İzmir'de kuyumcu soygunu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kuyumcu soygunu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 17:51

- Konak ilçesinde bir kuyumcudan 3 kilogram altın çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Konak ilçesinde kuyumcu dükkanından 3 kilogram altın çaldıkları iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Konak ilçesi Osmanpaşa Caddesi üzerindeki bir işhanında A.C.A'ya ait kuyumcu atölyesinden altın çalındığı ihbarı üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

İşyerinde inceleme yapan ekipler, kuyumcu atölyesinin kapısına anahtar uydurularak açıldığını, içerideki ahşap kapının da kilit hizasından sert cisimle zorlanarak kırıldığını tespit etti. Hırsızların atölyede bulunan çelik kasayı arka kısmından spiral makinesi ile keserek açtığını belirleyen ekipler, kasa içerisinden 270 bin lira değerindeki 3 kilogram altın çalındığını belirledi. Ekipler, 9 katlı iş hanının tüm katlarından olayın çözümüne yönelik 10 farklı kameradan 170 saatlik görüntü inceledi. İncelemede hırsızlık olayının meydana geldiği katta altın işleme atölyesi olarak faaliyet gösteren isimsiz işyerinin sahibi olan B.H.İ'nin yanında çalışan F.D ile birlikte kat güvenlik kameralarını devre dışı bırakmak için elektrik panosuna müdahale ettikleri, kendi işyerlerine ait kamerayı da çalışamaz hale getirdikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Kameraların devre dışı bırakılması sonrası kişilerin suç ortağı Z.A'yı işhanına aldıkları ve birlikte hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Operasyon düzenleyen ekipler, aynı işhanında dükkanı olan B.H.İ ile işyeri çalışanı F.D ve hırsızlık eyleminde teknik destek sağlayan Z.A.'yı gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen şüphelilerin gösterdikleri adresde çalıntı altınlar bulundu. Altınların olduğu bölümde hırsızlıkta kullanılan spiral kesme makinesi de ele geçirildi.

Şüphelilerin yakalanmamak için hırsızlık olayına konu işyerinden aldıkları güvenlik kamerası kayıt cihazını ve buna ait CD'yi parçalayarak denize attıkları tespit edildi.

Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!