İsmail Cem İyitoğlu’ndan Ege’ye yatırım müjdesi

Güncelleme Tarihi:

İsmail Cem İyitoğlu’ndan Ege’ye yatırım müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 17:06

Geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınları ile gerekliliği bir kez daha önem kazanan yangın söndürme ekipmanları konusunda uzman isimlerden biri olan Atak Yangın Söndürme Cihazları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cem İyitoğlu, Ege Bölgesi’nde güneş enerjisi kullanarak yüzde 80 elektrik kazanımı sağlayacak üretim tesisinin kurulumu için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Haberin Devamı


İyitoğlu, “Geçtiğimiz yıl ülkemizde meydana gelen doğal afetler sonucu maalesef büyük ölçekte doğal yaşam alanımızı kaybettik. Bu sene de iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini yaşamaya devam edeceğimiz bir gerçek. 2021 Temmuz-Ağustos aylarında yaşanan felakete benzer bir senaryonun küresel ısınmanın etkisiyle birlikte 2022 Mayıs-Haziran aylarından itibaren tekrar gündeme gelebileceği konusunda endişelerimiz var. Bu konuda almamız gereken çok fazla sorumluluk ve tamamlamamız gereken çok fazla iş bulunuyor” dedi.

TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL
İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Paris Antlaşması’nın tek başına yeterli olmayacağını söyleyen İsmail Cem İyitoğlu, “Bu antlaşmaya ek olarak acil eylem planlarının kurumlar tarafından tekrar gözden geçirilerek öngörülebilir riskler üzerine çalışmaların bir an önce başlatılması ve toplumun bilgilendirilmesi önem arz ediyor. Atak Yangın olarak sorumluluğunu aldığımız her iş ve projede önceliğimiz kar değil, toplum bilincini artırarak ve milli servetlerimize sahip çıkarak hizmet vermek oldu. Bugün yangın güvenliği sektöründe yer alan her bir birey ve kuruluşa da tavsiyem yapılanmalarını doğal kaynaklardan tasarruf sağlayacak teknolojileri kullanarak gerçekleştirmeleri” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!