İzmir ve Türkiye'nin geleceğini tartışacaklar

Güncelleme Tarihi:

İzmir ve Türkiyenin geleceğini tartışacaklar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 11:27

İzmir ve Türkiye'nin geleceğini tartışacaklar

Haberin Devamı

İZMİR ve çevresinde yaşayan başarılı ancak maddi olanakları sınırlı üniversite öğrencilerine burs veren Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarının kurduğu Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, 'Atlas Geleceğe Koşuyor' temalı panele ev sahipliği yapacak. Sağlık ve iş dünyasından birçok kişinin katılacağı panelde, eğitim, sağlık, spor ve sanayinin geleceği tartışılacak.

İzmir'de 3 yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunları tarafından kurulan Atlas Sağlık ve Eğitim Vakfı, 8-9 Aralık tarihlerinde Kuşadası'nda 'Atlas Geleceğe Koşuyor' temalı panel düzenleyecek. Çoğunluğu doktorlar olmak üzere farklı meslek gruplarından 36 kişinin desteği ile kurdukları vakfın 300 üye ve 150 gönüllü ile çalışmalarına devam ettiğini  ifade eden Vakıf Başkanı Dr. Mustafa Apak, tıp, siyaset bilimi, hukuk ve eğitim fakültesi öğrencilerine burs vermekle kalmadıklarını onlarla birlikte konferans, spor ve kültür sanat etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Dr. Apak, objektif düşünebilen, liderlik vasıflarına sahip, çalışkan, üretken, toplumsal sorunlara duyarlı, öz değerlerine saygılı, iletişim becerileri gelişmiş, aydın bireylerin yetişmesinde katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

Kurumsal iletişimden sorumlu Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Sırrı Sorguç da 8-9 Aralık tarihlerinde düzenleyecekleri panelde hem bursiyerlerin vizyonunu genişleteceklerini hem de İzmirli kanaat önderlerinin geleceğini tartışacaklarını dile getirdi. Her yıl aralık ayının ilk haftası çalıştay ve panel düzenlediklerini anlatan Sorguç, "Bu etkinliğimizde İzmir ve Türkiye'de eğitim,sağlık,spor ve sanayinin geleceği tartışılacak. 36 bursiyerimiz de bu kampta olacaklar. Milli Takım eski teknik direktörü Ersun Yanal 'Sporda ve futbolda gelecek nasıl şekillenecek, biz ülke olarak ne yapmalıyız?', Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar 'Sanayinin geleceği ve Endüstri 4.0', Homeopati Uzmanı Dr. Levent Buda 'Alternatif tıp,Homeopati ve Sağlıkta gelecek', İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden Konu 'Eğitimde İzmir ve Türkiye'nin Geleceği', Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Serkan Karaismailoğlu 'Sağlıkta gelecek ve kadın-erkek beyni arasındaki farklar', Dahiliye Uzmanı Dr.Gürkan Kubilay 'Mikrobiata ve Sağlıkta Gelecek', TARKEM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yüce 'Eğitimde İzmir ve Türkiye'nin Geleceği' ve oyuncu Hakan Bilgin 'Sanatta gelecek' konularında görüşlerini aktaracak" diye konuştu.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!