Holep lazer ile prostat ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Holep lazer ile prostat ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:20

Doç. Dr. Adnan Şimşir, prostat büyümesine bağlı olarak sık idrara gitme, idrar zorluğu, geceleri sık idrara çıkma, kesik işeme, mesane taşları gibi bulguların ortaya çıkabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

EKOL Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Adnan Şimşir, prostat büyümesinin 50 yaşın üzerindeki erkeklerin hayat konforunu bozan önemli sağlık problemlerinden biri olduğunu söyledi. Prostat hastalıklarının genel olarak daha yaygın görülen iyi huylu prostat büyümesi ve daha az görülen prostatın kötü huylu büyümesi (prostat kanseri) olarak ikiye ayrılabileceğini kaydeden Şimşir, “Prostat büyümesine bağlı olarak sık idrara gitme, idrar yapma zorluğu, geceleri sık idrara çıkma, kesik kesik işeme, mesane taşları, ani idrar tıkanıklığı gibi bulgular ortaya çıkabilir. Günümüzde prostat tedavisinde açık cerrahinin yanında kapalı tedavi yöntemleri etkin şekilde kullanılabilir” dedi.

PLAZMA KİNETİK SİSTEM

Plazma Kinetik Sistem TUR Ameliyatı’nın eski sistemlere göre oldukça avantajlı olduğunu kaydeden Şimşir, hastadan elektrik akımının geçmemesinin kalp pili olan hastalarda dahi güvenle kullanımını sağladığını bildirdi. Plazma Kinetik Sistem TUR Ameliyatı’nın hızlı, güvenli, daha az kanama miktarına ve daha az hastanede kalış süresi ve daha çabuk sosyal hayata geri dönüşe sahip olduğunu belirten Şimşir, “Hastalarda operasyon sonrası idrar sondası daha kısa süre kalır. Ayrıca ameliyat esnasında çıkarılan doku patolojik incelemeye gönderildiği için olası kötü huylu hastalıkların tespitini yapmayı kolaylaştırır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HOLEP YÖNTEMİ NEDİR?

Son zamanlarda kullanım sıklığı giderek artan HOLEP yönteminin iyi huylu prostat büyümesinin tedavisinde başarılı sonuçlar verdiğini belirten Şimşir, “HOLEP ameliyatında hastanın idrar kanalından girilerek kapalı olarak Holmium Lazer kullanılarak büyüyen prostat kapsülünden ayrılarak çıkartılır. Dolayısıyla hastada hiç prostat dokusu kalmaz. Holmium Lazer kullanıldığı için kanama olmaz. Mesaneye itilen prostat dokusu özel bir aletle kıyma haline getirilerek çıkarılır ve patolojik incelemeye gönderilir” diye konuştu. Hastaların idrar kaçırma, iktidarsızlık, kanamalar gibi çevreden ya da internetten duydukları olumsuzluklar nedeniyle ya tedaviden kaçındığını ya da en kansız en yeni yöntem, idrar kaçırma ve iktidarsızlık yapmaz olarak tanıtılan tedavilere yöneldiklerini belirten Şimşir, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL PLANLAMA

“Hastalarımız bu şekilde tanıtılan tedavilere itimat etmesin, doktorlarının önermediği ilaç ya da tedaviye başlamasın. Her prostat hastalığına iyi gelecek tek bir ilaç, yiyecek ya da ameliyat yöntemi yok. Prostat büyümesi olmasına rağmen şikayetleri az olan hastalarda sadece takip ya da ilaçlarla tedavi mümkünken, prostatı küçük, ancak şikayetleri çok fazla olan hastalarda ameliyat gerekebilmektedir. Bu yüzden tedavi yönteminin seçiminde herkese uyan tek bir mükemmel yöntem yoktur. Bitkisel tedaviler, organik olduğu iddia edilen ürünler, fazla miktarda kabak çekirdeği, brokoli veya domates yenmesi bazen faydadan çok zarar verebilmektedir. Kişiye özel prostat tedavisi planlanmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!