Karabağlar’da özel eğitim sempozyumu

Güncelleme Tarihi:

Karabağlar’da özel eğitim sempozyumu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2023 21:11

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile İzmir Demokrasi Üniversitesi iş birliğinde Özel Eğitim Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Projesi yürütülüyor.

Haberin Devamı

 

Proje kapsamında Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Cumhuriyetimizin 100. Yılında Özel Eğitim Sempozyumu düzenlendi. 4 Aralık 2023 tarihinde İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde
gerçekleştirilen sempozyuma İzmir’de tüm branşlardan yaklaşık 500 öğretmen katıldı. Açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim Sempozyumu’nun açılış konuşmasını yapan Karabağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oltan Balyemez özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerimize yaklaşımlarda hassas olduklarını, eğitim süreçlerinde tüm imkanlarının seferber olduğunu söyledi. Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Ergin Güngör, Demokrasi Üniversitesi kuruluşunda engelli bireylere ilişkin üniversite olanaklarının kolaylaştırıldığını, üniversitenin engelli bireylerin lisans ve lisans üstü eğitime erişimleri ile ilgili hassas olduğunu belirtmiş ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’e hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Tunçsiper ise üniversitenin kuruluşunda ilk ve öncelikli olarak Özel Eğitim Bölümü’nün kurulmasını istediklerini, üniversitenin engellilerle ilgili tüm etkinliklerde yer almaya çalıştıklarını, bu konuda öncü bir üniversite olduklarını vurguladı. Sempozyumdaki oturumlarda öğretmenlere sunumlar yapılırken çeşitli atölyeler de düzenlendi.

Haberin Devamı

Karabağlar’da özel eğitim sempozyumu

Karabağlar’da özel eğitim sempozyumu

NELER YAPILDI?
Sabah oturumunda DİLGEM Çiğli Özel Eğitim Kurucusu Zeynep Tekin “Özel eğitim gereksinimi olan bireylere özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitim”, Doç. Dr. Emre Ünlü “Özel eğitim hizmetlerinin güçlendirilmesi projesi”, Prof. Dr. Sezgin Vuran “Özel gereksinimi olan bireylerin eğitime erişimi” ve Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu “Eğitimin olmazsa olmazı: Kaynaştırma/Bütünleştirme” konulu sunumların yapıldığı özel eğitim paneli yapıldı.
Öğleden sonraki oturumda ise Prof. Dr. Sezgin Vuran “Otizmde duygusal çöküş”, Prof. Dr. Funda Aacarlar “Özel gereksinimli çocuklarda dil gelişiminin desteklenmesi”, Doç. Dr. Gökhan Töret “Erken çocukluk döneminde taklit ve oyun gelişiminin değerlendirilmesi” ve Dr. Ögrt. Üyesi Bora Görgün “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” konularında eğitmenliği yaptığı atölyelerde katılımcı öğretmenlere yönelik eğitimler
verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!