Gözde Grubu’ndan yatırımlara devam

Güncelleme Tarihi:

Gözde Grubu’ndan yatırımlara devam
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2021 17:27

 Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kalı, pandeminin getirdiği sıkıntılara rağmen sağlık ve inşaat konusundaki yatırımlarına devam ettiklerini söyledi, yeni hastanelerin de müjdesini verdi.

Haberin Devamı

 

 

 

TÜM dünyanın pandemi nedeniyle zor bir süreç yaşadığını belirten Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kenan Kalı, sağlık ve konut sektörünün insanların vazgeçemeyeceği iki temel hizmet olması nedeniyle taleplerin sürdürdüğünü kaydetti. İzmir ve Ege’deki yeni hastane ve konut yatırımları hakkında bilgi veren Dr. Kalı, “Bu döneme rağmen sağlık grubu olarak yatırımlarımıza devam ettik. Özel Sağlık Hastanesi’ni İzmir’e kazandırdık. Ülke genelindeki hastane sayımız 8 oldu. Bunu daha da büyütme kararı aldık. Yönetim organizasyon sistemimizi geliştirdik. Zincir hastene oluşumu konusunda çalışmalarımız sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gözde Grubu’ndan yatırımlara devam

ÜNİVERSİTE HEDEFİ

Sağlık sektöründe insanlara hizmet, gençlere iş imkanı ve sağlık turizmiyle de döviz girdisi sağlandığını dile getiren Opr. Dr. Kenan Kalı, bu alanda İzmir’e bir üniversite yatırımı yapmak istediklerini bildirdi. Dr. Kalı, “Sağlık sektöründeki çalışmalarımızı bir üst aşamaya geçirip dünyada kabul gören ve tıp alanında bilim insanı yetiştiren bir üniversite kurmak istiyoruz. Çok insanın okuduğu değil, ama yetişen her öğrencinin dünya bilimini ve teknolojisini yakaladığı bir üniversite olmak arzusundayız. Orta vadede İzmir’de bu yatırımı gerçekleştireceğiz. İzmir zaten bir üniversite şehri. İnsanların yaşamak için tercih ettiği, gençlerin rahat ettiği bir kent. Sağlık sektöründeki yatırım planı kapsamında yeni hastaneler satın alacağız. İzmir’de ve Ege’de yeni hastane yatırımlarına devam edeceğiz” diye konuştu.

Gözde Grubu’ndan yatırımlara devam

YEDİ PROJE BİRDEN

İnşaat tarafında ise İzmir’de önemli yatırımlara imza attıklarını paylaşan Opr. Dr. Kenan Kalı, 7 yeni konut projesini de 3 yıl içinde tamamlayacaklarını aktardı. Dr. Kalı, “Gözde Grubu olarak yapı tarafında proje, Ar-ge ve iş geliştirme olarak iyi bir vizyonumuz var. Bugüne kadar 20’nin üzerinde proje ürettik. 17 siteyi tamamladık ve yaşama geçirdik. Şu anda 7 yeni projeye başlıyoruz ve 3 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. İzmir maalesef çarpık yapılaşması fazla olan bir kent. İzmir’in birçok yerinin kentsel dönüşümle yeniden yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Nitelikli ve karakterli yapılar olsun istiyoruz. Bana göre İzmir’in kalbi Alsancak. Burada iki projemiz var. Alsancak’ı çok önemsiyoruz. Ancak arazi oluşturmak çok zor. Bu işi başarıyla yaptık. Burada bizimle temas kuran ve dönüşüm isteyen insanlar bulunuyor. İzmir’i de kuzey, merkez ve güney olmak üzere 3 bölgeye ayırdık. 3 proje müdürü ataması yaptık. Ana gövde Konak, Alsancak, Bornova ve Gaziemir. Kuzeyde Çiğli, Harmandalı ve Menemen; güneyde ise Güzelbahçe, Narlıdere, Yelki, Urla, Çeşme şeklinde belirledik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DİNAMİK ÜLKEYİZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin genç ve dinamik bir nüfusu olduğunu olduğuna dikkat çeken, krizlere rağmen büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Opr. Dr. Kenan Kalı, şöyle devam etti: “Birçok kriz gördük. Buna rağmen yatırımlara devam ettik. Yeni yer arayışlarımız hep oldu. Krizler çok sürmez. Çünkü genç, büyüyen ve talepleri olan bir nüfusumuz var. Sağlık ve yapı tarafında hızlı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Artık İzmir merkezliyiz. İzmir’i seviyoruz. Bu şehrin geleceğine de inanıyoruz. Türkiye’nin gelmek istediği yer İzmir. İzmir’de konut fiyatları artıyor. Çünkü maliyetler yükseliyor ve İzmir tercih ediliyor. Arsa üretmek de çok zor. İnsanların ihtiyacı bitmez. Ev almaya başladığında bu talep için barajın kapakları da açılacak. Eğer talep çokken ev almaya kalkarsanız yüksek fiyatlarla karşılaşırsınız. İzmir’de inşaat hala İstanbul’a göre ucuz. Pandemi döneminde İstanbullular geri dönmeyecekler. Sezonluk kiralamalar yapılıyor. Evden çalışmanın da etkisiyle bölgede yaşayıp yaşayamayacağını test ediyorlar şu anda. Gelen insanlar en zenginler olacak ve İzmir’de fiyatlar daha da artacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!