İş dünyasında iş sağlığı ve güvenliği giderek önem kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında iş sağlığı ve güvenliği giderek önem kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 07:21

10 yılı aşkın süredir iş dünyasında faaliyet gösteren Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (Egeli OSGB), alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarıve işyeri hekimleriyle iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Egeli OSGB Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak sadece bir yükümlülük değil, aynı zamanda çalışanların sağlığı ve iş performansı için temel bir gereklilik” dedi. İş dünyasının dinamikleri ve çalışma koşullarının, gün geçtikçe değişen ve evrilen bir yapıya sahip olduğunu belirten Ferhat Dokumacı, özellikle son yıllarda iş sağlığı ve güvenliği konularının giderek daha fazla önem kazandığını vurguladı. Dokumacı, bu durumun işverenlerin ve çalışanların sağlığını koruma, güvenli çalışma ortamları oluşturma ve mevzuata uygunluğu temin etme sorumluluklarını daha da artırdığı dile getirdi.

İş dünyasında iş sağlığı ve güvenliği giderek önem kazanıyor

Haberin Devamı

10 YILLIK TECRÜBE

“Egeli OSGB olarak iş dünyasında 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir kuruluşuz” diyen Dokumacı, şu bilgileri verdi: “Kurumumuz, çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli işyerlerine hizmet verebilecek A-B-C sınıfı uzmanlarla donatılmıştır. Bunun yanı sıra işyeri hekimleri, alanlarında derin tecrübeye sahiptir ve iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaktadır. Ayrıca hizmet standartlarını en üst seviyede tutan, kolay ulaşılır ve çözüm odaklı hizmet anlayışımız çerçevesinde çalışmalarını sürdüren firmamız, iş sağlığı ve güvenliği alanında Ege Bölgesi’nin en büyük firmalarından biri olup gezici İSG sağlık aracı ile birlikte Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı sabit tıbbi tetkik mekanı ve basit hizmet laboratuvarı belgesine sahip olan tek firmadır.”

SAĞLIK VE GÜVENLİK

İş sağlığı ve güvenliğinin başlıca amaçlarını açıklayan Dokumacı, “İşyerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirmek, çalışanların sağlığını fiziksel, ruhsal ve tıbbi açıdan korumak ve geliştirmek, çalışanları çalışma koşullarının olumsuz etkilerinden korumaya, ortaya çıkan sağlık problemlerini, meslek hastalıklarını tespit ederek tedavilerini sağlamak da bizim sorumluluğumuzdadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

GENİŞ ÇALIŞMA ALANI

Egeli OSGB’nin hizmetleri hakkında bilgiler veren Ferhat Dokumacı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar Ege Bölgesi’nde yapımı gerçekleştirilen tünel, otoyol ve gökdelen gibi büyük inşaat projelerinde, bölgenin en büyük madenlerinde ve iş dünyasına liderlik yapan birçok fabrikada çözüm ortağı olarak yer aldık. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi konularında ve çalışanların sağlık tetkiki ve raporları konusunda sorumluluk üstlenerek görev aldık. 82 A-B-C sınıfı iş güvenliği uzmanı, 34 işyeri hekimi, 36 hemşire ve yardımcı personel olmak üzere 150’nin üzerinde personelle hizmet vermeye devam ediyoruz. Ülkemizde iş kazalarında genellikle reaktif yaklaşım sergilenmekte olup bu yaklaşıma göre kaza olduktan sonra olay yeri incelenmekte ve ona göre tedbirler alınmaktadır. İş güvenliğinde önemli olan proaktif yaklaşımdır. Proaktif yaklaşım, çağdaş olan yaklaşım olup bu durum iş kazaları meslek hastalıkları gerçekleşmeden önce tehlike ve risklerin öngörülmesi, birlikte gerekli tedbirlerin alınıp kazaların önlenmesine dayanmaktadır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!