Hazır bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Hazır bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2021 18:41

Pandemi dönemindeki ikinci yaz sezonuna girmeye hazırlanan turizmciler tüm hazırlıklarını tamamladı. Uçuş kısıtlamalarının kalkması ve hızlı aşılamayla birlikte iç-dış pazardan gelen talebin artması bekleniyor.

Haberin Devamı

 

BU RÜZGARI ARKAMIZA ALALIM
Bodrium Otel&SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin: Güvenli turizm sertifikası ve aşılanma sayılarının artması yaza yönelik taleplerin yeniden yükselmesini sağladı. Bu olumlu rüzgarı arkamıza alarak özellikle temmuz ve ağustosta artış bekliyoruz. 1 Haziran’dan sonra turist akışı da başlarsa başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz.

ORTADOĞU’DAN UÇUŞ BAŞLAYACAK
TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir: Eğer Rusya pazarı açılırsa haziranın ikinci yarısı veya temmuz başlarında önemli bir turist akışının başlayacağını düşünüyorum. 12 Haziran’da Kuveyt, Katar, Dubai’den uçuşlar başlayacak. Ortadoğu pazarı Bodrum’daki doluluk oranlarını olumlu olarak etkileyecektir.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ 3 AY ÇOK ÇALIŞALIM
Bodrum Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Serkan Ceylan: Hasarı en alt seviyede atlatabilmek için alınan önlemler ışığında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda Ukrayna, Polonya ve Balkanlar’dan turistler gelmeye başladı. Önümüzdeki 3 ay hem sektör, hem de yerel yönetimler olarak daha çok çalışarak bu süreci atlatacağız.

GEÇTİĞİMİZ YILDAN İYİ OLACAK
La Quinta by Wyndham Bodrum Genel Müdürü Gün Ufuk: İnsanlar evlerde çok sıkıldı. Bu nedenle iç turizmin artacağını düşünüyorum. Ama sadece Rusya’nın yıllık 20 milyon turist gönderdiği ülkemizde yurtdışı pazarının önemi çok daha büyük. Buna rağmen 2021 geçtiğimiz yaz sezonuna göre daha iyi olacak diye düşünüyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!