İzmir Basın İlan Kurumu'ndan gazetecilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

İzmir Basın İlan Kurumundan gazetecilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 17:17

İzmir Basın İlan Kurumu'ndan gazetecilere eğitim

Haberin Devamı

BASIN İlan Kurumu İzmir Şube Müdürlüğü tarafından, il genelindeki yerel gazetelerin çalışanlarına 3 gün boyunca eğitim verildi. Torbalı Ticaret Odası'ndaki eğitimlere çok sayıda basın çalışanı katıldı.

Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürlüğü, İzmir'in ilçelerinde yayın yapan gazeteler için hayata geçirdiği 'Tecrübe Günleri Eğitim Programı' kapsamında mizanpaj, haber toplama ve yazma ile etkili iletişim teknikleri konuları üzerine üç günlük eğitim semineri düzenledi. 2-3-4 Mayıs tarihlerinde, saat 10.00 ile 13.00 arasında Torbalı Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitimlere; Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Yeni Asır Gazetesi Editörü Ayhan Mengüloğlu, Bizim Gazete İmtiyaz Sahibi Bülent Değirmenci ve İletişim Uzmanı Ali Kayadibi konuşmacı olarak katıldı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

İzmir'deki 6 ilçede yayınlanan ve resmi ilan alma hakkına sahip 9 gazetenin muhabirleri, sayfa sekreterleri ve imtiyaz sahiplerinin katıldığı eğitimlerde Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır da hazır bulundu. 'Tecrübe Günleri Eğitim Programı' ile İzmir'in ilçelerinde yayın yapan gazetelerde çalışan fikir işçilerinin uzmanlık alanlarına uygun eğitim almalarını sağlamak amaçlandı. Üç gün gün süreyle verilen eğitimler interaktif olarak yapıldı. Uygulamalı eğitimlerle teorik bilgiler pekiştirildi. Verilen her eğitimin ilk yarısı konuya ilişkin teorik bilgi, diğer yarısı ise soru-cevap ve uygulamalı eğitim şeklinde gerçekleştirildi. Programın son günü, eğitime ev sahipliği yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun yerel basın temsilcilerini öğle yemeğinde ağırladı. Eğitime katılan gazeteciler ile tanışarak sohbet eden Olgun, böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kendisinin de gazeteci kökenli olduğunu vurgulayan Olgun, konuşmasında yerel basının gücü ve önemine değindi.

ÇAKIR: “İLAN VE REKLAMLARIN YANI SIRA EĞİTİM MİSYONU DA ÜSTLENDİK"

Üç gün süren eğitim programı hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır da, her alanda olduğu gibi, medya alanında da eğitilmiş işgücüne duyulan ihtiyacın giderek arttığını vurguladı. Çakır, “Basın İlan Kurumu, ilan ve reklamların resmi ilan alma hakkına sahip gazetelerde yayınlanmasına aracılık etmenin yanı sıra bu gazetelerin içerik ve biçim olarak ortalamanın üstünde bir kaliteye ulaşması için azami çaba gösteren bir kurum olarak eğitim misyonunu da üstlenmiştir. Üç gün süren bu eğitim programı da bu misyonun bir parçasıdır" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!