Hamilelikte detaylı ultrasonografi önemli

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte detaylı ultrasonografi önemli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2021 18:10

ÖZEL Egepol Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uz. Dr. Ali Fırat Sarp, bebeğin gelişiminin takip edilmesi için ayrıtılı bilgiler veren detaylı ultrasonografinin önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Gebelik başlangıcından itibaren kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından periyodik kontrollerde ultrasonografi ile bebeğin gelişimi ve gebelik süreci takip edildiğini belirten Dr. Ali Fırat Sarp, “Hamileliğin 19’uncu haftasına gelindiğinde, bebeğinizin tüm organları artık yeterince şekillenmiş ve ultrasonografi ile ayrıntılı olarak değerlendirilebilir hale gelmiştir. Gebeliğin 19 ile 23’üncü haftaları arası yapılan detaylı ultrasonografi oldukça önemli bir inceleme yöntemi olup ayrıntılı ultrasonografi, fetal anomali taraması, 2.düzey ultrasonografi, kapsamlı ultrasonografi olarak da biliniyor” dedi.

UZMAN HEKİM YAPMALI

“Detaylı ultrasonografi yüksek kalitede görüntüler oluşturabilen ‘premium’ üst segment ultrasonografi cihazları ile konusunda deneyimli bir hekim tarafından yapılması önemli” diyen Uz. Dr. Ali Fırat Sarp, şöyle devam etti: “Ayrıntılı inceleme için bebek ile ilgili araştırılması gereken organ gelişimi ve istenmeyen anormalliklerin saptanabilmesi için yeterince zaman ayrılması titiz ve sistematik bir ultrasonografi incelemesi yapılması gerekir. Yüksek kalitedeki ultrasonografi cihazlarının; diğer ultrasonografi cihazlarına göre detaylı ultrasonografide kullanılmak üzere tasarlandıkları için önemli fark yaratıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!