"İzmir zengin olursa, Türkiye zengin olur"

Güncelleme Tarihi:

İzmir zengin olursa, Türkiye zengin olur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:10

"İzmir zengin olursa, Türkiye zengin olur"

Haberin Devamı

İZMİR'in dünyada yatırım yapılabilir kentler arasında en üst sıralarda yer aldığını anlatan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'in zengin olmasının Anadolu ve tüm Türkiye'nin zengin olması anlamına geldiğini belirtti.

Torbalı Ticaret Odası'nın 'Yeni Teşvik Paketi, İzmir Ekonomisi ve Sanayicinin Sorunları' konulu toplantısına, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy ve oda yöneticilerinin yanısıra ilçedeki sanayiciler katıldı. Metropolis Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 15 Temmuz darbe girişimi, terör olayları ve komşu ülkelerdeki iç savaşlara rağmen Türkiye'nin dimdik ayakta olduğunu söyledi. Olgun, "Bu sürecin emniyet sibobu iş alemidir. Bu dönemden güçlenerek çıkacağız. Ekonomik kriz çıkarmak isteyenler hüsrana uğrayacak. Torbalı olarak başta katı atık bedeli, atık deşarj sorunu, imar sorunu ve çöp tesisi sorunu gibi birçok sorunu çözümüne katkı koyduk. Sanayicilere kapasite raporu veremiyoruz. Üyelerimizi geri çevirince mahcup oluyoruz. Üye kimden istiyorsa ondan alsın kapasite raporunu. Bu sorunu birlikte çözeceğimize inanıyorum" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülke ekonomisini değerlendiren Ender Yorgancılar, yeni teşvik paketi hakkında açıklamalarda bulundu. "İzmir'in avantajlarını biliyor muyuz?" konulu sunum gerçekleştiren Yorgancılar, "İzmir, dünyada yatırım yapılabilir kentler arasında en üst sıralarda yer alıyor. İzmir 8.3 milyar dolarlık ihracat, 8.8 milyar dolarlık ithalat rakamlarına sahip. Net cari açık vermeyen bir şehir. Nasıl bir model olduğumuzu herkese göstermeliyiz. Amacımız İzmir'in zengin olması değil, İzmir'le birlikte Anadolu ve Türkiye'nin zengin olmasıdır. İzmir, en ucuz üretim yapılacak şehir. Burası teşvik kapsamına alınmalı. İzmir, dünyada en hızlı büyüyen 2'nci metropol şehir ve aynı zamanda yatırım yapılabilecek en uygun şehirlerden bir tanesi. Bunu ben söylemiyorum, yurt dışındaki kuruluşlar söylüyor. İzmir zengin olursa Anadolu zengin olur, Anadolu'nun zenginliği de Türkiye'nin zengin olması demektir" dedi.

Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!