Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya

Güncelleme Tarihi:

Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2021 22:35

Eylem Ekin, Rahatla Urla’nın sosyal mesafeli 625, oturma kapasitesi 400 kişiolan 5 bin metrekare alanda yeşilin ve doğanın içinde bulunduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

İZMİR’in en keyifli yerleşim merkezlerinden biri olan Urla’da bulunan Rahatla Urla, binicilik, kahvaltı, restoran ve doğayı bir arada sunan konseptiyle dikkat çekiyor. 15 yıl gazetecilik yaptıktan sonra kariyerine ıslak mendil fabrikası kurarak devam eden Eylem Ekin, 14 yıldır da Urla’da şehir yaşamından uzak doğası, bütünlüğünü korumaya devam eden doğal yaşamı ve doğal yaşamın renkleri olan hayvanlarıyla birlikte huzuru sunan Rahatla Urla’nın da işletmeciliğini yapıyor. Aynı zamanda keyifli bir restoran olan Rahatla Urla, binicilik sporunun çocuk, genç ve yetişkinlere öğretildiği bir spor kulübü olarak da hizmet veriyor.

Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya

Haberin Devamı

DOĞAYLA İÇ İÇE

Sosyal mesafeli 625, oturma kapasitesi 400 kişi olan 5 bin metrekare alanda yeşilin ve doğanın içinde bulunan Rahatla Urla’nın İşletmecisi Eylem Ekin, “Atlarımız, tavuklarımız, horozlarımız, köpeklerimiz, meyve ağaçlarımızla doğanın içerisinde bir yaşam sunuyoruz. Ayrıca bahçemizde yetiştirdiğimiz domates, marul ve sebzelerimizi sunduğumuz kahvaltılarda kullanıyoruz. Ayrıca at binmeyi, köpeklerimizle oynamayı, horozlarımızın ötüşünü, tavuklarımızın ev sahibi edası ile yürüyüşlerini izlemeyi çok seviyoruz ve bu güzellikleri konuklarımızla da paylaşmak istiyoruz” dedi.

Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya

SERPME KAHVALTI

14 yıl önce bu alanda yola çıkarken kahvaltıyla başladıklarını hatırlatan Eylem Ekin, “Kahvaltıda kendimize bir slogan belirledik. Lokal ürünlerle, global sunumlar. Bu anlamda direk üreticiden ürünleri alıyoruz. Reçel ve sos gruplarını kendimiz üretiyoruz. Serpme kahvaltı menümüzde Ezine peyniri, Kars kaşarı, İzmir tulumu, kızarmış hellim peyniri, grissini, kahvaltı salatası, Gemlik zeytini, ızgara yeşil zeytin, Antakya kırma halhal zeytini, mevsim reçelleri, süt karameli, haşlanmış yumurta, keten kıtırı üzerinde keçi büş peyniri üzerinde bal, baharatlı kahvaltılık sos, tereyağı, meyve tabağı, kaymak, petek bal, arı poleni, zeytinyağı, keş peyniri lorundan tereyağlı minci, baharatlı fırın patates, pişi, bazlama, simit, biberli-kaşarlı tepsi böreği gibi ürünler bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya

DOĞADA AKŞAM YEMEĞİ

SERPME kahvaltının dışında öğle ve akşam yemeklerinde de leziz sunumlar yaptıklarını belirten Eylem Ekin, şöyle devam etti: “Öğle yemeği servisimiz snack ağırlıklı ve İtalyan mutfağı etrafında dünya mutfağı diyebiliriz. Akşam yemeği servisimizde de yine dünya mutfağı esintileri bulunmaktadır. Bunun dışında özel davetler, grup yemekleri, iş toplantıları, motivasyon geceleri gibi grupları da ağırlayabiliyoruz.”

RAHATLA Urla’nın aynı zamanda bir atlı spor kulübü olarak hizmet verdiğini belirten Eylem Ekin, şu bilgileri verdi: “Bu kulüp hem eğitim veren, hem de binicilik faaliyeti gösteren bir kulüptür. Bünyemizde 47 tane at bulunmaktadır. Bunlardan 36 tanesi pony. Kulübümüz hem at binmek isteyen hem de at biniciliği konusunda eğitim almak isteyen yetişkin ve çocuk herkese açıktır. Biz bu hizmetleri verirken de tabi atların sağlığı içinde bazı kuralları koymak zorunda kalıyoruz. Akşam 7’den sonra atlar manejden çekilirler dinlenmeye ve beslenmeye alınırlar. 7’den sonra biniş yapılmaz. Pony cinsi atlara 15 kilodan fazla, büyük atlara ise 80 kilodan fazla kişilerin binmesine müsaade etmiyoruz.”

Haberin Devamı

Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya

HER ŞEY KALİTELİ BİR ZAMAN İÇİN

RAHATLA Urla olarak misafirlerini en iyi şekilde ağırlamayı kendilerine ilke edindiklerini belirten Ekin, “Bu anlamda çocuklar bizim için en özel misafirlerdir. Onların güzel vakit geçirmelerini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. İsteyen çocuklarımız ata binebiliyor, at sevebiliyor, onları besleyebiliyor, kümesimize girip tavuk ve horozları sevip besleyebiliyor, köpeklerle oynayabiliyor. Çocuklar için belirli zamanlarda düzenlediğimiz ebru ve seramik çalışmalarına katılabiliyor. Yani burada kaliteli vakit geçirmesini sağlamak istiyoruz. Bu anlamda okullarla birlikte işbirliği yaparak çocuklarımıza binicilik eğitimi vermeye de hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kahvaltıdan restorana binicilikten doğaya

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Yine Urla’da 10 dönüm alan içerisinde restoran ve organizasyon ağırlıklı yeni bir yatırım yaptıklarını belirten Eylem Ekin, “ Gerek restoran gerekse organizasyon hizmetlerimizde tam bir ekip çalışması ile çalışarak sizleri özel gün ve gecelerinizde mükemmellik yolculuğumuza davet ediyoruz. Kapalı ve açık alanları ile düzenlenebilecek her türlü organizasyon için ideal bir mekân. Kurumsal toplantılar, lansman, kokteyl, parti, şirket eğitimleri yanı sıra düğün ve mutlu günleriniz gibi her türlü davetleriniz için yılın 365 günü hizmet vereceğiz. Açık hava organizasyonlarında, kokteyl düzeninde 2 bin, oturma düzeninde ise bin 300 kişiyi ağırlayabileceğiz. Restoran bölümünde, 150 kişilik kapalı alan ve 250 kişilik açık alanı ile oturma düzeninde de 400 kişiye kadar hizmet verebilmektedir. Geniş bir otopark alanına sahip olan bu yeni yatırımımızda mükemmel bir menüyü deneyimleyebilir, kahvaltı ve brunch keyiflerini yaşayabilirsiniz. Çalışmalarımız sona erdikten sonra daha detaylı bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi .

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!