İzmir'de otizmli çocuklar için farkındalık yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

İzmirde otizmli çocuklar için farkındalık yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2024 15:11

İzmir'de otizmli çocuklar için farkındalık yürüyüşü

Haberin Devamı

Seza Nur ALPDÜNDAR/ İZMİR,(DHA)-DÜNYA Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında 'İzmir Otizm Yürüyüşü'nün ikincisi otizmli çocuklar ve ailelerinin yoğun katılımıyla düzenlendi.

Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında 'İzmir Otizm Yürüyüşü'nün ikincisi düzenlendi. Gündoğdu Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne kadar sürdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Yürüşüye katılanlar 'Otizmin farkındayım. Ben hep senin yanındayım', 'Otizm hayata farklı açıdan bakmaktır', 'Ayrıştırma kaynaştır', 'Farklılıklar yaşamın rengidir', 'Otizm bizim tercihimiz değil farkında olmak sizin tercihiniz' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş sonrasında konuşan Tugay, "Doktor kimliğimle hem de geçen dönem 5 yıl içinde Karşıyaka Belediye Başkanlığım süresince tanıştığım otizmliler, aileleri ve STK'lar nedeniyle toplumumuzun önemli sorunlarından biri olduğunu biliyorum. Çözülmeyecek bir problem değil. Eğitim ve ilgi gerekiyor. Kenti onları da düşünerek tasarlamamız gerekiyor" dedi.

'ONLARI YAŞAMA KATACAĞIZ'

Haberin Devamı

Tüm toplumun farkındalık içerisinde olması gerektiğini belirten Tugay, "Sadece farkındalık değil aynı zamanda harekete de geçmek gerekiyor. En azından bugün için 50 doğumdan 1'inde çocuklarımızın otizmle beraber doğduğunu biliyoruz. Bu nedenle küçümsenmemesi gereken bir sorun. Bu dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediye başkanlarıyla beraber tüm İzmir'de otizm konusunda maksimum farkındalık ve azami bir eylem içinde olacağız. Biz çalışmalarımızı her alanda olduğu gibi öncelikle bu sorunun sahipleriyle ve onların örgütlendiği STK'larla birlikte yöneteceğiz. Ancak farkındalık içinde olacağımız bir eylem planı çerçevesinde yoğun çalışma yapacağımızı ifade etmek isterim. Onları yaşama katacağız, eğitimiyle, sağlığıyla, katılabildikleri bütün aktivitelerle birlikte aktif olmalarıyla ilgileneceğiz. Çocuklarımız çok, saf, temiz, güzeller. Bazıları inanılmaz becerikli, çok güzel şeyler yapıyorlar. Onları sevdiğimizi, yaşamın içinde görmek istediğimizi, bunun için üzerimize düşeni yapacağımızı ifade ediyorum. Kamuoyunu farkındalık sahibi olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yürüyüş sonunda otizmli çocuklar, belediye başkanlarından, öğretmenlerinden, ailelerinden ve arkadaşlarından kendilerine nasıl davranılmasını istediklerini paylaşıp, bateri çaldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!