Hayal Bahçe’den ile zeytinyağına kadın eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Hayal Bahçe’den ile zeytinyağına kadın eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 22:18

Hayal Bahçe’den markasının kurucusu Kutanoğlu, “Sağlıklı beslenmeyle ilgili farkındalık arttıkça zeytin ve zeytinyağına talep de arttı.Hedefimiz Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmak. Aldığımız ödüllerle de bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SON yıllarda zeytincilik alanında markalaşma çalışmaları hız kazanırken, birçok kadın girişimcinin bu alanda emek harcadığı biliniyor. Bu kadın girişimcilerden biri de Hayal Bahçe’den markasının kurucusu Kübra Özmen Kutanoğlu... Girişimci Kübra Özmen Kutanoğlu, Türkiye’nin zeytincilik alanında hak ettiği yere gelebilmesi için elini taşın altına koydu ve İzmir’in Urla ilçesi Kuşçular Köyü’ndeki 2 bin zeytin ağacının bulunduğu 90 dönümlük bahçesinden elde ettiği zeytinyağını, ‘Hayal Bahçe’den’ markası adı altında tüketiciyle buluşturuyor. Kutanoğlu, babasının hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşıyor.

O HAYAL GERÇEK OLDU

Babasının hayali olan zeytin bahçesi fikrini hayata geçiren Kübra Özmen Kutanoğlu, aslında iç mimar. Kübra Özmen Kutanoğlu, bugün Beykoz Üniversitesi’nde Yapı ve Teknik İşler Birim Müdürü görevini sürdürüyor. Hobi olarak başladığı bu serüven için “Babam hep bir zeytin bahçemizin olmasını istedi. Yolumuz 2016 yılında Urla’ya düştü” diyen Kübra Özmen Kutanoğlu, hikayenin devamını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Hayal Bahçe’den ile zeytinyağına kadın eli değdi

HEM ONLİNE HEM FİZİKİ MAĞAZA

“Zeytin bahçesiyle buluştuktan sonra eş zamanlı olarak markalaşma çalışmalarına başladık. Tüm ürünler babamın hayali olan bahçelerimizden elde ettiğimiz için de markamıza Hayal Bahçe’den adını verdim. Hem online hem de fiziki mağazayla ürünlere ulaşılabilmek mümkün. Arasta Çarşı’da bulunan Hayal Bahçe’den isimli dükkanımızda ürünlerimizi tüketicilerle buluşturuyoruz. Ayrıca ürünlerimizi sınır tanımaksızın herkese www.hayalbahceden.com internet sitemiz üzerinden ulaştırmaya çalışıyoruz. Hepsiburada ve Trendyol gibi önemli e-ticaret sitelerinde de ürünlerimizin satışını yapıyoruz.”

Hayal Bahçe’den ile zeytinyağına kadın eli değdi

ZEYTİNE DAİR HER ŞEY

Hayal Bahçe’den markası adı altında zeytine dair birçok ürünü bulmak mümkün. Soğuk sıkım erken hasat ve olgun hasat natürel sızma zeytinyağı, sınırlı sayıda üretilen domat ve arbequina cinsi zeytinyağının yanı sıra, sofralık yeşil zeytin, çevirme siyah zeytin, pancarlı sofralık yeşil zeytin, siyah zeytin ezmesini müşterilerine ulaştıran marka, budanmış zeytin ağacından ürünler, zeytin temalı seramik ürünler, zeytinyağı sabunlarını da satışa sunuyor. Kutanoğlu, 2021 hasat yılında ise Hayal Bahçe’de bulunan asırlık anıt ağaçlarındaki zeytinlerden sadece 30 şişe elde edebildikleri natürel sızma zeytinyağını da ürün gamına eklediğini belirtti.

Haberin Devamı

KÜBRA Özmen Kutanoğlu, babasının hayallerini hayata dönüştürmüş bir kadın girişimci. Markasını kurarken, Türk zeytinyağının kalitesini dünyaya duyurmayı hedefleyen Kutanoğlu, elde ettikleri zeytinyağları için yapılan analizlerin dünyaca kabul gören değerler seviyesinde olduğunu vurguladı. Hedeflerine adım adım ilerlediklerini söyleyen Kutanoğlu, aldıkları ödülleri şöyle anlatıyor: “Hedefim; her hasat yılında ürettiğimiz zeytinyağlarımızla yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen natürel sızma zeytinyağı kalite yarışmalarından ödülle dönmek. Bugüne kadar katıldığımız ulusal ve uluslararası yarışmalardan aldığımız pek çok ödül bulunuyor. 2018 yılında gerçekleşen 11.Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda ‘altın madalya’ alarak önemli bir başarı elde ettik. Aynı yıl uluslararası düzeyde düzenlenen London International Olive Oil Health Claim Competition’da ise ‘bronz madalya’ aldık. Yine uluslararası başarılarımızın içinde Evo International Olive Oil Contest’de 2019 ve 2020 yıllarına ait gümüş madalyalarımız bulunuyor. London International Olive Oil Competition 2020 ve Japan Olive Oil Prize 2020’den gümüş madalyalarla döndük. Geçen sene ise sadece Urla’nın yerli zeytin ağacı olan erkence cinsi zeytinlerinden elde ettiğimiz natürel sızma zeytinyağıyla katıldığımız London International Olive Oil Competition 2021’den ‘bronz madalya’ya layık görülen tek marka olduk. 2021 hasat yılında elde ettiğimiz zeytinyağlarımızla 2022 yılındaki uluslararası yarışmalardan da ödülle dönmeyi hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

HER ADIMIYLA KALİTELİ ZEYTİNYAĞI

HAYAL Bahçe’den markasıyla Türkiye’nin zeytinyağındaki markalaşma sürecine katkıda bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Kübra Özmen Kutanoğlu, üretim bandından ambalajlamaya kadar her noktada üretimde hijyene çok önem verdiklerini paylaştı. Kutanoğlu, üretim süreçlerini şöyle anlatıyor: “Hasat döneminde elle topladığımız zeytinlerimizi aynı gün modern tesisimizde ‘soğuk sıkım’ yöntemiyle sıkıyoruz. Ardından zeytinyağımızı, sıcaklığı her mevsim doğru derecede tutulan ve güneş ışığından korunan bekleme alanımızdaki dikey krom konik tanklarımızda muhafaza ediyoruz ve müşterilerimizden gelen siparişlere göre şişeliyoruz. Ayrıca, hasat zamanında kendi zeytinlerimizin yanı sıra Urla ve çevresindeki bahçelerin zeytin sıkım işlemini de randevu sistemiyle gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

ZEYTİN VE TOPRAK TUTKUSUNU 7’DEN 70’E HERKESE AŞILIYORUZ

HAYAL Bahçe’den markası, Kübra Özmen Kutanoğlu öncülüğünde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri, etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla da zeytin sevgisini, toprak tutkusunu 7’den 70’e herkese aşılamaya çalışıyor. Zeytin bahçelerinde hasat zamanlarının tam bir şölen havası içinde geçtiğini anlatan Kutanoğlu, pandemi nedeniyle ara verdikleri etkinlik ve atölye çalışmalarına yeniden başladıklarını aktardı, “Bahçemiz ve atölyemiz herkesin ziyaretine açık. Özel günlerde ve vakit buldukça etkinlikler düzenliyoruz. Bunun dışında eğitimlere ev sahipliği yapıyoruz. Zeytin fidanı dikiminden hasat şenliklerimize kadar bahçemizde gerçekleştirdiğimiz tüm özel anlar kalabalık ve coşkuyla kutlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nesrin Özer Emre
Beykoz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu
Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi


Urla otlarıyla lezzetlendirilen
Hayal Bahçe’den
zeytinyağlı enginar tarifi
· Malzemeler:
◊6 adet çanak enginar
◊100 gr çağla
◊6 dal taze soğan
◊Yarım demet arapsaçı otu
◊Yarım demet şevketi bostan
◊Yarım demet maydanoz
◊Yarım demet dereotu
◊Yarım demet taze nane
◊200 ml portakal suyu
◊50 ml zeytinyağı
◊30 gr tuz
· Püf noktası: Enginarları kararmamaları için
limonlu suda 15 dakika kadar bekletebilirsiniz.

· Hazırlanışı: Çağlaların çekirdeklerini temizleyip bölelim. Yeşil soğanın sadece beyaz kısımlarını doğrayalım. Şevketi bostanı ve arapsaçı otunu ince ince kıyalım. Tüm bu malzemeleri Hayal Bahçe’den zeytinyağında tuz ilave ederek kavuralım. Enginarları geniş bir tencereye alalım. Üzerine kavurduğumuz Urla otlarını ve hazırladığımız portakal suyunu ekleyelim. Enginarların üzerini geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişirelim. Soğanın yeşil kısımlarını, maydanoz ve dereotunu incecik kıyalım. Enginarların piştiğine emin olunca altını kapatıp yeşillikleri ekleyelim ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Sunum tabağına alıp, üzerine nane yaprakları ve Hayal Bahçe’den zeytinyağını gezdirerek servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!