Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Açılış Töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Açılış Töreni düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2024 13:14

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Açılış Töreni düzenlendi

Haberin Devamı

Yağmur ÖNGÜN / İZMİR, (DHA)-İZMİR Valiliği tarafından düzenlenen 2024 yılı Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Açılış Töreni'nde konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, "Trafik güvenliği konusunda başarılı olabilmemiz için toplumun da desteğine ihtiyaç duymaktayız. Anneler ve babalar başta olmak üzere eğitim kurumlarıyla da anaokulu ve ilkokul seviyesindeki değerli çocuklarımıza trafik bilincini aşılamalıyız" dedi.

İzmir Valiliği tarafından 2024 yılı Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Açılış Töreni düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel katıldı. Törende 'Türk polisinin bir günü' adlı video gösterimi yapıldı. Ardından öğrenciler, trafik andını okudu. Törende; Yılın Başarılı Trafik Polisi Ödülü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Hüseyin Yangelir'e ve polis memuru Faruk Akgöz'e takdim edildi. Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Jandarma Aydın Torun ise Yılın Başarılı Trafik Jandarma Personeli seçildi. Ardından Yılın Taksi Şoförü Ödülü Ali Çakır'a, Yılın Servis Şoförü Ödülü Kenan Durna'ya ve Yılın Kamyon Şoförü ödülü ise İlyas Arslan'a verildi.

Haberin Devamı

'TOPLUMUN TRAFİK KURALLARINA UYUMUNU ARTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT'

Törende konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, "Bugün hepimizin hayatında önemli bir yere sahip olan trafik konusuna dikkat çekmek ve trafik güvenliği bilincini artırmak amacıyla toplandık. Her yıl düzenlenen Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, bu konuda farkındalık yaratmak ve toplumun trafik kurallarına uyumunu artırmak için önemli bir fırsattır. Trafik günlük hayatımızın ayrılmadığı bir parçası, yaşamın bir gerçeğidir. Trafikte meydana gelen kazaların çoğu dikkatsizlik, hız ve kural ihlali gibi önemli faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle trafik kurallarına uymalı, dikkatli olmalı ve her zaman diğer sürücülerle yayaların güvenliğini düşünerek hareket etmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

'TOPLUMUN DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR'

Trafik polislerinin her gün trafikte karşılaşılan sorunlarla mücadele etmek için çaba gösterdiğini belirten Sel, "Trafik güvenliği konusunda başarılı olabilmemiz için toplumun da desteğine ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle her dünyaya gelenin ilk öğreticisi olan anneler ve babalar başta olmak üzere eğitim kurumlarıyla da anaokulu ve ilkokul seviyesindeki değerli çocuklarımıza trafik bilincini aşılamalıyız. Böylelikle trafik konusuna daha bilinçli bir nesil ile trafik kaza sayısında azalış meydana gelecektir. Tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya ve trafik güvenliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki trafik kurallarına uymak hepimizin sorumluluğudur. Güvenli bir trafik ortamı için birlikte çalışmalıyız. Son olarak emniyet kemerimizi takalım, hız sınırlarına uyalım, yayalara öncelik tanıyalım, trafik ışıklarına uyalım, tüm trafik kurallarını öğrenelim ve uygulayalım" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!