Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin "İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler"

Güncelleme Tarihi:

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 17:03

ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...

Haberin Devamı

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler

Evet, işte o biziz! Geldiğimiz ilk günden beri Bodrum Yarımadası’nın neredeyse adım atılmadık noktasını bırakmadık desek yeridir. İşte şimdi de bu uzun bayram tatilinde rotasını Bodrum’a çevirmiş olan tatilciler için tüm bu deneyimlerimiz ışığında güzel bir rehber hazırlayalım istedik. Günümüzde Bodrum, “İstanbul’un 3’üncü yakası” diye anılmaya başlandı. Artık İstanbul’da olup da Bodrum’da ulaşamadığımız neredeyse hiçbir şey kalmadı. Lüks sinema salonlarından yerli-yabancı en iyi markaların yer aldığı AVM’lere, meşhur İsveç mobilya markasından İstanbul’un en ünlü restoranlarına kadar her şeyin küçük de olsa bir versiyonu artık Bodrum’da da yer alıyor. Yüksek sezon harici, nispeten düşük nüfusuyla da İstanbul’un adeta rafine bir hali de diyebiliriz onun için. Sergiler, gösteriler, konserler gibi sosyal etkinliklerin yıl boyunca hız kesmeden devam etmesiyle de Bodrum için neredeyse İstanbul’la yarışıyor bile diyebiliriz.

 

Haberin Devamı

DENİZ+BALIK+MEZE: MÜDAVİM

HEMEN denizin kenarında, Bodrum Kalesi’ne karşı taptaze mezeler... Bodrum’un merkezinde, çarşı içindeki Barlar Sokağı’ndan şirin ve dar bir girişle, sahile ve Bodrum Kalesi manzarasına açılan renkli bir dünya Bodrum Müdavim... Yaşamını denizlere ve doğanın korunmasına adamış, dünyanın çevresini yelkenli teknesiyle dolaşan ilk Türk denizci olan rahmetli Sadun Boro’nun da evi olan mekan, onun anısına, özel odası da korunarak Bodrum’un en keyifli mekanlarından biri haline getirilmiş. Bu özelliğiyle adeta bir müze restoran diyebiliriz Bodrum Müdavim için. Görseniz, her katının ayrı bir keyfi var. İster sahilinde, hemen denizin kıyısında oturun, ayağınız kumlara değsin; ister terasından o nefes kesici Bodrum Kalesi manzarasına dalıp gidin. Ne yenir? Mezelerden vişneli yaprak sarma, aşk acısı, enginar ve yeşil elmalı yoğurtlu meze. (Hatta varsa aynısının üzümlü versiyonu.) Ara sıcaklardan ise kalamarlı hellim peynirli şiş. Tatlılardan da tahinli cheesecake.

Haberin Devamı

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler

Adres: Bodrum Çarşı, Cumhuriyet Cad. No:46/1

Tel: (0252) 316 84 88

 

SANATA DAİR: ZAI YAŞAM

BODRUM’da kitap, kahve ve doğanın buluşma noktası... Hiçliğin ortasında bir değer yaratmak ve o değerle Bodrum’a kültürel anlamda örnek teşkil edecek bir yol çizmek ve belki de sadece ‘sanat için sanat’ yapmak adına açılmış bir mekan Zai Bodrum... Ve o mekan zamanla ‘halk için sanat’ kavramına evrilmiş. Bilemeyiz aslında belki de halkı evriltmiş. İşte böyle sofistike ama bir o kadar basit bir yer Zai Bodrum... Aynı Zai isminin anlamındaki gibi yüzlerce yıllık devasa zeytin ağaçları altında, etrafınızdaki birbirinden değerli modern sanat eserleri arasında, sadece akan suyun şifalı sesleri ve yemyeşil doğa ile baş başa favori kahvenizi yudumlayabilir ya da bahçenin restoranlardan oluşan bölümüne geçip arkadaşlarınızla yemek eşliğinde keyifli sohbetler edebilirsiniz. Kerem Görsev Trio ile konuk solistli caz konserleri kadar açık havada kült film gösterileri de yapılan mekanda aynı zamanda imza günleri ve söyleşiler de gerçekleştiriliyor. Unutmadan, 15 yaş altı kabul edilmiyor.

Haberin Devamı

Adres: Çırkan Mah. Halide Edip Adıvar Cad. No:7 Konacık

Tel: (0252) 319 18 88

 

KENDİNE ZAMAN AYIR: IANUA SPA

EH tabii Bodrum’a kadar gelip de kendinizi iyi bir masajla şımartmadan olmaz! Tüm dertleri tasaları geride bırakmak ve yeniden doğmuş gibi hissetmek isterseniz Bodrium Hotel’deki Ianua SPA’yı muhakkak deneyimlemelisiniz. ‘Ianua’ Latince ‘kapı’ anlamına geliyor ve Ianua SPA da Halikarnassos’un iki anıtsal kapısından biri olan Myndos’un hemen yanı başında yer alan konumuyla ‘kendinize açılan kapı’ mottosunun hakkını veriyor doğrusu. Önden şöyle güzel bir sauna ve buhar banyosu, sonrasında Türk hamamına geçerek sıcacık göbek taşına uzanın ve kese köpük banyosunun tadını çıkarın! Misler gibi olduktan sonra aromaterapi yağları eşliğinde, işinin ehli Balili masözlerin sihirli ellerinden rahatlatıcı bir masajla mistik ve hijyenik ambiyansın zihninizi, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirip yenilemesine izin verin. Oh, şifa olsun!

Haberin Devamı

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler

Adres: Büyük İskender Cad. No:13

Tel: (0539) 783 08 45

 

YEREL VE GELENEKSEL: KISMET LOKANTASI

BİR çoğumuzun gastronomiyile tanışması, damak zevkimizin gelişmesi, çocukluk dönemlerimizde evde annelerimizin yaptığı o sulu tencere yemekleri ile olmuştur desek yanlış olmaz sanırız. Bizim de damak tadımız, lezzet yolculuğumuz boyunca fine dining restoranlar, dünya mutfakları, global markalarla evrimleşmiş olsa da iyi bir esnaf lokantasına da hiçbir zaman ‘Hayır’ demeyiz. Bodrum’a ilk yerleştiğimizde meze-balık mekanlarına olan ilgimizi kısa sürede tatmin ettikten sonra sıcak ve sulu ev yemekleri olan iyi bir esnaf lokantası arayışımız hemen kendini gösterdi. İşte hikayenin bu kısmında Konacık’taki Kısmet Lokantası’yla tanıştık ve de müdavimi olduk. Mekanda o gün ne yiyeceğiniz aynı adı gibi kısmet... Zira menü o mevsim taze hangi sebze çıkıyorsa ya da şefin o günkü tercihi neyse tam da ona göre şekilleniyor. Peki, neler mi var o menüde? Sizi Ratatouille animasyon filmindeki editör gibi çocukluğunuzdaki o anne sofrasına götürecek sulu yemekler, zengin yöresel otlarla hazırlanmış zeytinyağlılar, pazı sarmaları, hünkar beğendiler, patlıcan kebapları, kuru fasulye pilavlar ve türlü türlü tatlılar... Özellikle bizim favorimiz karışık zeytinyağlı tabağı ve haftanın sadece belli günleri çıkan ve sıcak servis edilen zeytinyağlı yaprak sarmalar. Yıllardır çizgisini bozmadan varlığını sürdüren bu yerel işletmeyi mutlaka listenize ilave edin.

Haberin Devamı

Adres: Çırkan Mah. Çelebi Kaptan Sok. No:3/A Konacık

Tel: (0252) 319 00 96

 

KAHVALTI ÖNEMLİ: KUYTU BAHÇE BODRUM

BODRUM’da olduğunuzu iliklerinize kadar hissedeceğiniz, Bitez’in köy yollarının arasında, mis kokulu mandalina ağaçlarının gölgesinde, hem göze, hem mideye hitap eden, Ege lezzetleriyile dolu nefis bir kahvaltı için tavsiyemiz tabii ki Kuytu Bahçe olacak. Güleryüzlü gerçek Bodrumlu bir ailenin işletmesi olan mekanda içine sevgilerinden katılmış sıcacık pişiler, kabak çiçeği dolmaları, mücverler, bahçeden toplanan meyvelerle hazırlanan ev yapımı reçeller, el açma hamurla sarılan Ege otlu börekler, çeşit çeşit peynirler, zeytinler, bahçede gezinen tavukların yumurtalarıyla omletler ve menemenlerle siz de ailece mükellef bir kahvaltı ziyafeti çekebilirsiniz. Çocuklu aileler için oyun alanı ve geniş bahçesi de tam bir tercih sebebi...

Adres: Limonlu Cad. Bitez Mah. No:35

Tel: (0542) 586 15 68

 

BODRUM GECELERİ : NIKS COCKTAIL &MORE

ÖZELLİKLE bizim gibi 90’lı yıllarda Bodrum gece ve eğlence hayatını yakalamış insanlar için merkezdeki Barlar Sokağı’nın yeri çok ayrıdır. Şimdilerde Mykonos ve Santorini gibi Yunan adalarında örnek gösterilen dar, renkli ve bir o kadar samimi sokaklarda insanların farklı mekanlarda da olsa beraber sosyalleşebildiği ve eğlendiği kültürün çıkış yerlerinden biridir aslında Bodrum. İşte o Barlar Sokağı son senelerde tekrar eski günlerini hatırlatırcasına hareketlenmeye, yine güzel ve kaliteli mekanlarla buluşmaya başladı. Bunlardan en yenisi ise aslında Bodrum’un ilk barı olma niteliği taşıyan ve gerçekten de 1977’de alınmış 1 numaralı ruhsatına sahip Veli Bar’ın sahibi Ağıt Turan’la son yıllarda ardı ardına açtığı mekanlarla adından söz ettiren Bodrum gece hayatının tecrübeli ismi Murat Oğan’ın ortaklığında hizmete giren Niks Cocktail & More. Mekan ismini Yunan mitolojisindeki ilk tanrıçalardan biri olan ve gecenin vücut bulmuş hali olarak kabul edilen Niks’ten (Nyx) alıyor. Tam da Barlar Sokağı’nın göbeği kabul edilen yıkık klise meydanında bulunan mekanın restorasyonu tarihi taş binasının orijinaline sadık kalınarak yapılmış ve sizi meydana çıktığınız anda itibaren içine çekiyor. Tecrübeli mixolojistleri bünyesinde bulunduran mekanda sıcak Bodrum gecelerinde serinlemek için ferahlatıcı içeceklerinize lezzetli atıştırmalıklar da eşlik ediyor. Özellikle burçların karakteristik özelliklerine göre hazırlanmış menüsünü çok orijinal. Siz de bizim gibi Bodrum’un o gece hayatındaki hareketliliği seyretmeyi sevenlerdenseniz Niks’in ambiyansı işte tam da size göre.

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler

Adres: Çarşı, Hilmi Uran Meydanı No:16

Tel: (0545) 346 65 85

 

NEREDE KALMALI: THE MARMARA HOTEL BODRUM

SABAH uyandığınızda sadece balkonunuzdan değil, yatağınızdan bile Bodrum’un o ikonik kale manzarasını tepeden görebildiğiniz, mimari dokusu ve çizgisiyle Bodrum’un klasikleri listesine girmeyi hak eden, modern sanatla iç içe, rafine zevklere sahip bir yetişkin oteli... Bodrum Yat Limanı, Aziz Petrus Kalesi ve Halikarnas Mozolesi’nin antik kalıntıları gibi Bodrum’un en gözde cazibe noktalarına yakın olmanın avantajıyla merkezin kalabalığına maruz kalmadan, merkezde olmanın tüm avantajlarını dinginlik içinde yaşatan otelde isterseniz gün batımına kadar içinizi ferahlatan içeceklerle havuzun keyfini çıkarın, isterseniz shuttle servislerle ulaşım sağlanan Göltürkbükü’ndeki anlaşmalı beachde gün boyu akvaryum gibi denizin ve kumsalın tadına varın.

Adres: Yokuşbaşı Mah. Suluhasan Cad. No:18

Tel: (0252) 999 10 10

 

ZARAFET LEZZETLE BULUŞUYOR: MİNAMİ JAPANESE CUISINE

BODRUM’un en güzel koylarından Gündoğan’ın en lüks oteli Mivara’da geçtiğimiz yıl görkemli bir şekilde açılan Minami kısa sürede Uzakdoğu mutfağı tutkunlarının uğrak noktası oldu. Şefi tarafından özenle seçilen en taze ürünlerle ve özellikle orijinal Japon reçetelerine bağlı kalınarak hazırlanan zengin sushi menüsü insanı karar vermekte zorluyor. Deniz mahsüllerini füzyon mutfağının en popüler yöntemleriyle hazırlayarak misafirlerine sunan mekan özellikle teriyaki başta olmak üzere özel ev yapımı sos dokunuşlarıyla da lezzette adeta zirve yapıyor. Gündoğan’ın o kırmızı ve turuncularla bezenmiş günbatımı manzarası için mekana biraz erken gitmenizi öneriyoruz. Finalde Yuzu cheesecake için mutlaka yer ayırmalısınız.

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler

Adres: Farilya Cad. No:9 Gündoğan

Tel: (0549) 435 82 86

 

DENİZ+HAVUZ+PARTİ: BAGATELLE YALIKAVAK

YILLARDIR, “Bodrum’un gerçek bir cazibe merkezi olmasını bölgede açılacak global bilinirliği olan markalar sağlayacak” deriz. Bu sözümüzü desteklercesine son 3 yıldır dünya çapında en büyük markalar Bodrum’un değerine değer katmaya başladı. İşte bunlardan biri de sofistike lüks restoran ve plaj kulüplerinin New York doğumlu Fransız markası olan ‘Bagatelle’... Fransız Riviera’sının cömertliğini ve yaşam sevincini vaat eden mottosuyla Londra, Saint Tropez, Miami, Tulum, Dubai ve Mykonos gibi noktalardan sonra Yalıkavak Marina’da geçtiğimiz yıl açılan Bagatelle, zarif bir tasarım, sıcak renkler, nefis yemeklerle muhteşem bir sezona ‘Merhaba’ diyor. Zengin yemek kültürünü lokal taze tatlarla birleştiren, brunch, öğle yemeği ve akşam yemeklerinde konuklarına sevdikleriyle paylaşımlı yemek şöleni yaşatan mekan, iç ve dış dekorasyonundaki konsept renk ve detayları kadar deniz kenarındaki iskelesi, havuzu ve özel cabanalarıyla da insana kendini bir anda Fransız Rivierası’nda gibi hissettiriyor. Yalıkavak’ın püfür püfür esen o doğal iklimi de sıcak yaz günlerinde tercih nedeni! Bagatelle Bodrum’da 28 Haziran’dan 1 Temmuz’a kadar yapılan Festive Days’de, Sebjak ve Dr. Saba gibi dünyaca ünlü DJ’lerin performansları ile muhteşem ritimler, canlı atmosfer ve durmaksızın süren danslarla dolu bir eğlenceye hazır olun.

Dilek Yeğinsu - Kaan Yeğinsu ile Gezgin İstanbul’un 3’üncü yakasından son haberler

Adres: Yalıkavak Marina

Tel: (0537) 057 42 42

 

YAPMADAN DÖNME!

BODRUM Belediye Cafe’de sanayi tostu yemeden dönme! İçindeki yumurtasıyla, bolca kaşar peyniriyle, salçasıyla ve çıtır çıtır ekmeğiyle bu bereketli sanayi tostu, başka hiçbir yerdekine benzemiyor ve inanılmaz lezzetli. Bir taşla iki kuş misali, Bodrum’da Ege havasını doyasıya içine çekerken, bir anda Karadeniz yaylalarına ışınlanmak istersen, Parpali’nin yemyeşil doğasında, Zeki ağabeyin ellerinden nefis çakallı menemen, has Rize kavurmalı yumurta ve de muhlama yemeden dönme! Akşam mekan çıkışında Eskiçeşme’de bulunan Kokoreçci Adem Usta’da mutlaka İzmir usulü ekmek arası çıtır çıtır kokoreçi dene!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!