Kadın girişimci yetiştirme programına destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimci yetiştirme programına destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2018 17:04

Kadın girişimci yetiştirme programına destek

Haberin Devamı

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Kadın Girişimci Yetiştirme Programı projesi ile Amerika Büyükelçiliği'nin açtığı Small Grant Programı'ndan destek almaya hak kazandı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) Başkanı Huriye Serter, kadın girişimci sayısının yetersizliğine dikkat çekti

Kadınların iş hayatında aktif rol almaları için çalışma yapan EGİAD, 'Kadın Girişimci Yetiştirme Programı' projesi ile Amerika Büyükelçiliği'nin açtığı Small Grant Programı'ndan destek almaya hak kazandı. Geçen kasım ayında başlayan proje, gelecek nisan ayında tamamlanacak. 6 aylık bir süreci kapsayan programa her meslekten kadınlar veya kız öğrenciler başvurabilecek. Ön elemeler sonucunda 75 kişinin dahil olabileceği program, 16 Şubat'ta EGİAD'da başlayacak. KOSGEB ile akredite olan bir eğitim kurumu tarafından verilecek seminerler sonucunda kadınların girişimcilik alanındaki temel bilgilere kavuşmaları sağlanarak iş geliştirme konusunda danışmanlık verilecek ve mentorluk hizmeti sunulacak. Proje paydaşları olan EGİAD, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve İZİKAD, kadın girişimci adaylarına eğitimler verecek.

Paydaşlarla birlikte EGİAD'da düzenlenen toplantıda projenin detaylarını paylaşan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, "OECD ortalaması yüzde 62'yken ülkemizde kadının işgücüne katılım oranı yüzde 30 civarında. Araştırmalar, kadın istihdamındaki 5 puanlık artışın, yoksulluğu yüzde 15 azalttığını ortaya koyuyor. Benzer şekilde, ülkemizde kadın girişimci oranı yüzde 7'yken, bu rakam gelişmiş ülkelerde ortalama yüzde 25'i buluyor. Dolayısıyla ülke olarak en hızlı ilerlemeyi, kadınların iş hayatında olmasıyla ve onların girişimciliğinin desteklenmesiyle sağlamış olacağız. Kısaca Türkiye ekonomisinin çıkış noktası kadın girişimciliğinin artırılmasından geçmekte" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİ KADIN SAYISI YÜZDE 10"

Kadınların ekonomik hayatta etkin rol almasına büyük önem verdiklerini belirten İZİKAD Başkanı Huriye Serter de kadın girişimci sayısının son derece düşük olduğunu belirtti. Serter, "Kadına dünyada çok ihtiyaç var. Kadının iş potansiyeline. Ekonomiler ancak bu şekilde kalkınacaktır. Kadına bu konuda destek olmak bizim misyonumuzdu. Kadını sadece girişimci yapmak değil bu girişimciliğini sürdürülebilir kılmak misyonumuz. Rol model olmak ilham verme de önemli. Bizim en çok heyecanlandıran mentorlük kısmı oldu. Türkiye'de girişimcilik oranı çok düşük. Kadın girişimci sayısı oldukça düşük. Sanıyorum 1 milyon 200 bin civarında girişimci var Türkiye'de. Bunların yalnızca yüzde 10'u kadın. Bütün derdimiz bu sayıyı arttırmak. Kadın girişimciler sayısı bakımında Türkiye 140 ülke arasında sondan 14'ncü konumda. Tüm bunları aşabilmek için bu projeye destek veriyoruz. Bir gün tüm kadınların ekonomide rol almasını hayal ediyoruz" dedi.

"MUTLULUK VERİCİ"

Projenin kadınların iş hayatında yer alabilmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros ise şunları söyledi:

"Projede partner olarak yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Dernek olarak girişimci kadınlar açısından yaptığımız çeşitli projeler olmuştu ama tekraren bunların yapılması çok mutluluk verici. Kadınların istihdamında sadece işe yerleştirme değil kendi işlerini kurma noktasında da çok önemli. Projenin başarılı geçmesini diliyorum."

KADIN GİRİŞİMCİ YETİŞTİRME PROGRAMI NELERİ KAPSIYOR?

Eğitimler kapsamında kadınlara satış, teknoloji, pazarlama, verimlilik, insan kaynakları, finans gibi girişimciliğin temel taşları üzerine bilgilendirmelerde bulunulacak. Bir işletmenin en önemli ihtiyaçlarını belirleme, bu kapsamda fizibilite yapma ve projeyi hayata geçirme sürecinde izlenecek yol haritasında danışmanlık, mentorlük hizmeti sağlanacak. Saha ve işyeri gezileri düzenlenerek örnek iş kadınlarının başarı süreçleri aktarılarak deneyim ve iş rehberliği sağlanmış olacak. Kadın girişimciliğin hem sosyal hem de ekonomik faydalarının tüm topluma anlatılmasına yönelik medya organizasyonları düzenlenecek.

Umut KARAKOYUN /İZMİR (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!