İzmir Platformu’ndan uzlaşı ve sevgi dili çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Platformu’ndan uzlaşı ve sevgi dili çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2022 16:22

Kurucu Başkanlığı’nı İzmir’in sembol siyasetçilerinden Işılay Saygın’ın yaptığı “uzlaşı, sevgi ve dayanışma amaçlı” bir araya gelen İzmir Platformu, Yürütme Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yaklaşan seçimler öncesinde Türk siyasetinde sevgi ve uzlaşı dilinin hakim olması çağrısında bulunarak, toplumsal gelişim adına İzmir’in ekonomide yarattığı katma değer ölçüsünde yatırımlardan pay almasının Türkiye’nin mutlu geleceği adına da önemli bir adım olacağı vurgulandı

Haberin Devamı


İzmir Platformu’nun aylık değerlendirme toplantısı sonrasında şu değerlendirmelerde bulunuldu:

ÜRETİCİYE DESTEK
“Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemi süreci sancılı geçti. Ekonomik anlamda yaşanan sorunlar ülkemizde de özellikle gıdaya erişim, fahiş fiyat ve enflasyonun yükselmesi şeklinde toplumsal yaşantımızı etkiledi. Bundan sonraki süreçte özellikle ekonomik sorunların giderilmesi, hayat pahalılığı ile etkin mücadele ve tarımsal üretimin arttırılması halkın olduğu gibi bizlerin de temel beklentisi. Birleşmiş Milletler’in de (BM) çeşitli vesilelerle ortaya koyduğu gibi geleceğin dünyasında gerek gıda milliyetçiliği, gerekse gıdaya erişim önemli bir sorun olarak ortaya çıkacak. Bu çerçevede gerçek anlamda üreticinin desteklenmesi, aynı zamanda fiyat artışlarının temelini oluşturan elektrik, mazot, gübre ve ilaç fiyatları başta olmak üzere temel girdilerde üreten kesimi rahatlatacak çözümler üretilmesi beklediğimiz somut adımlar”

Haberin Devamı

KATILIMCI SEÇİM SİSTEMİ
“Türkiye seçim sürecine girdi. Zamanında yapılacak bir seçim için bile geri sayım başladı. Bu çerçevede Seçim Sistemi ve Siyasi Partiler Yasası’nda özellikle demokrasi ve katılımcılığı öne çıkararak, halkın doğrudan seçimlerde etkisini ortaa koyabileceği bir model toplumsal barışın sağlanması anlamında da yarar sağlayacaktır.Platform olarak beklentimiz,siyasette sevgi, saygı,barış ve uzlaşı kültürünün egemen olması, fikirlerin tüm platformlarda saygılı ve özgür bir şekilde dile getirilmesidir. Daha çok demokrasi ve sağlıklı bir seçim sistemi Türkiye’nin yaşadığı sorunların çözümü, siyasetin bir süreden beri kaybettiği saygınlığı yeniden kazanması anlamında da önemlidir.”

İZMİR’E HAK ETTİĞİ DEĞER
‘Platform olarak tüm tartışmaların ötesinde İzmir’in geçmişte olduğu gibi ekonominin gelişimi konusunda yarattığı katma değer ölçüsünde yatırımlardan pay alması için yeniden bir değerlendirme yapılmasının, bunun girişimci İzmir ruhuna büyük katkı sağlayacağını,ekonomiye yeni bir heyecan getireceğini ve ciddi anlamda istihdam ve katma değer yaratacağını düşünüyoruz’..
İzmir Platformu Yürütme Kurulu şu isimlerden oluşmakta:

Haberin Devamı

Dr. Hakan TARTAN – Yürütme Kurulu Başkanı (Gazeteci- Yazar – Akademisyen – 56. Cumhuriyet Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı)
Av. Metin ÖNEY – Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ( Hukukçu - İzmir e. Milletvekili – Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şube geçen dönem Başkanı)
Av. Bülent BARATALI- Hukuk ve Demokrasi Kurulu Başkanı (Hukukçu – İzmir e. Milletvekili- Urla e. Belediye Başkanı)
Yıldırım ULUPINAR – İcra Kurulu Başkanı (İş insanı – İzmir e.Milletvekili- Narlıbahçe kurucu Beleidye Başkanı)
Yalçın KOCABIYIK – Genel Sekreter (Yerel Yönetim Uzmanı – Türkiye Belediye Meclis Üyeleri Derneği Genel Başkanı)
Nurgül UÇAR – Yerel Yönetimler Koordinasyon ve Eğtim Başkanı (İş insanı – Seyrek e. Belediye Başkanı - Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı)
Hatice GÜLEÇ – Dış İlişkiler Başkanı (İş insanı – Panama Fahri Konsolosu - TÜMB Başkan Yardımcısı)
Engin DEMİR – Kadın Politikaları Başkanı (Sivil Toplum Yöneticisi - Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi Kurucu ve Onursal Başkanı)
Fikret AKTAŞ – Genel Sekreter Yardımcısı (İş insanı – Belediye Meclis Üyesi)
Cihan ÇALIK – Gençlik Politikaları Başkanı (Çevre Gönüllüsü - Yazar)
Ersin OKÇU – Genel Sekreter Yardımcısı (İş insanı – Ticaret Odası Meclis Üyeleri Derneği Başkan Yardımcısı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!