İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 00:08

10 yılı aşkın süredir iş dünyasında faaliyet gösteren Egeli OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi), alanında uzman iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile iş sağlığı ve güvenliği konusundaki bilgi birikimlerini çözüm ortaklarıyla paylaşarak hizmet sunmaya devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliğinde inşaat sektörüne değinen Egeli OSGB Yönetim Kurulu Başkanvekili Emre Ayaz, “Egeli OSGB olarak bugüne kadar Ege Bölgesi’nde yapımı gerçekleştirilen tünel, otoyol ve gökdelen gibi büyük inşaat projelerinde, bölgenin en büyük madenlerinde ve iş dünyasına liderlik yapan birçok fabrikada çözüm ortağı olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi konularında ve çalışanların sağlık tetkiki ve raporları alanında sorumluluk üstlenerek görev aldık. 82 A-B-C sınıfı iş güvenliği uzmanı, 34 iş yeri hekimi, 36 hemşire ve yardımcı personel olmak üzere 150’nin üzerinde personelle hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği

ÇALIŞANLARA EĞİTİMLER VERİYORUZ

İnşaat sektöründe meydana gelen iş kazalarının hem çalışanlar hem de sektör açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini belirten Emre Ayaz, “Bu kazalar sadece iş gücü kaybına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda maliyetlerin artmasına, projelerin gecikmesine ve en önemlisi insan hayatının kaybedilmesine yol açabilir. İnşaat sektörü, iş sağlığı ve güvenliği açısından özellikle dikkat gerektiren bir alandır. Bu alanda personel yetiştirmek ve eğitmek, çalışanların güvenliğini sağlamak için temel bir öneme sahiptir. Bu konuda Egeli OSGB olarak bazı çalışmalar yapmaktayız. İnşaat sektöründe çalışan personeli, iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenli eğitimlere tabi tutmaktayız. Ayrıca teorik bilginin yanı sıra gerçekçi simülasyonlar, acil durum tatbikatları ve iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine ek olarak pratik uygulamalar düzenliyoruz. Öte yandan inşaat alanında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını sürekli gözden geçirerek iyileştirilmeler yapmaktayız. Bu adımlar, inşaat sektöründe çalışan personelin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmesini ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulmasını destekler ve verimliliği artırır” diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞ KAZALARININ ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

İş sağlığı ve güvenliğinde inşaat sektörüne değinen Emre Ayaz, “İnşaat sektöründe iş kazalarını önleme çabaları, herkesin sorumluluğunda olan bir konudur. Eğitim, teknoloji, düzenli denetimler ve işbirliği ile birlikte alınacak tedbirler, bu sektörde çalışanların güvenliğini artırabilir ve iş kazalarını minimize etmede önemli bir rol oynayabilir. Egeli OSGB olarak her kazanın önlenebilir olduğunu ve herkesin güvenli bir iş ortamına sahip olma hakkı olduğu gerçeğiyle hareket etmek ve ettirmek temel ilkelerimizdendir” şeklinde konuştu. Hem iş sağlığı ve güvenliği standartlarını yükseltmeyi hem de çalışanların daha güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlayarak istihdamı desteklediklerini belirten Emre Ayaz, “Çalışma ortamlarında güvenli bir atmosfer sağlayarak çalışanların sağlığını korurken aynı zamanda istihdamı destekleyerek ekonomik büyümeye katkı sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞARININ SIRRI

“Egeli OSGB’de çalışanların sağlığı ve güvenliği konusunda yüksek standartlar belirlemek, sadece etik bir sorumluluk değil, aynı zamanda uzun vadeli başarımızın temelini oluşturmaktadır” diyen Egeli OSGB Yönetim Kurulu Başkanvekili Emre Ayaz, şu bilgileri verdi: “Yalnızca kurallar koymak yeterli değildir, bu kuralların neden ve nasıl işlediği çalışanlara açıklanmalıdır, takip edilmelidir. Bu takibi yaparken, teknolojik gelişmeleri izlemek ve bu gelişmeleri iş yerine entegre etmek de hayati önem taşır. İş güvenliği ekipmanlarından otomasyona kadar pek çok alanda teknolojinin sağladığı imkanlar, iş yerlerini daha güvenli hale getirebilir. Kısacası, iş sağlığı ve güvenliğinde yasal zorunluluk dışında, hizmetlerimizde teknolojinin de yardımıyla daha verimli, daha başarılı ve daha sürdürülebilir bir iş ortamı oluşturmaktayız. Bu da hem çalışanlarımızın hem de şirketlerin uzun vadeli başarısının sürdürülebilirliğini için kritik bir faktördür.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!