Hatay ile İzmir’in kardeşlik köprüsü Hatay Basın Merkezi’yle yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Hatay ile İzmir’in kardeşlik köprüsü Hatay Basın Merkezi’yle yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 14:40

EMD İzmir Şubesi’nin deprem bölgesindeki gazetecilere destek vermek amacıyla başlattığı “Yerel Basın Yaşasın” kampanyasıyla kurulan Hatay Basın Merkezi, deprem bölgesinin sesini duyurmasına katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Hatay ile İzmir’in kardeşlik köprüsü Hatay Basın Merkezi’yle yaşayacak

EKONOMİ Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nin desteğiyle hayata geçirilen ‘Hatay Basın Merkezi’ açıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve HABİTAT’ın da destek verdiği merkez, EXPO Antakya HBB Yerleşkesi Hortikültür Alanı bünyesinde faaliyet gösterecek. Merkezle gazeteciler için günün koşullarında rahat ve teknolojik bir ortamda habercilik yapmalarının devamlılığı hedeflendi. HBB Antakya Yerleşkesi EXPO Hortikültür Alanı İstasyon Hatay’da hizmete açılan merkez; basın mensuplarına bilgisayar, internet, kırtasiye malzemeleri desteği sağlarken ayrıca konforlu bir çalışma ortamı imkanı sunacak. Açılışa HBB Başkanvekili Adnan Özkaya, Basın-Yayın Daire Başkanı Nida Yılmaz, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Habitat Derneği Hatay İl Sorumlusu Lale Nesil, EMD İzmir Şubesi Başkan Yardımcıları Mete Tamer Omur, Seda Gök, proje fikrini ortaya koyan ve destekleyen Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı ile Hatay gazeteciler cemiyetleri başkanları ve basın mensupları katıldı.

Haberin Devamı

Hatay ile İzmir’in kardeşlik köprüsü Hatay Basın Merkezi’yle yaşayacak

TEK YÜREK OLDUK

EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, ‘Yerel Basın Yaşasın’ projesiyle başlayan yolculuğun ‘Hatay Basın Merkezi’nin açılışıyla sonuçlanmasından duydukları mutluluğu dile getirdi. Demircan, “Depremin boyutlarının ortaya çıkmasıyla birlikte tüm Türkiye gibi biz de ‘Nasıl yardımcı oluruz’ diye bir çabanın içine girdik. ‘Yerel Basın Yaşasın’ yolculuğumuz başladı. İzmir, bu süreçte tek yürek oldu. Kampanyanın ilk aşamasında, Haziran 2023’te Hataylı 40 meslektaşımıza bilgisayar ve fotoğraf makinesi desteğinde bulunduk. Şimdi de ‘Hatay Basın Merkezi’yle iyilik hareketimizi tamamlamış olduk. Hatay, medeniyetlerin buluştuğu Türkiye’de çok sesliliği ile kadim bir kent.  Bu özellikleriyle İzmir ile benzerlikleri çok. Merkezin Hatay’ın hak arama mücadelesinde sesi, soluğu olan meslektaşlarımızın çalışmalarını kolaylaştırmasını diliyoruz. Antakya doğumlu Romalı tarihçi Ammianus Marcellinus tarafından Doğu’nun Kraliçesi olarak nitelendiren Hatay’ın tekrar Doğu’nun Kraliçesi olduğu zamanları bir an önce görmesini diliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HER ŞEY DÜN GİBİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adnan Özkaya ise “Hep beraber asrın felaketini yaşadık. Depremin üzerinden 14 ay geçti gibisinden söylemler oluyor ama bizler için, hepimiz için daha dün gibi. Unutmamız mümkün değil. Basınımızın temel direği olan yerel basınımız hala Hatay’da kendi sağlıklarını ve can güvenliklerini hiçe sayarak çalışmalarına devam etti. Mesafe olarak uzak ama gönülden yakın olan İzmir’den, Hatay’daki basın mensuplarımıza destek veren Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesine ve yöneticilerine basın mensubu kardeşlerimizin adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YİNE O GÜNLERE DÖNECEĞİZ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi Başkanı Nida Yılmaz da “Hepimizin kayıpları oldu. Ailemizden, sevdiklerimizden meslektaşlarımızdan, birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızdan çok kaybımız oldu. Buradaki basın mensubu arkadaşlarımız, gerçekten çok güçlüler. Onlar Hatay’ın sesi oldular. Çok yaralı olanlar vardı, her şeyini kaybetmiş, cep telefonu olmayan arkadaşlarımız vardı ama yine de gidenler bile gittikleri yerlerde sürekli Hatay’ı gündeme getirdiler. Biz, hepimiz eskiden mutluyduk. Hepimizin her şeyi vardı. Yine o günlere döneceğiz. Arkadaşlarımız da teker teker tekrar ofislerine kavuşacaklar. Ben tüm basın emekçilerimize hayırlı olmasını ve merkezin yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara Büyükşehir Belediyesi olarak çok teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İŞE DÖNÜŞÜN İLK ADIMI

Habitat Derneği Hatay İl Sorumlusu Lale Nesil, şunları söyledi: "Habitat Derneği, dijitalleşen dünyayla uyumlu, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen güçlü ortaklıklar temelinde, toplumsal kapasite geliştirici ve sosyal etki odaklı projeler üreten bir sivil toplum kuruluşu. Afet sonrası hayata geçirdiğimiz, topluluk merkezimiz İstasyon Hatay bünyesine; basın merkezinin katılmış olması iş yerini kaybetmiş birçok basın mensubu için işe dönüşün ilk adımı olacağına inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!