İki ünlü isimle termal turizmi konuştular

Güncelleme Tarihi:

İki ünlü isimle termal turizmi konuştular
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2023 03:24

 SEVEN For Life Thermal Hotel, 2 ünlü misafirini daha Feronya Restoran’da ağırladı. Mekan; Türkiye ve Avrupa güzeli, bale sanatçısı, akademisyen ve çok sayıda çevre, kadın ve kırsal kalkınma derneğinin kurucusu Nazlı Deniz Kuruoğlu ve dünyaca ünlü jeofizik profesörü, deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ı konuk etti. Yediyol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi ve eşi İnci Mendi’nin ev sahipliğini yaptığı yemek davetine; Holding Genel Koordinatörü Hasan Göçmen ve eşi Esra Göçmen ile jeoloji mühendisi Ahmet Anıl Kayaalp’te eşlik etti. Yemek öncesinde yapılan toplantıda Kuşadası’nda termal turizm, termal kentsel dönüşüm, Kuşadası’ndaki deprem riski ve ikinci konutların göreceği zararlar, Kocagöl Lagünü’ndeki çevresel sorunlar ve holdingin ülke genelinde kurduğu jeotermal ısıtmalı teknolojik seralar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Haberin Devamı

 

 

ÖNEMLİ BİR KAYNAK

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuşadası Davutlar bölgesinde 1980’li yıllarda termal kaynağı ilk kez kendisinin tespit ettiğini, ancak termal turizme ve bu tür sıcak su kaynaklarına gereken ilginin gösterilmemesi ve yatırım yapılmaması nedeniyle uzun yıllar atıl kaldığını savundu. Bu nedenle bulduğu bu değerli kaynağın Seven For Life Termal Otel’de kullanılıyor olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, jeotermal yatırımlara bölgede çok fazla tepki gösterildiğini ancak bunun bilgisizlikten kaynaklandığının altını çizdi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuşadası’nda jeotermal adıyla anılabilecek bir kaynağın bulunmadığını, sadece termal turizm ve ısıtmada kullanılabilecek sıcak su kaynaklarından bahsedilmesi gerektiğini, Kuşadası’nda Aydın Ovası’ndaki gibi enerji santrali kurulabilecek bir kaynağın kesinlikle bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

YATIRIMLARA DEVAM

Kuşadası’nda deprem riskinden de bahseden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, özellikle ikinci konutların çok eski yapılar olduğunu ve depremde yüksek risk taşıdıklarını, bu nedenle mutlaka ikinci konutlar ve eski yapıların kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini paylaştı. Yediyol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi de bu konuda bölgeye uygulanabilecek termal kentsel dönüşüm projeleri olduğunu ve termal kaynakların mutlaka kentsel dönüşümde ve özellikle konut ısıtmasında kullanılması gerektiğini, bölgede termal otellerin ve termal tesislerin arttırılarak turizmin 12 aya yayılması gerektiğini ve Holdinge ait Seven For Life Thermal Hotel’in Kuşadası’nın ilk ve tek 5 yıldızlı termal oteli olduğunu söyledi. Mendi aynı zamanda Kütahya Yoncalı’da kurmaya başladıkları termal otel yatırımlarının yanında, Konya, Balıkesir ve Tokat’a ilk etapta 1 milyon metrekare jeotermal ısıtmalı teknolojik topraksız sera kurduklarını ve bu sayede de 12 ay tarım yapılabildiğini, kırsal alanda yaşayan ve çoğunluğu kadın çalışanlardan oluşan bin kişiye istihdam sağlandığını söyledi.

Haberin Devamı

BİLİMSEL BİR YAKLAŞIM

Mendi, Kocagöl Lagünü’nde ıslah projesini gerçekleştirmek suretiyle lagünde yaşayan her türlü su canlısı ve kuşlara sürdürülebilir bir yaşam alanı oluşturmayı, aynı zamanda vatandaşların olta balıkçılığı yapabileceği rekreatif bir alan oluşturmak istediklerini ancak bu konuyu vatandaşlara yeterince anlatamadıklarından bahsetti. Mendi, bu konuda Çevre Platformu üyesi Deniz Kuruoğlu’ndan destek istedi. Kuruoğlu da bu konunun tüm taraflarca ele alınarak bilimsel olarak bir yaklaşım ve çalışma gerektiğini, projenin revize edilmesi gerektiğini söyledi.

 

ÜNLÜLER GEÇİDİ

BU yıl yedincisi düzenlenen Milyonfest Kuşadası Gençlik Festivali’nin sponsoru olan Seven For Life Thermal Hotel, festivalde sahne alan birbirinden değerli sanatçıları 4 gün boyunca bünyesinde ağırladı. Otelde konaklayan misafirler Cem Adrian, Pinhani, Sena Şener, Gazapizm, Skapova, Mavi Gri, Yaşlı Amca, Yedinci Ev, Gökçe, Can Gox ve Güneş gibi önemli isimleri yakından görme fırsatını yakalarken, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!