İlik bekleyen minik hastaları sevindiren sürpriz

Güncelleme Tarihi:

İlik bekleyen minik hastaları sevindiren sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 09:01

İZMİR'de, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde, yaşam tutunmak için ilik nakli olmayı bekleyen minik hastalar, gönüllülerin yaptığı sürpriz ile mutlu oldu.

Haberin Devamı

Çocuk hastalar, çok istedikleri akülü araçları karşılarında görünce, sevinçle onlara koştu, gönüllerince binip eğlendi. Gönüllülerden Serhat Aytan, "Bu araçları çocuklar çok istedi. Biz de direk çocukların isteklerine yerine getiriyoruz ki, mutlulukları katlansın, bunları görünce öyle oldu" dedi.

Yakalandıkları kan rahatsızlıklarından kurtulup yaşama yeniden tutunmak için tedavi gören çocuk hastaların en çok tercih ettiği sağlık kuruluşlarından biri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Hemotoloji bölümü oldu. İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin hemen her bölgesinden hasta kabul eden hastanede tedavi gören çocuklar, onların yanından hiç ayrılmayan aileler ile şifa bulmaları için çabalayan sağlık çalışanlarına bir destek de gönüllülerden geldi. Çocukların tedavilerinde en çok ihtiyaç duyulan ilik ya da kanın bulunması için çabalayan gönüllüler, minik hastalara moral verdi.
Gönüllülerden Serhat Aytan'ın, kendisi gibi gönüllü arkadaşlarıyla organize ettiği çalışmada, minik hastaların en çok istediği akülü araçlar alındı. Yardımseverlerin desteğiyle alınan 5 akülü araç, çocuk hastanesi Hemotoloji servisinin koridoruna sıralandı. Ardından odalarında bulunan çocuklar, gönüllülerin, ailelerin ve servis çalışanlarının alkışlarıyla yataklarından kalkıp koridora çıktı. Karşılarında çok istedikleri akülü araçları gören çocuklar, büyük bir sevinçle onlara koştu. Araçları tedavilerinden dolayı çıkamadıkları hastanedeki servisin koridorlarında kullanan çocuklar, büyük coşku yaşadı. Aileler de çocuklarının bu mutlu anlarını, cep telefonlarıyla görüntüleyip, onların sevinçlerine ortak oldu.

Haberin Devamı


"ÇOCUKLARIN İSTEKLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Gönüllülerden birisi olan aynı zamanda İzmir Kan Ordusu Derneği'nin başkanlığını da yapan Serhat Aytan, çocuklar mutlu olduğu zaman kendilerinin de bambaşka biri mutluluk yaşadıklarını anlattı. Elbette dernek olarak sadece onların ihtiyacı olduğu kanı bulmakla kalmadıklarını söyleyen Serhat Aytan, şöyle dedi:
"Çünkü burada bulunan hastaların tedavileri çok uzun sürüyor. Bu nedenle de hemen her türlü malzemeye ihtiyaç duyuluyor. Bizler bunları dernek olarak karşılayamıyoruz, ekonomik olarak gücümüz yetmiyor. Bu nedenle gönüllülerden destek alıyoruz. Bu akülü araçları da çocuklar çok istemişti. Biz de onlar için aldık. Mutluluklarına bizler de ortak olduk. Bu serviste birkaç aylık hastalardan 17 yaşına kadar çocuklar tedavi görüyor. Bu nedenle de istekleri farklı oluyor. Büyükler genellikle tuttukları takımın forması, eşofmanı ya da ayakkabı gibi spor malzemeleri istiyor. Çocuklar da oyuncak yada böyle araba istiyor. Biz çocuklar ne istiyorsa onları alıyoruz. Minikleri sevindirmek ya da onlara destek olmak adına herkes bize her türlü desteği verebilir." 


  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!