İzmir'de kapatılan okullarla ilgili çalışmalar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kapatılan okullarla ilgili çalışmalar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 09:40

İzmir'de kapatılan okullarla ilgili çalışmalar sürüyor

Haberin Devamı

Timur TARLIĞ/ İZMİR, (DHA)- İZMİR'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan ve devlet okullarına dönüşecek olan özel okullarda, planlama, fiziki durum ve mal tespiti çalışmaları devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, bu okullarla ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.
Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirtilen özel okullar hakkında kapatma kararı verildi. İzmir'in farklı ilçelerindeki toplam 91 özel okulun kapısına kilit vuruldu. Yeni eğitim yılının açılmasına kısa süre kala bu okullarla ilgili belirsizlik sürüyor. Bazı okullar hakkında verilen devlet okuluna dönüşüm kararları uygulanmayı beklerken, bazı okullarda fiziki durum ve mal tespiti devam ediyor. Kapatılarak devlet okuluna dönüştürülen okullardan, Karabağlar İlçesi'nin Bozyaka semtindeki Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu'nun bulunduğu binanın kapısına İzmir-Karabağlar 15 Temmuz Şehitler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tabelası asıldı. Okulun girişinde bulunan güvenlik noktasının camına ise "Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu ile ilgili tüm iş ve işlemler hakkında bilgi alma başvuruları Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılmaktadır" yazılı not yapıştırıldı. Buna rağmen birçok okulda henüz fiziki bir çalışma yapılmadığı gözlendi.
Okulların dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Kapatılan okullarda okuyanlardan isteyenler, özel okula gidiyor. Özel okul istemeyenler ise ikamet adresine en yakın okula otomatik olarak alınıyor. Orada herhangi bir problemimiz yok. Türkiye genelinde bu böyle gerçekleşiyor. Kapatılan okullardaki bütün öğrencilere, ekstra kontenjanlar açılacak. Kimsenin mağdur olması söz konusu değil. Tabela çalışmalarımız ise devam ediyor. Bazı okulların ise binaları şahıslara ait. Bu konuda kiralama çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.
İZMİR'DE 854 ÖĞRETMEN ATILDI
Öte yandan 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 672 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname'de Türkiye çapında meslekten atılan öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışan personelin listesi açıklandı. İzmir'de çeşitli ilçelerde görevli 854 öğretmen, 1 şef, 2 araştırmacı, 3 memur ile 4 veri hazırlama ve kontrol işletmeni memuriyetten çıkarıldı.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!