Hedef, her alanda yetkin ve sürdürülebilir bir eğitim

Güncelleme Tarihi:

Hedef, her alanda yetkin ve sürdürülebilir bir eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 21:39

Deneyimli birer eğitimci olan ve sosyal fayda yaratmak amacıyla girişimlerde bulunan Göknur Karlı ve Kayhan Karlı,eğitimin farklı alanlarında sürdürdükleri çalışmalarla yenilikçi ve sürdürülebilir eğitim ekosistemi oluşturuyor.

Haberin Devamı

UZUN yıllar eğitimin farklı alanlarında ve pozisyonlarında üstlendikleri görevlerin ardından 2013 yılında “Yenilikçi Öğrenme Merkezi”- ni kurarak “yaşam boyu öğrenme yoldaşlığı” felsefesini yaygınlaştırmaya başlayan Göknur Karlı ve Kayhan Karlı, uzman eğitimcilerle beraber tasarladıkları çocuk odaklı eğitim programlarıyla YÖM Okulları’nı hayata geçirdi.

Hedef, her alanda yetkin ve sürdürülebilir bir eğitim

Hedef, her alanda yetkin ve sürdürülebilir bir eğitim

İSTANBUL’DAN GÜZELBAHÇE’YE

2017 yılında İstanbul’da Göztepe, Ataşehir ve Acıbadem yerleşkelerinde anaokulu, ilkokul ve ortaokul seviyesinde eğitim vermeye başlayan YÖM Okulları, ardından 16 dönümlük arazi üzerindeki dört binalık yerleşkesiyle Güzelbahçe’de eğitim vermeye başladı. YÖM Okulları’nın Güzelbahçe Yerleşkesi’nde çocuklar meyve ağaçlarıyla dolu ekolojik bahçesinde, çok amaçlı spor alanlarında, “yaparak” ve “deneyimleyerek” öğrenme süreçlerini geçirme fırsatı buluyor.

Haberin Devamı

Hedef, her alanda yetkin ve sürdürülebilir bir eğitim

EĞİTİM EKOSİSTEMİ

Göknur Karlı ve Kayhan Karlı, Yenilikçi Öğrenme Merkezi ve YÖM Okulları’nın yanı sıra uluslararası ölçekli birçok dijital öğrenme programını Türkiye eğitim sistemiyle buluşturdukları LEGOnimbus, oluşturdukları YÖM kültürü çerçevesinde ekolojik dengeyi gözeten kamp etkinlikleri düzenledikleri YÖM Kamp, okul öncesi nitelikli eğitimin ülkenin her yerinde yaygınlaşması için oluşturdukları Özel Bir Yer Okullar Ağı ile geniş kapsamlı bir eğitim ekosistemi kurdular.

Türkiye’de Bir İlk…

Yeni eğitim - öğretim yılı itibarıyla da oluşturulan eğitim ekosistemine YÖM Hibrit Anadolu Lisesi ekleniyor. Türkiye’de ilk kez uygulanacak olmasına karşın dünyada halihazırda başarılı örnekleri olan hibrit eğitim modelinde derslerin yarısı okulda, diğer yarısı da online ve flipped (tersyüz öğrenme) metoduyla işlenecek.

Sınav temelli, ezbere dayalı, geleneksel eğitim anlayışından sıyrılıp insanı ve hayatı merkeze koyan “İnsan Okulu” inşa etmemiz gerektiği söyleyen Kayhan Karlı, İstanbul Kadıköy’de açılacak olan YÖM Hibrit Anadolu Lisesi’nde gençlerin kendi geleceklerini tasarlayabilecekleri bir öğrenme ortamı tasarlanıyor.

Haberin Devamı

ABD’den Çift Diploma

Gençlerin hazırlık sınıfıyla beraber 5 yıl boyunca eğitim görecekleri YÖM Hibrit Anadolu Lisesi’nde eğitim dili İngilizce olacak ve gençler İngilizce’nin yanında İspanyolca ve Almanca eğitimi de alacaklar.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine göre eşit sayıda kız ve erkek öğrencinin eğitim göreceği lisede; zengin atölye programlarıyla kodlamadan dijital yayıncılığa, gastronomiden hikaye anlatıcılığına birçok farklı disiplinden öğrenme alanı bulunacak.

Brigham Young University’nin online lise programı sayesinde ABD’den de diploma alarak mezun olacak gençler, uluslararası alanda yetkinliğe kavuşacaklar. Türkiye eğitim sistemi için örnek alınacak bir eğitim modeli oluşturan YÖM Hibrit Anadolu Lisesi, 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda eğitim vermeye başlayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!