KalDer İzmir Başkanı Dr. Kılıç: “Gelişmiş, adil ve doğaya saygılı bir Türkiye hayalimiz var”

Güncelleme Tarihi:

KalDer İzmir Başkanı Dr. Kılıç: “Gelişmiş, adil ve doğaya saygılı bir Türkiye hayalimiz var”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2022 07:00

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi; 1999 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlediği 22. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu yapıldı. Kaya İzmir Termal & Convention Otel’de gerçekleştirilen ve bin kişilik seçkin katılımcı kitlesi ile Ege’nin en büyük organizasyonu olan Mükemmelliği Arayış Sempozyumu 2022 (MAS22) kaliteye gönül veren Ege Bölgesi’nin sanayi, hizmet, kamu sektörlerinin yöneticileri, akademisyenler ve öğrencileri buluşturdu. Uyumun Bütünleşik Formülü ana temalı sempozyum, Balerin Melodi Sıcakyüz Olataş’ın kısa bir bale gösterisi ile açıldı.

Haberin Devamı


Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, pandemi nedeniyle iki yıl ara verdikleri Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun bu yıl 22.sini “Uyumun Bütünleşik Formülü” temasıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dr. Kılıç: “Köprü görevi görüyoruz”

Şirketlerde kaliteden, toplumda ve bireyde kaliteye evrilen hareket felsefesinde, gelişmiş, saygın, adil ve doğanın nazik bir parçası olan bir Türkiye hayalini kurduklarını ifade eden Dr. Senem Kılıç, Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasının önemli belirleyicilerinden birinin bilim, teknoloji ve inovasyondaki ilerlemeler olacağını vurguladı. Kurumların AR-GE yatırımlarının artmasının ve desteklenmesinin, yüksek teknoloji ürün ihracatı, patent ve araştırmalarda özgün bir konum almamıza dayanak oluşturacağını söyleyen Kılıç, “Türkiye 132 ülke içindeki inovasyon sıralamasındaki 93. konumunun, KalDer üye şirketlerin de başını çektiği sanayideki Endüstri 4 dönüşümüyle daha iyi sıralara gelebileceği ortada. Bunun için, var gücümüzle iyi uygulama örneklerini destekliyor, kıyaslama çalışmalarıyla diğer şirketlere örnek alan çalışmalarında köprü görevi görüyoruz” dedi.
Gelişmiş ülkelerin kalkınmasında insani gelişmeler ve teknolojinin bir bütün olduğunu, bilimin teknoloji ve inovasyonda vazgeçilmez dayanak olduğunu belirten Kılıç, “Siyasal, ekonomik ve toplumsal varlığın kurallar ve adalet çerçevesinde yürüdüğünü görüyoruz. Uluslararası işbirliklerimizde bu farkı deneyimliyoruz. KalDer İzmir olarak sorumlu olduğumuz faaliyetler kapsamında bu değeri ortaya çıkarmak için insani gelişme, bilimsel gelişme ve kurumların kurumsal kapasitelerini topyekûn güçlendirmemiz gerektiğinin farkındayız. Dernek olarak bu büyük çabanın bize düşen payını var gücümüzle yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar: ”Dünya hızlı bir dönüşüm içinde”

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar ise günümüzde yaşam şekli ve iş anlayışının değişimin de ötesinde hızlı bir dönüşüm içerisinde olduğunu söyledi. Küresel hedeflerin baskısının çevresel, sosyal ve ekonomik alandaki başarı ölçütlerimizi değiştirdiğini vurgulayan Bayraktar, “Bizler de karşı karşıya kaldığımız risklere doğru çözümler bulmak zorunda kalıyoruz. Riskleri aşmamızın temel koşulu, insanlık olarak, hep birlikte, bu dönüşüm çabasına, bilimde, sektörlerde ve toplumda özgürlüğü savunarak destek vermemizdir. Başarıya ulaşmamız, bu özgürlüğü sağlayacak bir adalet zemini oluşturmamıza bağlıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tanyer: “KalDer ufkumuzu açıyor”
Sempozyumun Resmi Sponsoru olan Tanyer Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Tanyer, dünyanın neredeyse her gün başka bir gündemle değiştiği bir dönemde olduklarını belirterek, şirketlerin adeta fırtınada seyir eden bir yelkenliye dönüştüğünü söyledi. Bu ortamda yöneticiler olarak büyük dalgalardan ve ters rüzgarlardan kurtulup teknelerimizi sakin sulara çıkarmanın görevleri olduğunu ifade eden Tanyer, “Bu zor görevi ancak sürdürülebilirlik kavramını tüm sistemimize entegre edip, bilim, teknoloji ve son gelişmeleri yakından takip ederek sağlayabiliriz. KalDer’in her sene düzenlediği ‘’Mükemmeliği Arayış Sempozyumu’’ da tam olarak buna yardımcı oluyor. Birbirinden kıymetli konuşmacılar, ufkumuzu açıyor, ayrıca katılımcılar arasında çok değerli bir network sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kaleağası: “Yeşil ve dijital dönüşüm sınavındayız”
Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı Bahadır Kaleağası ise sempozyumda Pandora’nın Kutusu konulu ilk sunumunu yaptı. Pandemi ile Pandora’nın Kutusu’nun açıldığını söyleyen Kaleağası, “Açıldıysa ortaya saçılan sorunlarla nasıl başa çıkacağız, onları nasıl yöneteceğiz. Esas meselemiz Türkiye ve Dünya nereye gidiyor, pandemi sonrası eğilimler neler, düşünce egzersizleri yapmamız gerekiyor” dedi.
Genel bir perspektiften bir insanlık manzarası sunan ve tarihten günümüze insanoğlunun kültürel, bilişsel ve ekonomik gelişimini örneklerle anlatan Kaleağası, Dünya’nın, şirketlerin ve insanların yeşil ve dijital dönüşüm sınavından geçmeleri gerektiğini vurguladı. Elimizde bugün bilgi, deneyim ve yaratıcılık olduğunu ifade eden Kaleağası, “Bunları kullanmak durumundayız. İnsanlık hiçbir zamanda olmadığı kadar etkileşim içinde, bunun fırsatlarını ve imkanlarını da gözde kaçırmamamız gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sempozyumun ikinci bölümünde ise Zeka Yapay Dönüşüm Gerçek oturumunda Dijital Stratejist ve Trend Analisti Hande Aydın’ın moderatörlüğünde, Dimes Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Diren, Solaris Dijital Akademi Kurucusu Hamit Keleş sunumlarını gerçekleştirdiler. Günün son panelinde ise Kim Bu Yalın? Dijital Algoritmaya Yenilecek Mi? Oturumu yapıldı. Moderatörlüğünü İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda TÜSİAD SD² Programı Görev Gücü Başkanı olan Perihan İnci’nin yaptığı oturumda Simovate Genel Müdürü Dr. Ulaş Güleç, S.P.A.C Kurucu Ortağı Birol Cömert konuştu.
Günün özel oturumunda ise Yazar Tamer Dövücü, ‘Matruşka: Herşey Senin İçinde’ başlıklı sunumunu yaptı.

 

Geleceği gençler yazacak

Haberin Devamı

“Gençler kaygılı ama kendini de yetiştiriyor”

22. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun ikinci günün ilk oturumunda Yazıyor. Yazıyor. Geleceği Gençler Yazıyor… başlığı ile gençlik ve gelecek konusu ele alındı. Ülkenin gelecek umudunun gençlerde olduğunun ifade edildiği oturumda, gençlerin gelecek için kaygılı olduğu ancak kendilerini de dijital dünyada iyi yetiştirdikleri vurgulandı.
Moderatörlüğünü Posta Gazetesi İzmir Temsilcisi Banu Şen’in yaptığı oturumda
CMS Jant ve Makine Sanayi Üretim Planlama Mühendisi, GençKal 2020-2021 Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yaren Özkan ile Sosyal Medya Yöneticisi ve Girişimci Banu Orga görüşlerini paylaştılar.

Gelecek kaygısı itici güç oluyor

Moderetör Banu Şen oturumumun açılışında yaptığı konuşmada, gençlik ve geleceğin birbirini çok güzel tamamlayan iki kelime olduğunu belirterek, gençlerin yazacakları çok güzel bir gelecekleri olduğunu söyledi. Pandemi döneminin gençleri çok olumsuz etkilediğini, sosyalleşememe ve gelecek kaygısı yaşayan gençlerin büyük yaralar aldığını belirten Şen, “Gençler gelecek kaygısı ile yoğruldukları için bu aynı zamanda gelecek için itici bir güç oluşturuyorlar. Dijital çağa bizden daha çok uyum sağladılar. Yeni kavramlara daha kolay uyum sağlıyorlar. Bizde birçok alanda başarı sağlayan gençlerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Kendini yetiştiriyorlar

CMS Jant Makine Sanayi Üretim Planlama Mühendisi, Gençkal 2020 2021 Dönemi Başkan Yardımcısı Yaren Özkan ise Gençkal üyesi olarak aldığı mentörlüğün kendisine büyük katkı sağladığını söyledi. Gençlerin kendilerine yol gösterecek, tecrübelerini paylaşacak mentörlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Özkan, “Biz dijitalleşme döneminin gençleriyiz. Hayatın her alanında artık dijitilleşme zorunluluk oldu. Biz gençlerde buna iş hayatında ve özel hayatımızda çok iyi uyum sağlıyoruz. Bizim gelecek kaygımız var ama kendimizi yetiştirme konusunda da şanslıyız. Kendimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Atatürk’ün de belirttiği gibi umut gençliktedir” diye konuştu.

Gençler kendi geleceklerini çiziyorlar

Sosyal Medya Yöneticisi ve Girişimci Banu Orga ise gençlerin belirli kalıplara sokulmaması gerektiğini, özgür bırakılmasının geleceklerini inşaa etmeleri için daha yararlı olacağını belirtti. Günümüz gençliğinin dijital çağda girişimcilik ve inovasyon alanında kendilerini geliştirdiklerini dile getiren Orga, “Gelecek dijital içinde olduğu için bağımlılık değil. Gençler kitapları da artık dijital okuyorlar. Çocuklarımız için kaygılanıyoruz ama onlar bu dönemde kendi geleceklerini çiziyorlar” diye konuştu.

Sempozyumda ayrıca

SÜR-GELECEĞE Konuşulması Beklenen Konu Başlıkları: • Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 17.Madde Amaçlar İçin Ortaklıklar
Moderatör: Melda Çele, Global Compact Türkiye Genel Sekreteri
Konuşmacılar: - Taylan Tanyer, Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi, Genel Koordinatör - Ali Ekber Yıldırım, Yazar

Hatasız Kul Olmaz
Konuşmacılar: - GEVEZE (Jozi Zalma), Radyo ve TV programcısı, Müzisyen, Yazar

Sunumlarını gerçekleştirdiler. Sempozyumun sonunda da

Ege Bölgesi Yerel Kalite Ödülleri sahiplerini buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!