İZTÜ Galen Hastanesi yabancı doktorlar için eğitim merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

İZTÜ Galen Hastanesi yabancı doktorlar için eğitim merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 18:07

İZTÜ Özel Galen Hastanesi Girişimsel ve Nöroendovasküler Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağın Şentürk, geçen yıl Özbekistan ve Rusya Federasyonu’ndan uzman doktorların girişimsel nöroradyoloji alanında üst uzmanlık eğitimi almaları için İZTÜ Galen Hastanesi’ne geldiklerini hatırlatarak, bu yıl da Kenya’dan ve Ukrayna’dan uzman doktorlar girişimsel radyoloji ve nöroradyoloji alanında eğitim almak üzere geldiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

 

FARKLI BİR EĞİTİM

Eğitime gelen doktorların girişimsel radyoloji konusundaki eğitim ve deneyim düzeylerine göre farklı süre ve seviyelerde eğitimler düzenlediklerini söyleyen Şentürk, “Bölümümüz özellikle girişimsel nöroradyoloji konusunda ağırlıklı olarak çalıştığından genel girişimsel radyoloji alanında temel eğitim almak üzere gelen doktorlar dahi bizimle çalıştıktan ve tedavilerimizi gördükten sonra ülkelerine döndüklerinde girişimsel nöroradyoloji alanında çalışmalara başlamak istiyor. Bu arkadaşlarımız eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndükten sonra da kendi hastanelerinde bu bölümleri geliştirmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

HİNDİSTAN VE PANAMA

Kenya’dan gelen radyoloji uzmanı Dr. Peter Kioria’nın temel eğitimini tamamladığını ve Ukrayna’dan gelen ve kendi ülkesinde bölüm başkanı olarak çalışan Dr. Serhiy Melnik’in eğitimine başladığını söyleyen Şentürk, şu bilgileri verdi: “Önümüzdeki aylarda Hindistan ve Panama’dan gelecek doktorların eğitim programlarını hazırlıyoruz. Bugüne kadar yurt dışından eğitim için gelen doktor arkadaşlarımızın her biri ülkelerine birer fahri Türkiye elçisi olarak döndüler. Kendileri merkezimizde aldıkları eğitim ve deneyimi ülkelerinde diğer doktorlarla paylaşmakla kalmayıp aynı zamanda ülkemizin kültürel olarak da tanıtımını gerçekleştiriyorlar. Galen Hastanesi, genel olarak girişimsel radyoloji ve özellikle beyin damar hastalıklarının endovasküler tedavisi alanında ulusal ve uluslararası alanda bir referans merkezi olma amacıyla çalışmalarına devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!