İzmir Büyükşehir Belediyesi İlçelerde Fidan Dağıttı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İlçelerde Fidan Dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 12:29

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, "FİDAN TOPRAKTA HAYAT BULUR. YAŞAMASI İÇİN ZAMAN KAYBETME" SLOGANI İLE ÖDEMİŞ, KİRAZ VE BEYDAĞ İLÇELERİNDE MEYVE FİDANI DAĞITIMINA BAŞLADI.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Fidan toprakta hayat bulur. Yaşaması için zaman kaybetme" sloganı ile Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinde meyve fidanı dağıtımına başladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden temin ettiği fidanların dağıtımına Ödemiş, Kiraz ve Beydağ ilçelerinden devam etti."Fidan toprakta hayat bulur. Yaşaması için zaman kaybetme" sloganı ile kamyonlarda yüklü zeytin fidanları tek tek dağıtılırken, çalışmalar kapsamında Ödemiş’te 67 bin 760, Beydağ’da 29 bni 510 Kiraz’da ise 53 bin 300 fidan dağıtılacağı öğrenildi.
Ödemiş’te ikamet eden ve başvuruda bulundukları zeytin fidanlarına kavuşan vatandaşlarda İzmir Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Gülseren Akıncı, kırsal kesimde yaşadıklarını ifade ederek, "Tarım ve hayvancılık ile uğraşıyoruz ekmeğimizi tarımdan, hayvancılıktan kazanmaya çalışıyoruz. Zeytin bahçemde var ancak bahçemin içinde bazı yerlerde boşluk vardı. Mahalle muhtarımızın bizlere İzmir Büyükşehir Belediyesinin fidan dağıtımı ile ilgili bilgi vermesi üzerine bizlerde taleplerimizi belirttik. Sağ olsunlar bugün zeytin fidanlarımız geldi. 25 yeni ağacımı aldım hemen dikeceğim" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Koordinatörü Cumhur Şener ise dağıtımlara ilişkin bilgiler vererek şöyle konuştu:
"İzmir Büyükşehir Belediyemizin ’Fidan toprakta hayat bulur. Yaşaması için zaman kaybetme’ sloganı ile başlattığı fidan dağıtımını bugün başladık. Belediyemiz fidanlarımızı da Bademli mahallemizde bulunan Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden alıyor temin ediyor. Ödemiş’in tüm mahallelerinde ve Kiraz, Beydağ ilçelerimizde dağıtımını yapıyor. Ödemiş her iki türlü kazanmışta oluyor. Projeye göre zeytin ve meyve fidanları dağıtımı yapıyoruz. Adet tespitlerini daha önceden mahalle muhtarlarımız aracılığı ile yapmıştık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!