Hasta çocuklara nefes oldular

Güncelleme Tarihi:

Hasta çocuklara nefes oldular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 13:59

Hasta çocuklara nefes oldular

Haberin Devamı

İZMİR'de hayata geçirilen 'Her Nota Bir Umut' projesi kapsamında, ünlü piyanist İdil Biret'in yardım konserinden elde edilen gelirle S.B.Ü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Servisi'ne solunum cihazı alındı.

Dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in 3 Kasım 2018'de, İzmir'deki Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verdiği konser, kanserle mücadele eden çocuklara destek oldu. İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin ev sahipliğinde İzmir'de ikamet eden hasta çocuklar ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi yararına düzenlenen konserden elde edilen gelir hasta çocukların tanı ve tedavisi için şehir dışından gelen yardıma muhtaç ailelere bir umut ışığı oldu. Ege Balkan Dernekleri Güçbirliği Platformu ve İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği tarafından Çocuk Onkoloji Servisi'ne solunum cihazı alındı. Cihazın teslimi için hastaneyi ziyaret eden İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, İdil Biret konserine yoğun katılım sağlandığını söyleyerek "Biz konserden elde edilen gelirle Onkoloji Ünitesi'ne bir tıbbi cihaz alacağımızı vaad etmiştik. Vaadimizi yerine getirdik. Bu cihaz çocuklarımızın sağlığı için gerekli bir aletti. Kendisi belki küçük ama yaptığı işlev çok büyük. Konserin hazırlığı aşamasında bize destek verenlere teşekkür ederim" dedi.

'SERVİSTEKİ BİR CİHAZ YETMİYORDU'

S.B.Ü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Sorumlusu Doç. Dr. Barış Malbora, hastanelerine bağışlanan solunum cihazının servis için büyük önem taşıdığını belirterek "Bu cihaz bizim için çok önemli. Bu serviste bir tane vardı ama yeterli değildi. Onun alımında da İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin çok emeği vardır. Çocukların yoğun bakımda mekanik ventilatör dediğimiz solunum cihazına bağlanmasını önleyecek bir cihaz. Çocuklarımızın yoğun bakıma girmeden akciğer sorunlarını ortadan kaldırabilen bir cihazdan bahsediyoruz" diye konuştu. Kısa süre önce yaşadıkları bir sorunu anlatan Malbora, iki hastaya aynı anda solunum cihazının gerekli olduğunu söyleyerek cihazı durumu daha hafif olan hastadan çıkarıp diğerine takmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Dr. Malbora, artık bu sorunu yaşamayacaklarını belirterek hastalar ve hastane için büyük bir kazanç sağlandığını ifade etti. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak ise Ege Balkan Dernekleri Güçbirliği Platformu olarak ihtiyaç sahiplerine duyarlılıkla yaklaştıklarını belirterek bu cihazla yarının teminati çocukların sağlığına kavuşmasını temenni etti.

Yaklaşık 30 bin lira değerinde olan solunum cihazının temin eden firmanın da desteğiyle 20 bin 500 liraya alındığı bildirildi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!