İzmir Doğalgaz'da işten çıkartılan 23 işçiden oturma eylemi

Güncelleme Tarihi:

İzmir Doğalgazda işten çıkartılan 23 işçiden oturma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 14:37

İzmir Doğalgaz'da işten çıkartılan 23 işçiden oturma eylemi

Haberin Devamı

İZMİR'de doğalgaz dağıtım işlerini yürüten İzmir Doğalgaz şirketinde haziran ayından itiberen işten çıkartılan 23 işçi ve DİSK yöneticileri oturma eylemi yaptı. Genel Müdürlük binası önündeki eylemde açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldıklarını söylediği işçiler geri alınıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi.

DİSK'e bağlı Enerji Sen, İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. Haziran ayından itiberin Enerji Sen'ü üye oldukları gerekçesiyle  işten çıkartıldıklarını söyleeyen işçiler, üzerinde "Sendika haktır engellenemez. İzmir Gaz'da adalet istiyoruz" yazılı pankart önünde halay çekti. İşçiler, acil müdahale elemanları dahil 23 kişinin işten çıkartıldığını, yerlerine deneyimsiz elemanların alınmaya başlandığını belirtti. Doğalgaz kaçağı ve patlamalarında deneyimli acil müdehale elamanın öneminin büyük olduğunu dil egetiren işçiler, şirketin bunu değil işçilerin sendikaya üye olup olmamalarına önem verdiğini belirtti. İş güvenliği istedikleri, vardiya sisteminin düzenlenmesi için sendikaya üye olduklarını anlatan işçiler, işlerini geri istediklerini söyledi. İşten çıkartılan işçiler adına basın açıklaması okuyan Yılmaz Karakoç, "Sendikaya üye olduğu için 23 arkadaşımız işten çıkartıldı. Hukuksuz işten tama kararlarından bir an önce vazgeçilmelidir. Sendika işçinin temel hakkıdır, engellenlemez. Atılan işçiler geri alınıncaya kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

DİSK'e bağlı Enerji Sen Genel Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, işçileri yalnız bıramyacaklarını, sendikal örgütlenmenin İzmir Gaz'da devam edeceğini söyledi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise son günlerin gündemdeki sözünün 'adalet' olduğunu, İzmir Doğalgaz'dan da adalet beklediklerini dile getirdi. Sarı, işçiler geri alınıncaya kadar mücadelenin süreceğini belirtti.

Konuşmaların ardından işçiler ve sendikacılar oturma eylemi yaptı.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!