını belirten Öksüz, şöyle devam etti: “Uygulanacak tekniğe, derinin alınacağı bölgeye ve diğer hususlara, hekim tarafından yapılacak muayene sonrası karar verilir. Genel anlamda sezaryen izi seviyesinde yanlara doğru çizilecek bir çizgi üzerinden göbek deliği bölgesine kadar olan kısımda bulunan sarkık ve çatlamış deri alınır ve göbek deliğinin yukarı kısmında kalan deri aşağı doğru gerdirilir. Göbek deliği de uygun pozisyona getirilebilmesi amacıyla yeni yerine adapte edilir.”

Haberin Devamı

AYNI ANDA YAPILABİLİR
Sarkıklık ve gevşekliğe ek olarak uygun hastalarda aynı anda uygulanabilen liposuction ile yüz güldüren sonuçlar alınabildiğini de ekleyen Öksüz, “Aşırı yağlanma da varsa, karın bölgesindeki fazla yağlar liposuction adı verilen yöntemle alınır. Karın duvarı zarları üzerinde yerleştirilen toplayıcı dikişler sayesinde gevşemiş olan karın kasları sıkılaştırılır ve eski sertliğine kavuşturulur” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!