Hedef, en büyük 5 işletme arasına girmek

Güncelleme Tarihi:

Hedef, en büyük 5 işletme arasına girmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 03:43

Yıllık 20 bin ton dolayında dökme olarak kuru üzüm işleme ve 3 bin ton selefon paketleme (25 gramdan 3 kilograma kadar) kapasiteye sahip olan Erkanlar Üzüm, yüzde 100 ihracat yapıyor. Firmanın ana ihracat pazarı AB ülkeleri. Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, İtalya başta olmak üzere Japonya, İngiltere, Jamaika, Tayvan, Tayland ve Çin gibi pazarlarda da çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı



ERKANLAR Üzüm Limited Şirketi’nin temelleri 1970’lerin ilk yarısına dayanıyor. Bu köklü ve güçlü firmanın 51 yıl önce 1972’de Manisa Gölmarmara’ya bağlı Hacıveliler’de açılan Petrol Ofisi bayiliğiyle ticari hayata başladığını söyleyen İşletme Müdürü Derya Evcin, “1980’li yılların ortasına gelindiğinde Gölmarmara’nın merkezine ikinci Petrol Ofisi bayiliği açılıyor. Aynı tarihlerde akaryakıtçılığın yanında Pirelli Lastik bayiliği ve İnci Akü Bayiliği de bünyeye katılıyor. Daha sonra 1990’lı yıllarda gelişen tarım sektörüyle ve özellikle pamukçuluğun çok artmasıyla 1996’da pamuk çırçır fabrikası kuruluyor. 2000’lerin ortalarından sonra pamukçuluğun azalmasıyla birlikte gelişen bağcılık sebebiyle kuru üzüm tüccarlığına başlanıyor. Tüccarlık olarak başlayan bu faaliyet, 2015’te işletmecilik de yapılarak yeni bir aşamaya geçiliyor. Halihazırda yaklaşık 20 milyon dolara yakın ciromuzla sektörde ilk 10 firma arasında yer almaktayız” diyor.

Haberin Devamı

Hedef, en büyük 5 işletme arasına girmek

İHRACAT ODAKLI ÜRETİM
Erkanlar Üzüm firması yüzde 100 ihracat yapıyor ve 100’e yakın çalışanı bulunuyor. Yıllık 20 bin ton dolayında dökme olarak kuru üzüm işleme ve 3 bin ton selefon paketleme (25 gramdan 3 kilograma kadar) kapasiteye sahip olan Erkanlar Üzüm, 12 ay boyunca üretim yapıyor. Firmanın ana ihracat pazarı ise AB ülkeleri. Yine firma özellikle Fransa, Almanya, Hollanda, Polonya, İtalya başta olmak üzere Japonya, İngiltere, Jamaika, Tayvan, Tayland ve Çin gibi pazarlarda da çalışmalarını sürdürüyor.

Hedef, en büyük 5 işletme arasına girmek

MİSYON VE VİZYON
“BRC sertifikamız AA olarak mevcut. Bunun yanı sıra etik koşulları dikkate alarak SEDEX üyeliğimiz de bulunuyor” diyen Evcin, şöyle devam ediyor: “Bunun dışında Kosher ve Helal sertifikalarına da sahibiz. İşletmemizde tüm HACCP standartlarını karşılayacak şekilde son teknolojiyle üretim gerçekleştiriliyor. Gelişen dünya koşullarına ayak uydurarak son 2 yıldır organik üzüm üretimi ve ihracatı yapıyoruz. En önemli gelecek yatırımlarımızdan biri güneş panelleri projemiz. İşletmemizin çatısına yapacağımız panellerle bir yandan tasarruf ederken, bir yandan da dünyamıza bıraktığımız karbon ayak izimizi düşüreceğiz. Tesisimiz 15 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 26 bin metrekareden oluşuyor. Günlük kapasitemiz 80-100 ton arasında. Üretim hatlarında lazerli ayıklama makineleri, mıknatıslar, xray, metal dedektörler, yıkama hattı ve aspiratörler bulunuyor. Gelişen teknolojiye ayak uydurarak her geçen yıl üretim parkurumuzu yeniliyoruz. Hammadde ihtiyacının yaklaşık yüzde 70’ini kendi bölgemizin çiftçilerinden sağlıyoruz. Böylelikle bölge ekonomisine hem satın alma, hem de istihdamla doğrudan katkıda bulunuyoruz. Vizyonumuz firmamızı kuru üzüm sektöründe Türkiye’de en büyük 5 işletme arasına sokmak. Misyonumuz ise etkin bir takım çalışması ve organizasyonunu sağlayarak müşterilerimize kaliteli, sağlıklı ve güvenli hizmet sunmak, bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, üretimimizi doğayı ve çevreyi koruyarak gerçekleştirmek”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!