Gözlüklü olmak kaderiniz değil

Güncelleme Tarihi:

Gözlüklü olmak kaderiniz değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 22:21

AKILLI göz içi merceklerle uzak–yakın ve orta mesafe görme bozukluklarından, aynı zamanda da katarakttan veya katarakt riskinden kurtulmanın mümkün olduğunu belirten Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi Kurucu Ortağı, göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Mehmet Helvacıoğlu, halk arasında ‘akıllı lens’ ya da ‘akıllı mercek’ olarak adlandırılan smart merceklerin, bifokal ve multifokal olmak üzere gruplara ayrıldığını söyledi. Helvacıoğlu, “Bunlar özellikle kataraktı olan kişilerde tercih ettiğimiz, ama görme kusurları olan ve gözlükten kurtulmak isteyen kişilerde de kataraktı olsun veya olmasın tercih edilen bir tedavi yöntemi” dedi.

Haberin Devamı

 

AYRINTILI MUAYENE EDİLMELİ

Akıllı lens tedavisi uygulanacak hastanın ayrıntılı olarak muayene edilmesi gerektiğine vurgu yapan Helvacıoğlu, “Bizler, gelen hastalarımızın önce göz numaralarını belirliyoruz. Ardından retinada problem var mı diye bakıyoruz. Görme alanı, tomografi ve diğer teşhis yöntemleriyle ayrıntılı muayene ediyoruz. Smart mercek için uygun olanları da ameliyat için ele alıyoruz” diye konuştu. Yaş kriterinin akıllı mercek tedavisi için önemli bir etken olduğuna değinen Helvacıoğlu, smart mercek tedavi yöntemiyle gözlükten kurtulmak için başvuran hastalarda öncelikle yaş kriterine baktıklarını kaydetti. Helvacıoğlu, 40 yaş üstü kişilerde hem kataraktı ve ömür boyu bir daha katarakt riskini, hem de uzak– yakın ve orta mesafe gözlük ihtiyacını ortadan kaldırdıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

BIÇAKSIZ CERRAHİ YÖNTEMİ

Ameliyatların ‘catalys’ yöntemiyle yüzde 100 bıçaksız yapıldığını belirten Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yöntem hata payını ortadan kaldırdığı için komplikasyon açısından çok minimum oranlara sahip. Bu yüzden çok güvenilir ve kişiye bağlı hataları da ortadan kaldıran çok mükemmel bir sistem. Kişinin yaş ve göz numarasına uygun olarak smart merceği implante ediyoruz. Smart mercekte kişinin yaşı kadar mesleğini de gözönünde bulunduruyoruz. Masa başında çalışan, bilgisayar ekranına bakan, diş doktoru, terzi gibi yakın mesafeyi daha sık kullanan kişilerde smart mercekleri tercih ediyoruz. Kişinin beklentisi de seçilecek tedavi yönteminde belirleyici bir etken. Yani akıllı lenslerle miyopi, hipermetropi ve astigmat gibi gözün tüm kırma kusurlarını kişinin hayat şartlarını, mesleğini, beklentisini dikkate alarak ortadan kaldırıp gözlükten kurtarabiliyoruz. Aynı zamanda katarakt riskini de önlemiş oluyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!