Güzellik uzmanı Sevim Alan: Yaşlanmayı geciktirebilirsiniz  

Güncelleme Tarihi:

Güzellik uzmanı Sevim Alan: Yaşlanmayı geciktirebilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2021 15:26

Uzun süredir güzellik sektöründe hizmet veren, Türkiye’nin en ünlü isimlerine danışmanlık yapan ve şimdilerde İzmir’de yeni bir şube açmaya hazırlanan Sevim Alan, vücudumuzun en büyük organı olan cildimizi zamana karşı nasıl koruyabileceğimizi anlattı.

Haberin Devamı

 

 “Cilt yaşlanmasını hiçbir zaman önleyemeyiz, ancak geciktirebiliriz” diyen Alan, şöyle konuştu: “Cildimiz hem iç, hem de dış etkilere açıktır. Güneşten, hava kirliliğinden ya da sigara dumanından da etkilenir, genetik faktörler ve vücut metabolizmasından da... Dolayısıyla çift taraflı koruma yapmak gerekir. Her şeyde önce cildimizi güneşten korumalı, sigara içmemeli ve vücudumuzun antioksidan kapasitesini yükseltmeliyiz.”

TEMİZ TUTUN, BAKIM YAPIN

Sevim Alan, cildi temiz tutmanın ve uygun bakım ürünlerini kullanmanın da yaşlanmayı geciktirmekte etkili olduğunu söyledi. Alan, “Cildimizin genç ve sıkı kalmasını sağlamanın bir numaralı kuralı onu temiz tutmaktır. Cildimizi her zaman yağdan, kirden ve ölü hücrelerden arındırmak için gerekli temizliği yapmalıyız. Bakım kremleri de cilt yaşlanmasını geciktirmek konusunda etkilidir. Ancak bunları kullanmaya doğru yaşta başlamak şartıyla. Cilt altına gerçekten nüfuz eden cilt bakım kremleri uygun şekilde kullanıldığında yaşlanmayı geciktirir” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!