Gülbahçe Yaşam Şenliği 5 Kasım'da

Güncelleme Tarihi:

Gülbahçe Yaşam Şenliği 5 Kasımda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2017 11:53

Gülbahçe Yaşam Şenliği 5 Kasım'da

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla İlçesi'nin Gülbahçe Mahallesi sakinleri ve çevreciler, açılmak istenen taş ocaklarına karşı 5 Kasım'da yaşam şenliği düzenliyor. Doğa yürüyüşleri düzenleyen grupların da şenliğe destek vereceği belirtildi.

Şenlik ve festivalleriyle ünlenen Urla'da, bir şenlik daha düzenleniyor. Son olarak 5 Kasım'da düzenlenecek Gülbahçe Yaşam Şenliği'yle, bölgeye açılmak istenen taş ocaklarına karşı, doğaya, havaya, suya sahip çıkılacağı belirtildi. Şenlik saat 12.00'de Gülbahçe Köy Meydanı'nda başlayacak. Şenlikte yöresel ürünler sergisi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Halk Dansları Gösterisi sunulacak. Toprak Sahne Tiyatrosu, bir sokak oyununu sahneleyecek. Ayrıca Arnavut Böreği yapım atölyesi düzenlenecek. Taş ocakları hakkında bilgi verilecek, imza kampanyası başlatılacak. Şenlik sonunda, taş ocağı açılacak Tatar Deresi Mevkii'ne doğa yürüyüşü yapılacak. Gülbahçe halkı ve Gülbahçe Çevre Gönüllüleri tarafından düzenlenen şenlik, Urla Belediyesi tarafından desteklendiği vurgulandı.

Her hafta Urla ve çevresinde farklı rotalara doğa yürüyüşleri düzenleyen Urla Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü Grubu ve Urla Doğa Sporları Topluluğu (URDOST), bu hafta Gülbahçe halkına destek vermek için daha önce açıklanan rotalarını değiştirdi. Urla Dağcılık ve Doğa Yürüyüş Grubu, 5 Kasım'da Barbaros'tan Gülbahçe'ye yürüyecek. Grubun internet sitesinden yapılan duyuruda, Barbaros Köyü'nden başlayacak yürüyüşün şenlik alanına oradan da Tatar Mevkii'ne uzanacağı belirtildi. URDOST ise Tatar Boğazında yürüyüşe başlayıp, Yağcılar ve Demircili'ye gidilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!