İKÇÜ ailesi iftarda buluştu

Güncelleme Tarihi:

İKÇÜ ailesi iftarda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 12:43

İKÇÜ ailesi iftarda buluştu

Haberin Devamı

İZMİR Kâtip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) bir gelenek haline gelen iftar buluşması, bu yıl Narlıdere Polis Evi'nde gerçekleşti.
Rektörlüğün organizasyonu ve İKÇÜ Kültür ve Eğitim Kooperatifi Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri ile Akademik ve İdari Personel katıldı. Organizasyon, iftar yemeğinin ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saffet Köse'nin yaptığı iftar duası ile başladı. İKÇÜ ailesinin ramazanını kutlayan Rektör Prof. Dr. Akhan, rahmet ve bereket ayının üniversiteye de bereket sunmasını diledi. İftar toplantılarının geleneksel hale gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Akhan, tüm ailenin bir arada olmasının önemine değindi.
İKÇÜ Kültür ve Eğitim Kooperatifi Başkanı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ise beş yıl önce 40 kişiyle başladıkları iftar organizasyonunun, bugün 400 kişiye ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tip organizasyonlarda bir araya gelmenin önemli olduğunu söyleyen Malas, gelenekselleşen iftarların büyüyerek devam edeceğini dile getirdi.
Rektör danışmanlarından Taha Aksoy da, uluslararası çapta yapılan bir araştırmadan bahsetti. Bu araştırmanın sonucuna göre; insanların kendilerini en mutlu hissettikleri anların ailecek birlikte oldukları toplantılar olduğunu söyledi. Üniversitede çalışan herkesin fikir işçisi olduğunu ve fikir işçisinin çok olduğu yerlerde fikir ayrılıklarının da yaşanmasının normal olduğunu dile getirdi. Ancak fikir ayrılıklarının aile içinde sevgi ve saygının yok olmasına yol açmaması gerektiğine değinen Aksoy, bu özel günlerin rahmetinden bereketinden hep birlikte istifa edelim dileğinde bulundu.
İKÇÜ ailesinin tam kadro bir araya geldiği gece; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Serkan Çelik ve Öğr.Gör.Mücahit Yalçın Öztüfekçi, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Kaşif Demiröz ile Dr. Halil Altınköprü,'nün seslendirdiği ilahilerle son buldu.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!